Yhteistalkoot 1990-luvun laman ja nykylaman uhreille!

Suomalaisessa elämänmuodossa on monia hienoja piirteitä.

Eräs niistä on talkoiden käsite.

Se merkitsee sitä, että avun tarpeessa olevaan naapuria ja ystävää tullaan yhdessä auttamaan – ei hyötymismielessä vaan vilpittömästi ajatellen sen toisen etua.  Se toimii hyvin vaikka kyläyhteisössä tai kaveripiirissä.

Yhteistalkoiden ja yhteisvastuun ideaa on sovellettu myös valtakunnallisissa asioissa. Polttavia yhteiskunnallisia ongelmia on ratkaistu yhteisellä päätöksellä – joskus kovin myöhään mutta kuitenkin. 

Lista on mielenkiintoinen: 1918 kansalaissodan haavoja paikattiin maanlunastuslailla (Lex Kallio) ja talvisodan jälkeen tehtiin pika-asutuslaki, joka varmisti sen, että Karjalan evakot saivat elämänsyrjästä kiinni. Jatkosodan jälkeen varmistettiin myös se, että rintamamiehet saivat maata.

1990-luvun laman uhrit on unohdettu

Tässä mielessä on ollut kummallista, että 1990-luvun laman uhrit on jätetty täysin heitteille.

Heidän asemaansa ei ole mitenkään huomioitu.  Siitä on tullut hyvinvointi-Suomen häpeällinen ja vaiettu salaisuus. 

Siitäkin huolimatta, että se koski niin monia suomalaisia.  Yhteisvastuun sateenvarjoa ei ole ulotettu näihin ilman syytään sosiaaliseen häpeään joutuneiden ihmisten päälle. Heitä on laskettu olevan perheenjäsenet mukaan luettuna satojatuhansia. Asia on vakava: joidenkin laskelmien mukaan lamavuosina olisi tapahtunut tuhansia ylimääräisiä itsemurhia.

Asialla on kiire, sillä tämä nykyinen lama on naksauttamassa suomalaisen keskiluokan niskaa uudelleen poikki.

Me tarvitsemme ennen kaikkea a) keskustelua ja asian avaamista sekä b) lainsäätäjältä erityisen totuus/korjauskomission luomista sekä c) lainsäädännöllisiä toimia sen puolesta, että tuomioistuimet velvoitettaisiin toteamaan aukottomasti velan määrä ja oikeellisuus ennen perintää.

Tarvitaan yhteistä kansanliikettä!

Onneksi jotkut perussuomalaisten puolueen jäsenet ja ehdokkaat ovat alkaneet herätä ja keskustella asiasta. Näyttää siltä, että tämän asian nostamista esimerkiksi seuraavaan hallitusohjelmaan kannattaisi harkita yli puoluerajojen.

Tässä asiassa ei pitäisi nyt etsiä henkilökohtaista kunniaa tai tehdä tästä mitään vaaliasetta. Asia on niin tärkeä, että sen pitäisi yhdistää ihmisiä kaikissa puolueissa.

Vetoankin kaikkiin ehdokkaisiin! Tehdään tämän asian hoitamisesta kunnia-asia. Tässä asiassa ei pitäisi olla puolueita vaan suomalaisia veljiä ja sisaria, kuomia ja kuomattaria, tovereita ja toverittaria jotka haluavat vain oikeutta ja kohtuutta kaikille suomalaisille.

Yhteistalkoisiin! Kaikki mukaan!

Arto Luukkanen

Järvenpää

www.artoluukkanen.com

ps. tänään tulee Radio Ravussa 2 tunnin ohjelma kyseisestä asiasta. Dosentin iltapäivä – klo 15-17. Mukana vieraina Hilkka Laikko ja Hannu Lehto.

artoluukkanen

Varakansanedustaja. Dosentti Arto Luukkanen. Vaalisivut: <a href="http://www.artoluukkanen.net" title="www.artoluukkanen.net">www.artoluukkanen.net</a>.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu