Vallan rapula ja opposition kitinä

Eilistä eduskuntasirkusta (ts. hallitusohjelman käsittelyä) seuratessa tuli mieleen erään antiikin ajattelijan toteamus: laivaston menettäminen voi pilata päivän!

Kun katseli eilistä sirkusta eduskunnasta tuli mieleen, että myös vallan menettäminen voi pilata päivän. Ehkä kaksikin. Opposition reaktio oli krapulaisen-raivoisa ja tihkui pettymystä siitä, että oppositiossa olo on kuin runossa: "mitä siellä tekemässä – kissanpoikia pesemässä".

Keskustelu ja jopa kitinä kuuluu luonnollisena osana parlamentarismiin. Melskaaminen ja riehuminen oli luonnollista kun telkkarikin oli paikalla. Ehkä paikan hyvä/huono akustiikkakin teki tepposet. 

Mutta hyvät opposition immeiset siellä Sibelius-akatemiassa. Ei auta nyt huuto tää – on edessä 4 vuotta elämää.  Asioita pitäisi hoitaa nyt yhdessä ja järjellä.

Arto Luukkanen, Järvenpää

ps. Istutan viikonloppuna perunoita. Naapuri tokaisi että tulee sinulle ruttoperunoita – on niin kosteaa. Onko hyviä neuvoja ruton estämiseksi – aurinko olisi tietysti paras apu mutta onko muita hyviä neuvoja?

 

artoluukkanen

Varakansanedustaja. Dosentti Arto Luukkanen. Vaalisivut: <a href="http://www.artoluukkanen.net" title="www.artoluukkanen.net">www.artoluukkanen.net</a>.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu