EK – hallituksen ”röyhkeä ottopoika”?

Eräältä suomalaiselta taparikolliselta kysyttiin kerran kuulusteluissa, että miksikä tämä ei tyhjentäessään kesämökkejä vienyt ihmisten seinäkelloja.

Hän kuulemma vastasi näin: ”pittää se olla joku tolokku rosmotessakin…”

Edellinen esimerkki on urbaania legendaa mutta siinä piilee vinha perä.

Kohtuus kaikessa – jopa rosvotessakin.

EK vallanhuipussa – poliittisen järjestelmän ulkopuolinen takapiru

Edellä mainittu juttu tuli mieleen kun kuuntelin tämän aamun radiouutisia. Elinkeinoelämän keskusliiton ylilääkäri haluaa vähemmän kuntoutusta! On aikoihin eletty.

Suomalainen työnantajaleiri elää nyt tähtihetkiään! Se sanelee uuden hallituksen hallitusohjelman ja toimii maan hallituksessa jonkinlaisena päällepäsmärinä.

Ilman vastuuta tai asemaa. Mutta kaikkivaltiaana.

Näyttää siltä, että supisuomalainen kapitalisti on nyt ottanut mallia USA:n omistajista. EK tyrkyttää meille nyt omia käsityksiään työelämän pituudesta, kulttuurista, eläkeiästä, työajasta. Uusimpana uutuutena oli se, että EK:n ylilääkäri opastaa vähempään kuntoutukseen ja terveyteen. Vuorotteluvapaa ei kuulema toimi.

Kaiken alan asiantuntija = EK

Vallantäyteydessä hyrisevä EK tietää parhaiten kaikesta kaiken. Asiantuntijoita ei nyt tarvita missään. EK:n pojat tietävät maan koulutustarpeet ja yliopistojen koulutussisällöt. Lyhyesti sanottuna: heillä on nyt salatieto kaikesta.

Ongelmana on vain se, että nämä pojat eivät ole sivistysporvareita. EK:n nuorekkaan tietämättömien vaikuttajien lektyyri on ilmeisen köyhänpuoleista ja älyllinen toiminta laiskahkoa. Tärkeintä on vain ideologinen ajatus: meillä Suomessa on paljon ”uudistettavaa” ja hävitettävää.

Kun päivä paistaa: kerskuvat – kun sataa: mankuvat

Poliittisessa mielessä tilanne on mielenkiintoinen sillä EK:lla ei ole parlamentaarista vastuuta. EK on kyllä varmistuksen vuoksi hankkinut itselleen omia kansanedustajia ja rahoittanut anteliaasti näiden kampanjan.

Valitettavasti sellaista puoluetta kuin ”EK” ei ole olemassa.

He istuvat tässä uudessa – 3 plus yksi hallituksessa – kärkkäinä takapiruina; nopeina kommentoimaan. Hyvänä esimerkkinä tästä oli ministeri Lindströmin ulostulo. Muut puolueet eivät kommentoineet julkisesti mutta Häkämies iski heti.

Huvittavinta tässä kaikessa on se, että näiden kaikkien alojen asiantuntijoiden todellinen asiantuntemus liittyy talouteen. Siitä heidän pitäisikin tietää.

Siinä heillä ei ole kuitenkaan mitään omaperäistä tai taitoa. He ovat epäonnistuneet, mokanneet, möhlänneet ja mämmänneet talousmiehinä. 

Kun nyt valtakunta vapisee liitoksistaan, on todettava, että he ovat mitä suurimpia osasyyllisiä tähän kurjuuteen.

EK:n uhoa ja itkua

Lyhyesti: nousukautena on kaikki hyvä heidän ansiotaan. He keekoilevat ja kerskuvat saavutuksillaan. Taloustiede se on jotakin ja Suomen Pankista löytyy yhtälöitä! Taloustiede on korkeampaa salakryptiikkaa ja rakettitiedettä.

Laskukautena nämä aikamme suuret sankarit ulkoistavat tappioitaan mielellään yhteiskunnan kontolle ja mankuvat huonosta hallinnosta. Ikävinä aikoina EK:n sakki…tämä Mieskuoro Itkijät ei kanna vastuuta.

Kaiken kruunaa se, että media ei kyseenalaista vaan palvoo tätä jengiä surutta. Ylen toimittajat eivät tiedä ihanampaa kuin nämä EK. Se on nykyään miltei sama kuin ennen oli YYA.

Olkaa kohtuullisempia ja pitäkää suunne kiinni

Näin Juhannuksen kunniaksi haluaisin todeta teille EK:ssa: olkaa hieman kohtuullisempia ja pitäkää itsenne takia hiljempää ääntä.

Ymmärrän tietysti sen, että sivistymättömyysporvarien on vaikea ottaa oppia historiasta mutta nyt olisi hyvä tutkia menneisyyden opetuksia.

Edellisen hallituksen ongelma oli se, että sen jäsenet nokittelivat toisiaan julkisuudessa. Nyt hallituksen virallinen siipi pitää kutinsa eikä hölise turhaan. Ei syytellä eikä nokitella.

Olisi hyvä, että tämä hallituksen ”röyhkeä ottopoika” – EK – osoittaisi samanlaista järkeä.

Arto Luukkanen

Järvenpää

 

 

 

 

artoluukkanen

Varakansanedustaja. Dosentti Arto Luukkanen. Vaalisivut: <a href="http://www.artoluukkanen.net" title="www.artoluukkanen.net">www.artoluukkanen.net</a>.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu