Vaalipäiväkirja No. 2. – Reipas alku ja hersyvää naurua

Vaalipöhinää Zapatassa ja reipas kampanja-aloitus

 ”Vapaan pudotuksen Suomi” nousi reippaaseen kiitoon!

Kampanjanaloitukseni ja kirjanjulkistus keräsi paljon väkeä. Järvenpään Zapatassa oli mukavaa ”pöhinää”. Vaalipäällikkö Mikko Taavitsainen juonsi tehokkaasti & puheet pärisivät hienosti.

Oli mukava esitellä asiantuntevalle yleisölle sitä miten tähän lamaan mentiin ”Belsassarin pitojen” lamakokki Matti Vanhasen johdolla ja miten Kataisen-Stubbin hallituksen heikko johto syvensi ja kurjistutti tilannetta. Myös Venäjän ja Ukrainan kysymyksestä puhuttiin.

Vaalikampanjani alkoi hyvissä merkeissä. Kiitos kaikille vapaaehtoisille: Mikko, Kristiina, Olli, Seppo…kiitos teille.

**

Tämän jälkeen meidän yllätysvieraamme puheenjohtaja Timo Soini teki yhteenvedon puolueen yleislinjasta ja keskusteli yleisön kanssa. Kipparin linjapuheessa oli taikaa kuten ennenkin ja yleisö eli täysillä hänen esittämissään teemoissa. Mukana oli myös Hyvinkään Leena Meri, joka summasi hienosti vaalitilannetta omasta puolestaan. Lopuksi kaikki paikalle tulleet ehdokkaat huomioitiin yhdessä. Tilaisuuden yllätysvieras summasi kokouksen tunnelman: se oli esimerkkinä muillekin. 

Tilaisuuden sydäntä-särkevimmäksi puheenvuoroksi tuli Hilkka Laikon hätähuuto 1990-luvun laman uhrien puolesta. Tämän asian hoitaminen on eräs minun vaaliteemoistani ja uskon, että se nousee myös koko puolueen erääksi suureksi teemaksi huhtikuuhun mennessä. Käy huomenna lounaalla Hilkan ja muutaman muun kanssa klo 12.00. 

Lepääkö Rinne ikinä? Samaa mieltä kerrankin Stubbin kanssa ja onko keskusta olemassa?

Lauantaina oli mukava levätä ja tutkia mediavirtaa.

Päivästä tuli hauska ja mieleenpainuva: suurimman huvin järjestivät wanhat puolueet: SDP, Kokoomus ja Kepu.

Vähän suruakin oli mukana: SDP:n vaalialoituksessa oli historian mollivoittoista havinaa: se oli entisen työväenpuolueen henkisen vararikon ohjelmajulistus. Ei sitä enää korjaa tyttikään…

Rinne tarjoili lauantaina suomalaisille unelmähötyskää ja pakonomaista mielialan kohotuksta. Nyt puhistaan tasa-arvosta. Asia on kuulemma niin, että ”emme lepää ennen kuin tämä työ on saatettu päätökseen ja naisen euro on yhtä kuin miehen euro”…

Ensin tämä Rinteen juttu nauratti mutta sitten se vähän murehdutti…sillä lepohetket saattavat tulla Antille vähäisiksi. Valtiovarainministeri olisi voinut omassa hallituksessaan hoitaa tätä asiaa. Demarien tekopyhyys soi: SDP on ollut sodanjälkeisissä hallituksissa mukana yli 30 vuotta. Enemmänkin. Miksei tätä asiaa hoidettu silloin?

Toisaalta, Rinteen puheet ovat eriskummallisia, jos yhtään muistaa lähimenneisyyttä. Esimerkiksi perhepaketilla piti SDP:n tavoitella tasa-arvoa ja tasata palkkoja. SDP:n mukaan naisia ei olisi kuitenkaan saatu työmarkkinoille…heikon työllisyystilanteen takia. Se siis hylättiin. Mutta ei hylättykkään sillä se nostettiin vaaliteemaksi. Mutta koska taloudessa ei ole valoa näkyvissä niin Rinne ilmeisesti ei aio pitää loma 4-8 vuoteen. Muistuttakaa hänelle siitä kesällä 2015 – vauhtia vaan oppositiotyöhön muiden levätessä…

Vakavasti sanottuna: SDP:n ongelma on, että siitä hattaratuutista voi tulla ihan mitä vaan: 100 000 työpaikkaa, 200 000 työpaikkaa, tiluliita, tukipakettien vastustusta (kuten ennen 2011) ja sitten niiden hyväksymistä.

Huvittavinta on tässä kaikessa se, että vaikka perhepaketti hylättiin, niin sen sisällöllä politikoidaan nyt kovasti. Ajatuksena on että ”me ruvetaan tekemään omaa politiikkaa sitten vaalien jälkeen”…

Tärkeintä olisi kuitenkin se, että SDP:n pitäisi tietää mitä se haluaa. Päättäkää nyt toverit hyvät mitä te olette mieltä. Tehkää päätös ja pysykää siinä toverit…ennen kuin vanhat kannattajanne äänestävät teidät historiaan.

**

Stubbin 5 kohdan ohjelma nauratti niin, että hampaiden paikat varmaan näkyivät Kilpisjärvelle saakka.

Tarvitaan kuulemma muutosta. MUUTOSTA! Kyllä, herra Stubb – muutosta tarvitaan ja se tulee huhtikuussa. Olen ensimmäistä kertaa sinun kanssasi samaa mieltä. Hyvä Aleksi! Muutos tulee ja ounastelen, että kokoomus ei ole siinä mukana.

Sitten kepu. Olen ruvennut vakavasti ajattelemaan, että meillä on enemmän todisteita joulupukin olemassaolosta kuin keskustapuolueen olemassaolosta. Nytkin tämä väki vetäytyi omaan rauhaansa risteilylle; tanssimaan ja vähän iloa pitämään. Mutta onko kepu olemassa? Jos katsotaan sen ohjelmaa ja toimintaa niin on esitettävä kriittinen kysymys siitä onko koko puoluetta olemassa? Onko Sipilä olemassa? Väyrynen ja kaikki hänen takanaan väijyvät politiikan retrosaurukset selviävät kyllä mistä vain.

**

Sovitaan kuitenkin niin, että joulupukkia ei ole ja keskusta on – vaikka se olemassaolosta emme oikein tiedä mitään varmaa.

Tuomas Akvinolainen teki aikoinaan 5 Jumala-todistusta. Ehdotan leikkimielistä kilpailua lukijoille: kootaan 5 todistetta kepun olemassaololle!

Hyvää sunnuntaita kaikille!

Arto Luukkanen

Järvenpää

 

artoluukkanen

Varakansanedustaja. Dosentti Arto Luukkanen. Vaalisivut: <a href="http://www.artoluukkanen.net" title="www.artoluukkanen.net">www.artoluukkanen.net</a>.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu