Pahat ja rumat perussuomalaiset?

Pahat ja rumat perussuomalaiset!?

”…hetkinen… Timo Soini, ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja, entinen MEP ja Suomen suurimpiin kuuluvan puolueen puheenjohtaja on niitä "tallaajia, jotka tämän kaiken tiluliin maksaa", mutta esimerkiksi allekirjoittanut on Ylellä työtä tehdessään "parempaa väkeä"? Minusta tuo rajaus on nyt vähintäänkin mielivaltainen. Eikö sinusta?…”

**

Viimeinen blogini ”Avoin kirje Johanna Korhoselle” 8. maaliskuuta sai parahultaisesti palautetta ja julkisuutta (http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/189136-avoin-kirje-johanna-korhoselle). Sainpa ihan tunteenomaistakin palautetta. Tosin todettakoon, että sanan ”itkupotkuraivarin” käyttö on kokenut inflaation.

Vastaan tässä joihinkin keskustelussa esitettyihin väitteisiin ja erityisesti tähän alun toimittajan vuodatukseen. Laitoin viestisi tähän anonyymisti vaikka uskon, että kestät esiintyä omalla nimelläsi.

**

Ensiksi todettakoon, että perussuomalaisen puolueen esiinmarssi houkutteli 2011 median ”julkisuuspapistosta” kauhistusta ja pelkoa. Reaktio muistutti mielenkiintoisella tavalla sitä tunnekauhua, jota vuosien 1904-1907 eduskuntauudistus herätti.

Väistyvät yhteiskuntaluokat ja säädyt halveksivat erityisesti naisia ja sosiaalidemokraatteja. Näiden sivistymättömyyttä ja primitiivisyyttä naureskeltiin silloisissa pilalehdissä. Miten mökin akat osaisivat päättää ketä äänestää?

Sosiaalidemokraattien kohdalla oli mukana myös atavistista pelkoa; ehkäpä nämä kansan syviä rivejä edustavat ihmiset turvautuisivat väkivaltaan? Veisivät meidän etuoikeutetun asemamme?

Vuonna 2015 on kyse samasta kauhusta. Perussuomalainen puolue edustaa SDP:n unohtamia duunareita ja niitä, jotka ovat kärsineet tässä suhdannekatastrofissa eniten. He uskovat demokratiaan ja kiistävät eliitin oikeuden määrätä tässä maassa. Se pelottaa.  

**

Julkisuuspapistolle tilanne on vaikea. Esimerkki tästä ristiriidasta näkyi kun puoluetta taannoin demonisoitiin ruotsalaisissa lehdissä oikein olan takaa. Ilmeisesti ruotsalaiset toimittajat saivat meiltä kattavaa materiaalia, jonka perusteella ps. edustajien naamakuvilla juhlittiin ruotsalaisissa iltapäivälehdissä.

Kaiken takana irvisti vanha kunnon ruotsalainen roturasismi a la Axel Olof Freudenthal ja stereotypiat ”suomi-mongoleista”.  Suomalaiset olivat toimittaneet materiaalia ja nyt sitten entisessä emämaassa rieumuittiin: pahat ja rumat perussuomalaiset!

Suomen media ei valitettavasti mitenkään puuttunut tähän epäreiluun rasistiseen kampanjaan vaan naureskeli mukana. Häpesin silloin suomalaisen median puolesta.

Persua mä metsästän!

Vaalien läheisyys näkyy myös nyt.

Odotettavissa on ilmeisesti samantyyppistä kampanjointia, jossa serviili mediapapistomme etsii tästä puolueesta vikoja, virheitä, rikoksia ja skandaaleita. Niistä tehdään lööppejä ja revitään mahdollisimman paljon negatiivista mediajulkisuutta.

Tämä kaikki on kestettävä ja enemmänkin. Eikä se pelota.

Vuoden 2015 vaalien jälkeen eliitin on taas kestettävä se, että eduskuntaan tulee myös sen tavallisen kansan edustajia. Mediapapiston jäsenet eivät tietenkään helposti anna periksi mutta uskon siihen, että ajan kanssa sitä ”hien hajua” tullaan vielä sietämään sielläkin suunnalla.

**

Nyt sitten arvoisa toimittaja X. Väitän kunnioittavasti, että Sinä olet – vaikkakin YLE:n palveluksessa – paljon enemmän vaikutusvaltaisempi kuin tiedätkään. Ihmisille tuli vain sellainen tunne, että Sinä olit epäreilu. Että et pilkannut ainoastaan Soinia vaan hänen äänestäjiään.

Lyön vaikka ”kökkötraktorista” vetoa, että tässä ohjelmassa Sinä et toiminut tasapuolisen journalismin mukaan.

Arvostan Sinua suunnattomasti mutta ymmärrän tietenkin, että mahdollisuus naureskella oli liian suuri.

Esitän lopuksi Sinulle ja kaikille toimittajille sen nöyrän toiveen, että tulevaisuudessa suhtautuisitte kaikkiin poliittisiin puolueisiin tasapuolisesti.

Toivon, että jättäisitte sen erityisen persumetsästyksen vähemmälle ja suuntautuisitte kriittisesti myös vallan edustajiin ettekä heiluttaisi niin mieluusti häntäänne heille.

Kunnioittavasti ja demokratian puolesta.

Arto Luukkanen

Järvenpää

www.artoluukkanen.com

Ylen galleria!

http://vaalikone.yle.fi/eduskuntavaalit2015/uusimaa/ehdokkaat/4539?emp=r…

 

http://vaalikone.yle.fi/eduskuntavaalit2015/vaaligalleria?emer[pn]=Arto+Luukkanen&emer[pd]=2&emer[pp]=&emer[pg]=M&emer[par]=18_90&emer[pk]=a&emp=po-.pk-a.pg-M.pp-.pd-2.pn-&emer[po]=#4539

artoluukkanen

Varakansanedustaja. Dosentti Arto Luukkanen. Vaalisivut: <a href="http://www.artoluukkanen.net" title="www.artoluukkanen.net">www.artoluukkanen.net</a>.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu