Kepun olematon pihvi – Sipilän kupla puhkesi

Ensinnäkin minun täytyy pyytää anteeksi kaikilta lukijoiltani. Olen tehnyt virheellisen analyysin.

Aprikoin vielä pari kuukautta sitten, että Keskustalla olisi jokin, edes jonkinmuotoinen uudenlainen poliittinen linja ja että se kykenisi esittämään sen ennen vaaleja. Samoin – tunnustan, että luulin Juha Sipilän olevan vahva johtaja.

Kepun vaihtoehtona on paluu wanhaan

Olin väärässä. Nyt näyttää siltä, että burgeri on tyhjä. Että pihviä ei ole. Minua ja miljoonia suomalaisia on huijattu uskomaan johonkin mitä ei ole. 

Syy tähän armottomaan analyysiin on selvä: tutkin Kepun poliittisen vaaliohjelman ja kävin sen huolellisesti lävitse.( http://www.keskusta.fi/loader.aspx?id=f04ed5bc-247b-4b2d-a8fd-0434d426150a). Tulos on tyly.  Siellä ei ole mitään konkreettista vaihtoehtoa.  Ainoastaan hurskaita toiveita siitä, että lapset liikkuisivat tunnin enemmän päivässä.

Kepun todellisen ohjelman esitti MTK, joka jo tammikuussa esitti oman vaihtoehtonsa maan uudeksi poliittiseksi hallitukseksi.  MTK:n linja oli SDP:n ja kepun wanha järkiavioliitto – punamulta.

Sipilältä epäselvää kyyristelyä

Arvoisat lukijat! Älkää käsittäkö tätä väärin. Kepu on tehnyt palveluksia tälle maalle mutta nyt siitä ajatuspajasta ei hersynyt mitään todellista. Nyt tuli vain kuumaa ilmaa. Itse asiassa ohjelmaan liittyneet odotukset olivat hirmuiset. Sipilän kyyristely ennen vaaleja saavutti tätä ennen vanhatestamentilliset mitat.

Ensiksi. Kepun linja EU:hun on epäselvä ja suttuinen. Itseasiassa kepu on muuttunut tässä EU-linjassa jonkinlaiseksi sekäsikiöksi: isänmaallisesta kepusta on tullut ALDE-KEPU = Alkepu.

Toiseksi, kepun paperi on taloudellisessa linjassaan linjaton ja epäselvä. Ainoa selvä halutussa linjassa on se, että sieväillään. Laaditaan, kannustetaan, rohkaistaan. Plää, plää, plää….

Todellisuudessa ohjelma ei kerro että kepun leikkaukset tehdään brutaalisti.

Keskustan todellinen linja paljastui Sipilän suusta jo aikaisemmin mutta puolue tajusi nopeasti tekemänsä virheen ja käänsi kelkkaansa. Sipilän 20 000 virkamiehen erottamislista hävisi julkisuudesta äkkiä.

Kolmanneksi, ohjelman energiapoliittinen linja on tarkoitettu ilmeisesti vihreille. Siellä tehdään nyt parempaa maailmaa yhdessä sitivihreiden kanssa. Ovatkohan liittymässä samaksi puolueeksi?

Kaiken kaikkiaan näyttää siltä, että puolueen todellinen linja merkitsee wanhan ja wirttyneen etupolitiikan uudelleenlämmitystä, jota on nyt sivelty vihreällä ja häivähdysellä punaista.

Kaikella sympatialla: kepun linja on todellisuudessa kuin kolme kuukautta vanha pyttipannu, jossa haisee se vanha etupolitiikan örjänkölkkyli: sulle-mulle politiikka yhdistyneenä ahnaaseen ylivallan tavoitteluun.

**

Hyvä Juha. Olen pahoillani että sinun aivotiimisi ei saanut aikaan parempaa.  Ei tullut takkia, eikä edes liiviä….tulipahan mahalasku.

Tervetuloa kuolevaisten joukkoon. Galluppien kuninkaan aika on ohitse.  

Arto Luukkanen

Järvenpää    

artoluukkanen

Varakansanedustaja. Dosentti Arto Luukkanen. Vaalisivut: <a href="http://www.artoluukkanen.net" title="www.artoluukkanen.net">www.artoluukkanen.net</a>.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu