Kepu haluaa "yleiseurooppalaista" – liittovaltio-Suomea?
Keskustapuolueen Timo Laaninen on paljastanut puolueensa suunnitelmat maamme tulevaisuuden varalle.
Puoluesihteerin järkyttävä analyysi on luettavissa Sunnuntaisuomalaisessa 12 huhtikuuta 2015 (http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/sunsu_maakuntahallinto-34533)
Näyttää siltä, että kepu halajaa nykyisen Suomen hallintojärjestelmän loppua.
Itsenäisten maakuntien Suomi?
Lyhyesti: kepun lopullisena suunnitelmana on muuttaa nykyinen keskitetysti hallittu Suomi ns. Itsenäisten Maakuntien Suomeksi. Laanisen mukaan kepu pyrkii vallankumoukselliseen suunnitelmaan, jossa maakunnat saisivat ”demokraattisesti valitun” hallinnon ja verotusoikeuden. Keskustan kansanedustaja Seppo Kääriäinen korostaa, että puolue ajaa Suomeen ”yleiseurooppalaista hallintomallia”.
Ylimielisen ja voitostaan varman Kepun suunnitelma merkitsee: ei sen vähempää kuin Suomen nykyisen keskitetyn hallinnon romuttamista.
Mitä tämä merkitsee ja mitä kepu todella haluaa?
**
Keskustapuolueen kunnianhimoinen ”endlösung” merkitsisi ilmeisesti maan ”ahvenanmaalaisointia”, jossa paikalliset mahtimiehet saisivat itselleen autonomisen ja itsevaltaisen satraapin aseman.
Ennen kaikkea kepu hamuaa nyt taloudellista valtaa. Vero-eurojen hallintaa.
Onko kyseessä karille ajaneen ”Kehittyvien Maakuntien Suomi” nimisen suunnitelman uudelleenlämmittäminen? On luonnollista kysyä: onko kepun lopullinen päämäärä maan jakaminen ja pirstominen palasiksi?
Uuden Kepun ulkopoliittinen haave: Suomen hajottaminen?
Olisi mielenkiintoista tutkia miten paljon tässä kepun suunnitelmassa on ulkopoliittista inspiraatiota.
Näin historiallisena paralleelina voisi todeta, että sama prosessi tapahtui Puolan jaoissa 1700-luvulla.
Silloinkin venäläiset suosivat heikkoa ja hajanaista Puolaa ja innostivat erityisten ”konfederaatioiden” perustamisia. Nämä Barin ja Targowican konfederaatiot pyysivät sitten Venäjän apua ”perustuslain kumoamiseksi tai puolustamiseksi”.
Ja Venäjä tietenkin auttoi mielellään.
Jos Laanisen unelmaa kehitellään eteenpäin, on siinä mitä mielenkiintoisimpia tulevaisuudennäkymiä: ensin mentäisiin heikennettyyn ja hajautettuun Suomeen.
Sen jälkeen nämä paikallisten kepu-satraappien hallitsemat pikkuruhtinaskunnat saisivat uusia ystäviä.
Ne voisivat pelailla toisiaan vastaan ja harjoittaa suomalaisesta kuntapolitiikasta tuttua kepulointia. Sen jälkeen saataisiin apua ja lopulta olisi edessä liittyminen toiseen valtiolliseen kokonaisuuteen: Euraasian Unioniin.
Ehkä nämä paikalliset mahtimiehet saisivat sitten uusia arvonimiä: kuvernöörin arvoja tai apulaisministerin salkkuja?
On myös mahdollista, että tämä suunnitelma tähtää syvenevään ja integroituun Euroopan Unioniin, jossa kansallisvaltioiden rooli minimoidaan? Että kaiken takana olisivat EU:n liittovaltiosta innostuneet keskustavaikuttajat? Kääriäisen lausunto viittaa siihen vahvasti.
Molemmassa tapauksessa kyse olisi utopian jahtaamisesta, joka maksettaisiin Suomen selkänahasta.
Voidaan hyvällä syyllä kysyä: onko vaalivoitto nyt niin varma, että se on sekoittanut keskustavaikuttajien pään?
On myös isänmaallisia keskustalaisia!
Olen täysin vakuuttunut, että tavalliset ja isänmaalliset keskustalaiset eivät halua tällaista tulevaisuuden Suomea.
Kyseessä on suunnitelma, jota ei ole liiemmin esitelty kenttäväelle eikä siitä ole keskusteltu tupa-illoissa.
Keskustan kenttäväen kannattaakin nyt kysellä nyt omilta johtajiltaan näiden suunnitelmien taustoja ja taustavaikuttajien nimiä. Jos nimittäin puolueen johto on harharetkillä, sitä kannattaa aina kritisoida.
Tulevissa vaaleissa kannattaa kysyä ehdokkaaltaan: mitä Suomea sinä haluat? Kepuherrojen vai kansalaisten Suomea?
Arto Luukkanen
Järvenpää
https://
Kannattaisiko joskus yrittää kertoa, mihin ongelmiiin itse keskittyisi? Eikä siihen, mitä pahaa luulee muiden aikovan tehdä?
Dosenttimies ja jutut kuin lahkolaissaarnaajalla…
Maakunta(itse)hallinnon oikeanlainen toteuttaminen olisi juuri oikeaa lähidemokratiaa. Skaalautuvuutta parhaimmillaan. Järjestelmän tulee hakeutua tilaan, jos erilaiset osajärjestelmät ovat oikean kokoisia ja oikeassa tasapainossa keskenään.
Ilmoita asiaton viesti
Juho hyvä. Kyllä tämä asia pitää nostaa esille. Kepun muutossuunnitelmat ovat järisyttäviä jos onnistuvat. Kansalaisten pitää saada tietää niistä.
Ilmoita asiaton viesti
Voin siis huoletta tehdä sen johtopäätöksen, että Perussuomalaiset ovat vahvan keskushallinnon puolella maakunnallista itsehallintoa vastaan?
No, samanhan te olette toteuttaneet puolueessakin. Kaikki valta ja rahat on keskitetty Soinille. Ainoa puolue, jossa puolue tukee puheenjohtajan hallitsemaa säätiötä eikä säätiö puoluetta.
Ihme, kun tutkiva journalismi ei tutki sitä syvemmältä.
Ilmoita asiaton viesti
Tässä asiassa Tossavainen on kyllä Luukkasta enemmmän ”jäljillä”.
http://reijotossavainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1…
Terveisin Kalevi Kämäräinen
Ilmoita asiaton viesti
Tossavainen taisi olla hetken Keskustankin jäsen, joten kaikki vanha ei ole vielä karissut.
Ilmoita asiaton viesti
Itsenäisten maakuntien Suomi voisi olla ihan hyvä idea, ja keskusjohto Brysseliin.
Ilmoita asiaton viesti
Kepun suunnittelema maakuntavero olisi ehkä samanlainen kuin ay-maksut. Siitä saisi hyvin vaalirahhaa))) ei enään taulukauppaa))
Ilmoita asiaton viesti
Risto.Aivan. Soteyhteistyö vaatii omansa.
Ilmoita asiaton viesti
Muistanpa kaksi suurinta valhetta jota EU:n suhteen silloin taannoin sanottiin….tosin onhan noita tullut aika liuta lisääkin tullut matkan varrella mutta nämä eivät mielestäni unohdu koskaan! Esko Aho KePu ( ennen EU kansanäänestystä ) ”Markka säilyy!” tällä valheella houkuteltiin Kepulaiset sanomaan Kyllä kansanäänestyksessä, joka muuten olisi ollut kielteinen liittymiselle.
Paavo Lipponen SDP ENNEN Nizzan huippukokousta ja käyntiään Saksassa Gerhard Schröderin ”opastettavana” ”Euroopan unionia ei kehitetä liittovaltion suuntaan! Nizzan huippukokouksen jälkeen ja kun Schröder oli lupaillut Saksan olevan Lipposen takana valittaessa EU:lle presidenttiä ”Suomen mielestä Euroopan Unionia olisi kehitettävä liittovaltion suuntaan.” 🙂
Nämä olisi hyvä muistaa samoin kuin Lipposen rooli ”kaasuputkikonsulttina” joka sitten Suomen tasavallan presidentin vaaleissa sanoi ettei hän mitään ollut tehnytkään….putken eteen. Onneksi suomalaiset muistivat asiat paremmin ja totuudellisemmin kun tämän lausuman jälkeen Paavon suosio romahti olemattomiin asioita seuraavien piireissä.
Ilmoita asiaton viesti
Eiköhän EU:n ja EMU:n tila kerro aika paljon siitä, millainen on ”yleiseurooppalainen hallintomalli”?
Ilmoita asiaton viesti
Jepukka on määritelmä pienikokoisesta isoittelunhaluisesta, alemuuskomleksista kärsivästä ihmisestä, käsite on ymmärtävä ei halveksiva.
Dianapuistossa ymmärretään jepukoiden tarve keskitettyyn turvallisuuteen.
Ilmoita asiaton viesti
Tuntia ennen tätä tekstiä kansanedustaja Tossavainen teki kirjoituksen samasta aiheesta. Sen jälkeen persujen ”oma dosentti” kirjoittaa täysin vastakkaisen mielipiteen puoluesihteeri Laanisen kirjoituksesta.
Perussuomalaisten ongelma puolueena ja poliitisena toimijana kulminoituu juuri näiden kahden kirjoituksen vastakkaisuuteen.
Ilmoita asiaton viesti
No mutta, mitenkäs tuo Tossavaisen kirjoitus lieneekään tulkittavissa? Itse en löydä kirjoituksesta yks-yhteen kantaa vaan siinähän Tossavainen toteaa ”Tässä kansakunnan kannalta tärkeässä asiassa keskustan ja perussuomalaisten näkemykset ovat melko samanlaiset. Yhteisen näkemyksen löytäminen vaalien jälkeen ei tuottane ongelmia.”
Eihän tuo todellakaan voi tarkoittaa että Tossavainenkaan olisi täysin hyväksymässä keskustan esityksen vaan että neuvotteluissa voidaan löytää yhteinen linja maakuntamallin pohjalta.
Kirjoituksia näytetään usein luettavan kuin ”piru raamattua”. Jokaisen oman mieltymyksen mukaisesti. Näinhän se ei voi toimia politiikassakaan.
Ilmoita asiaton viesti
Kaima hyvä. PS ei ole mikään NKP, jossa kaikki ovat juuri samaa mieltä. Tossavaisen painottaa kuten minäkin sitä, että sote-ratkaisua varten pitää olla joku ratkaisu. Maakuntien ”ahvenanmaalaistamista” en näe hyvänä ratkaisuna. Arto hyvä – demokratia on keskustelua ja dialogia. Suosittelen.
Ilmoita asiaton viesti
Ei käy, ilmoittaa jepukoiden pääpuolue rkp keskustan maakuntahallintokaavailuille. Päämajakaupunki Mikkelin edustaja ministeri Leena Toivakka on samaa mieltä.
”Suomi on länttä, länttä, länttä, siksi ruotsi, ruotsi, ruotsi” sopii heille.
Ilmoita asiaton viesti
Kaimalta kaimalle!
Ystävä hyvä, olet oikeassa; demokratia on keskustelua ja ilman sitä ei ole demokratiaa.
Puhuinkin kommentissani puolueeesta ja sen sisäisistä linjaeroista. Ei voi äänestäjä tietää, mikä sitten tässäkin kysymyksessä on tuleva puolueen kanta. Sitähän se äänestäjän näkökulmasta tarkoittaa, kun kaksi keskestä persuajattelijaakin ovat täällä julkisesti eri mieltä. Jää kysymysmerkki. Sitä tarkoitin, mutta lienen tuonut ajatukseni esiin huonosti, kun sinäkään et ymmärtänyt.
Perussuomalaisille kunniaksi ja eduksi vaalitilanteessa ovat muutamat julistetut ehdottomuudet, kuten se, ettei PS missään tilanteessa tule äänestämään Kreikka 3-lainapaketin puolesta.
Kokonaan eri asia onkin sitten se, että onko PS hallituksessa tulevalla vaalikaudella. Jos ei ole, se kutistaa perussuomalaiset jälleen minipuolueeksi.
Ilmoita asiaton viesti
Kaima hyvä. Me kyllä tullaan – suurimpana duunari ja ahertajapuolueena myös hallitukseen. )))
Linjaeroja on mutta ei tärkeissä asioissa. Puolue on yhtenäinen. Tässä asiassa minua eniten harmittaa se verokannan kasvu; miten nämä maakuntaverot kohdistuvat???
Ilmoita asiaton viesti