Pakolaiskeskukset Töölöön!

Kävinpä tässä kylässä erään tuttavan ja sukulaisen luona, joka tekee enkelien töitä.

Hän auttaa erästä maahanmuuttajaa kotoutumaan.

Kysymys on arkipäivän auttamisesta, josta ei saa glooriaa tai suurta kunniaa. Tällaista työtä tekevät varmaan muutkin eivätkä hekään kysele palkkiota tai suurta hälyä. On vain tehtävä se mikä jokaisen lähimmäisen on tehtävä – toiselle Luojan luomalle.

Mustikkametsälle

Tuttava vei Keski-Afrikasta kotoisin olevan mamun perheineen marjametsään. Mamu ja hänen lapsensa keräsivät mustikoita jokamiehen oikeudella ja innokkuudella. Metsässä ei ollut käärmeitä eikä ganstereita. Siellä oli myös turvallista ja kotoista. Samalla maahanmuuttaja oppi tärkeitä kotoutumisen periaatteita: luonnon ja naapurien kunnioitusta sekä metsässä samoamista.

Keski-afrikkalaisen perheen asenne työhön ja elämään Suomessa oli oikeassa mallissa. Oli motivaatiota eikä herrakansa-elkeitä. Tänne ei oltu tultu elämään hyysyssä vaan tekemään työtä.

Tämä idylli todisti myös sitä, että ihan tavalliset suomalaiset haluavat auttaa ja tuntevat vastuunsa. Sitä tietenkin helpotti se, että nämä tulijat olivat oikealta sota-alueelta ja jos oikein ymmärrän he haluaisivat palata maahansa sitten kun siellä on turvallista.  Asiat olivat reilassa.

Aloite siitä, että mamut pääsisivät Eiraan!

Ainoa asia mistä nämä valittivat oli se, että heidät oli majoitettu alueelle, jossa heitä katsottiin karsaasti. Kyse oli asuma-alueesta, jossa oli paljon työttömiä ja suomalaisia köyhiä. Ymmärrän heitä ja myös näitä alueen ihmisiä.

Ehkä kaikki nämä ongelmat häviäisivät jos massiiviset maahanmuutto-keskukset ja turvapaikka bunkkerit sijoitettaisiin hienosto-vihriöiden ja vasureiden elinkupliin. Vaikkapa Kruununhakaan tai Töölöön. Mieluiten Eiraan. Pois Itä-Helsingistä!

Tällä teolla saataisiin paljon hyvää aikaan. Vihreän kuplan asukkaat saisivat terveisiä todellisesta elämästä.  Samalla mamut näkisivät paljon sellaista, jota he eivät varmaan näkisi muualla.

Arto Luukkanen

Järvenpää

ps. toivon, että tämän artikkelin takia kukaan ei uhriudu, aloita mielenosoitusaaltoa tai jää pois töistä. Toivon myös että yhteiskuntasopimus solmitaan tästä artikkelista huolimatta. Toivon, että myös luokkasota voisi jatkua Töölön ja Krunikan taistelusoluissa ihan sillä samalla mallilla – Cafe-latten merkeissä)))

Pss. Kattelin noita tänne tulijoita: kaikki raavaita miehiä.

Jättäisikö sinä vaimon ja lapset ja lähtisit? Sinne väkivaltaan?

 

artoluukkanen

Varakansanedustaja. Dosentti Arto Luukkanen. Vaalisivut: <a href="http://www.artoluukkanen.net" title="www.artoluukkanen.net">www.artoluukkanen.net</a>.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu