Ihmisten kohtaaminen on parasta!

Vaalipäiväkirja No. 4. – 11. helmikuuta

Mukava porukka!

Järvenpään kirjaston Tyyni Tuulio-saliin oli kokoontunut yli 60 ihmistä. Kaikki eivät mahtuneet istumaan vaan jäivät eteiseen. Oli tunnelmaa. Käteltiin ja rupateltiin yhdessä.

Kokoontumisen aiheena oli uusin kirjani ”Vapaan pudotuksen Suomi”. Kerroin järvenpääläisille kuulijoilleni teokseni pääteemoista; Suomen lähihistorian vaiheista, moraalikadosta ja Ukrainan kriisistä.

Siinä jossain puolivälin paikkeilla tajusin sen mikä näissä tilaisuuksissa on parasta. Se on ihmisten kohtaamisen salaisuus: jokainen näistä salissa istuvista on kuin kirja – kuin paksu romaani ja jokaisella on tarina kerrottavana.

**

Eilen Tyyni Tuulio saliin mahtui valtava määrä kokomusta, tietoa; elämän iloja ja suruja. Nyt he olivat yhdessä ja keskustelun myötä tästä joukosta tuli kuin yksi – jokainen oli mukana oma tavallaan ihmisenä ja lähimmäisenä.

On suuri etuoikeus päästä tällaisiin kohtaamiseen. Joka kerta kun astuu heidän eteensä joutuu kysymään itseltään: olenko minä arvollinen tähän? Osaanko kohdata jokaisen rehellisesti ja aidosti?

Palkitsevinta oli ihmisten lämpö ja se, että heidän rohkeutensa ja myötätuntonsa kannatti puhujaa. Oli vähän samanlainen olo kuin isolla valtamerilaivalla, joka kaikesta koostaan huolimatta pysyy pinnalla.

**

Eilisen aurinkoisen päivän ainoa harmistuksen aihe oli wanhojen puolueiden riitely siitä kuka on nyt vastuussa siitä, että keskusta halusi pois keskikaljan ruokakaupoista. Päivä oli surkeaa syyttelyä. Kokoomus ilkkui keskustaa ja keskusta syytti kokoomusta salaliitosta ja ”miinasta”. Voi voi…

En usko, että keskusta voisi todella olla viemässä tätä maata takaisin ”tanhu-Suomeen”. Ja jos onkin, niin siihen pitää suhtautua asiallisesti. Puhutaan ja keskustellaan: ei syytellä.

Keskustan raivoisa reaktio oli ymmärrettävä: menikö kalluppien ennustama vaalivoitto tähän? Ovatko ministeripaikat nyt historiaa? Kokoomuksen ilkkuminen taas oli sekin vähintään inhimillistä; vihdoinkin joku asia, jolla voi mollata keskustaa.

**

Astian makua hyvät veljet ja siskot! Ei mennä siihen!

Pysytään asiassa.

Arto Luukkanen

Järvenpää

Ps. Tänään Minskissä on tärkeä kokous: jatkuuko sota vai eskaloituuko se. Siitä enemmän Radio Ravun ”Dosentin iltapäivässä”. https://soundcloud.com/radiorapu/tiistai-iltapaiva-dosentin-vastaanotolla-102?in=radiorapu%2Fsets%2Fartoluukkanen. Mukana FT Pekka Kauppala. Asiantuntijoiden puhetta – ei Ylen arvailua tai sössötystä.

pps. Katsokaa myös: www.artoluukkanen.com

 

artoluukkanen

Varakansanedustaja. Dosentti Arto Luukkanen. Vaalisivut: <a href="http://www.artoluukkanen.net" title="www.artoluukkanen.net">www.artoluukkanen.net</a>.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu