Eroa Petteri eroa…

Ministeri Petteri Orpon antama tieto siitä, että Suomeen suunnitellaan 15 000 tulijan – onnellisen turvapaikanhakijan – vastaanottamista tyrmistytti.

Kyseessä on a) hallitusohjelman vastainen suunnitelma 2) sekä samalla laittomuus – se sotii Suomen voimassaolevien sopimuksia pakolaispolitiikasta (nd. Dublinin sopimus).

Ministeri pyrkii laittomuuteen?

Kyseissä sopimuksessa sovittiin niin, että , missä tahansa jäsenvaltiossa esitetty turvapaikkahakemus tulee käsitellä, kuitenkin periaatteessa niin, että turvapaikkahakemuksesta on vastuussa ainoastaan yksi jäsenvaltio.

Tänne tullaan vain turvallisista maista, joihin nämä turvapaikanpyytäjät ovat periaatteessa velvollisia jättämään hakemuksensa.

Tänne ei voi tulla laillisesti tupsahtaa 15 000 turvapaikanhalkijaa.

Näyttää siltä, että herra Petteri Orpo liikkuu nyt laittomuuden vesillä. Tämän ihmisen – kansallisen kokoomuksen – entisen konservatiivipuolueen jäsenen – pitäisi olla laillisuuden ja Suomen lain puolustaja tässä maassa.

Mitä luulette tämän ministeri limbon jälkeen tapahtuvan tänne pyrkivien määrässä?

Suomella ollut huono herraonni sisäasianministereissä

Meillä on ollut viime vuosina huonoja kokemuksia sisäasianministereistä. Edellinen sellainen tuki laittomuutta ja oman tulkinnan oikeutta suhteessa lainsäädäntöön.

Petteri Orpo taas sooloilee omassa toiminnassaan virkamiesten ja median johdattelemana aivan omaan suuntaansa.

Pyydän miettimään keinoja, jossa ministerin tulevaa toimintaa arvioidaan hänen ministerivalansa mukaisesti. Esitän myös tässä aivan henkilökohtaisesti – concilium abeundi'n hänelle.

Hit the road Petteri!

kunnioittavasti ja ihan ystävyydellä

Arto Luukkanen

Järvenpää

 

ps.

Kovasti kiitoksia kaikista palautteista. Tässä kaikille tietoa:

Turvapaikanhakija:
Henkilö, joka hakee kansainvälistä suojelua vieraasta maasta. Turvapaikka annetaan, jos hakijalla on hyvä syy pelätä kotimaassaan vainoa. Vasta turvapaikkapäätöksen jälkeen hän on virallisesti pakolainen.

Pakolainen:
Ulkomaalainen, jolla on erityisen hyvä syy pelätä joutuvansa vainotuksi esimerkiksi rodun, uskonnon tai poliittisen mielipiteen vuoksi. Pakolaisaseman saa henkilö, jolle jokin valtio antaa turvapaikan tai jonka YK:n pakolaisjärjestö toteaa olevan pakolainen.

Kyse on nyt siitä, että ministerin ilmoitus tulee lisäämään räjähdysmäisesti tänne tulijoita. Kaikille ihmissalakuljettajille ja ihmiskaupan ammattilaisille Orpon ilmoitus on iloinen uutinen. Viesti sinne on selvä: meillä valmistaudutaan 15 000 invaasioon – paikkoja kaikille on. Todellisuudessa tänne tullee epäilemättä – Orpon tervetuloa viestin jälkeen – varmaan 4 kertainen määrä ihmisiä.

Suomi muuttuu kovasti sen jälkeen. Meille syntyy todella alhaisella hinnalla toimivat työmarkkinat – mitään yhteiskuntasopimusta ei tarvita. Myös kotouttamiseen liittyvät ongelmat ja sosiaaliset ongelmat kasvavat.

Minusta tästä asiasta pitäisi kysyä kansalaisilta. Esimerkiksi kansanäänestys siitä minkälaisen linjan me haluamme. Meitä on vain noin tavallisen eurooppalaisen suurkaupungin verran väkeä.

 

pps. Kun täällä on ollut tätä ikävää sekaannusta termeissä niin lanseeraat aivan uudet termit:

Ontut = Onnelliset tulijat, jotka ovat tulleet tänne sulostuttamaan meitä ja tuovat vielä sukulaisensa meidän iloksemme.

Hukot = huomattavat kokoomuslaiset, jotka ovat tehneet isänmaalleen merkittävän palveluksen. Orpo on nyt huko mutta häntä edellä huko listalla ovat: Olli-Pekka Heinonen (saanut veronmaksajien rahoilla huomattavan määrän ilmaan Saksan yltä); Jyrki Katainen (monen miljardin euron mies).

Emme enää tarvitse yhteiskuntasopimusta. Palkat laskevat nyt aivan itsestään. )))

Ppps.

Pariu juttua.  Ihan selvyyden vuoksi – ettei asioita sekoiteta ja valkopestä – muutama huomio. Ongelma on se, että meillä ei oikein ymmärretä tämän kriisin syvyyttä – Balkanilla, Kreikassa ja Italiassa tilanne on äärimmäisen vaikea ja sieltä väki marssii vääjäämättä pohjoiseen.

1) Käsitteistä. Uudet sisäasiainministeriön tänne arvioimat tulijat eivät oikein mahdu näiden entisten määritelmien alle (turvapaikanhakija/pakolainen/maahanmuuttaja). Kyse on niin suuresta väestöliikkeestä, että meilllä ei oikein ymmärretä mistä on kysymys. Tavallisista turvapaikanhakijoista noin 40% saa paikan – nyt poliittisista syistä – näyttää käyvän niin, että tämä tulijoiden joukko saa oman "välistatuksensa".

2). Kyse on nykyajan ihmiskaupasta ja se on kansainvälisessä rikollisuudessa noussut ase ja huumekaupan rinnalle erittäin tuottavana rikollisuuden lajina. Nämä tulijat maksavat näille rikollisille suuria summia ja on syntynyt "hyödyn ketju", jonka viimeisenä lenkkinä on tässä Petterin ilmoitus. Minusta ei ole viisasta, että meidän sisäasianministerimme on tässä millään lailla mukana ja lähettää "vihreää valoa" 15 000 hengen valmiudesta. Se oli väärä signaali mutta poliittisesti sopii hyvin joillekkin, jotka haluaisivat tänne halvan työvoiman reservin. It is elementary my dear Watson!

Presidentti Halonen muuten ilkkui juuri perussuomalaisille radiossa, että joutuivat nielemään tämän pakolaiskysymyksen vaikka vaaleissa olivat sitä mieltä että ei lisää väkeä…)))) Mitäpä siihen voi sanoa…

 

 

 

 

 

 

artoluukkanen

Varakansanedustaja. Dosentti Arto Luukkanen. Vaalisivut: <a href="http://www.artoluukkanen.net" title="www.artoluukkanen.net">www.artoluukkanen.net</a>.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu