Median ja opposition "ptolevaarien pallikaadit"

On se aika vaalikaudesta, jolloin media ja oppositio käyvät täysillä omaa surutyötään väärän vaalituloksen takia. 

Medialle vaalituloksen tunnustaminen tuottaa vielä pitkään vaikeuksia.  Huomasin sen katsomalla MTV 3 aamutelevisiota, jossa Soinille ei meinannut löytyä vastaustilaa tai aikaa vastata.

Toisaalta pahaa oloa koetaan myös oppositiossa. Hallitukseen halanneiden paha mieli purkautuu nyt syyttelyihin. Hallitus on nyt ihan oikeistoa ja porvaria….voi että!

Oppositio on kuitenkin aivan hyvä paikka etsiä oman puolueen sanoman ydintä; tutkia kansan syvien rivien tunnelmaa. Siellä on aikaa kysyä: "mitä siellä tekemässä – kissanpoika pesemässä"; siellä voi taistella "ptolevaarien pallikaadeilla" – jollei se oikea  luokkataistelu enää maistu.

Toivottavasti viisaan ja vastuullisen opposition toiminta alkaa tämän suruajan jälkeen.

Korporaatioiden joutsenlaulu

"Kolmen Ässän" hallituksen muodostajan työ ei ollut helppoa. Yyritys luoda yhteiskuntasopimus tukehtui muodollisuuksiin ja formaliteetteihin. Järjestöt eivät nähneet metsää puilta.

Kaatunut yhteiskuntasopimus taisi olla ay-väen viimeinen mahdollisuus toimia hyödyllisesti ja järkevästi.  Jäsenien etu unohdettiin kun ei ymmärretty tämän tilanteen ainutlaatuisuutta. Annettiin mielummin järjestelmän kariutua. Nyt sopeutukset hoidetaan sitten toisella tavalla. 

Historia ei jää kuitenkaan suremaan sitä, että sen mahdollisuuksien ikkunoista ei osata pujahtaa. Nyt on sitten edessä vain raakaa todellisuutta. Sitä jota ei vuonna 2011 haluttu hyväksyä.

Onneksi tästä kuitenkin aina selvitään! Suomi selviää aina…vaikka media ja opposition mielestä kaikki on lopussa.

Arto Luukkanen

Järvenpää

 

 

artoluukkanen

Varakansanedustaja. Dosentti Arto Luukkanen. Vaalisivut: <a href="http://www.artoluukkanen.net" title="www.artoluukkanen.net">www.artoluukkanen.net</a>.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu