Pelastakaa Sipilä naiviudelta!

”Meillä se ei onnistuisi! Meillä poliitikkoa epäiltäisiin jo samana iltapäivänä irtopisteiden keräämisestä eikä hänellä olisi tulevaisuutta vakavana poliitikkona. Etenkin jos hän olisi rikas miljonääri kuten tässä tapauksessa ilmeisesti on. Sitä pidettäisiin halpahintaisena äänten ostamisena…”

Sain tällaisen elämää nähneen kommentin keskustellessani viikonloppuna politiikan tutkijoiden, poliitikkojen ja yhteiskunnallisesti aktiivisten ihmisten kanssa Cambridgen Churchill Collegessa. Kyse oli tietenkin Juha Sipilän ilmoituksesta antaa Kempeleen asuntonsa turvapaikan hakijoiden käyttöön.

**
Brittien tyly reaktio yllätti ja huomasin isänmaallisesti puolustelevani Juha Sipilän ilmoitusta.  ”Jos sinulla on kaksi ihokasta…” ja niin edelleen. Tarkemmin mietittyäni tajusin mistä oli kysymys: demokratian kodissa – maassa, joka juhlii Magna Chartan 800-vuotisjuhlaa – analysoidaan poliitikkojen toimintaan aivan toisenlaisilla mittareilla kuin meillä.

Rikkailla poliitikoilla kuten pääministeri Cameronilla olisi mahdollista ostaa asunto joka kuukausi ja antaa se köyhille. Näin ei kuitenkaan tapahdu. Epäily ”jeesustelusta” tekisi naurunalaiseksi.

Meillä poliittinen naivius on kuitenkin käypää valuutta enkä oikein usko, että Juha Sipilä olisi tehnyt tämän ilmoituksen pelkästään saalistaakseen ihmisten hyväuskoisuudella.  Hänellä on fiksu vaimo, joka keksi fiksun idean. Kaikki kunnia myös Juhalle, joka mielestäni toimii vilpittömästi.  

Aivan kuten Dostojevskin ”Idiootti” romaanissa, jossa Rogozin kehuu ruhtinas Myskiniä (jos oikein muistan sitaatin) ”sinähän olet ruhtinas nöyrä ja pehmeäpäinen – sellaisia Jumala rakastaa”.

Jos Juha kursaili, niin Keskustan koneisto tietenkin riensi hehkuttamaan tätä ilmoitusta yhdessä romantiikan nälkäisen median kanssa. Nyt meillä on johtaja – ihaaanaaa!

Media-skandaali, joka vaiettiin ja sensuroitiin

Toinen asia, jolle britit olisivat pöyristyneet, oli Juha Sipilän & MTV 3 seikkailu nuoren herra Fahad Firas Adayn kanssa.

Sipilän ystävällinen ja huolestunut keskustelu tämän henkilön kanssa otettiin MTV:n uutisiin mutta se poistettiin kiireesti pois. Syy on ilmeisesti se, että kyseinen henkilö ei ole sopiva kuvattavaa. Hän ei sovi siihen romanttisen median luomaan kuvaan, jossa onnettomat ja sotaa pakenevat hakevat kurjuuksissaan meiltä apua.

En lue usein MV-lehteä enkä pidä sen tyylistä mutta tässä asiassa se teki ison journalistisen teon. Edellä mainitun nuoren ”17-vuotiaan” FB-sivuilta löytyi uskomattomia asioita (mikäli ne pitävät paikkaansa).

Siellä oli kuvia remakasta luksuselämästä; oli naisia, uima-altaita, kielikursseja Saksassa ja bodaamista. Siellä oli myös väkivaltaa ja uhkailua: kaikkea sitä mitä me emme tänne halua. Kyseistä lehteä ei yleensä pidetä hyvänä lähteenä mutta nyt näyttää siltä, että MV onnistui kuvakaappaamaan todisteita militantista ja railakkaasta nuoresta, jonka elämän asenne on: ”eat, sleep, fuck & repeat”. Tällaisen sankarin kanssa Sipilä kavereerasi.

Nuorison hulivilismi on tietenkin jossain määrin ymmärrettävää, mutta se, että Sipilä huomaavaisesti kuuntelee tällaista kansainvälistä seikkailijaa, kertoo siitä miten syvän ja yksinkertaisen naiveja me olemme.  Sellaisia me olemme. Hyväuskoisia ja naiveja.

Jos tämä olisi tapahtunut jossain toisessa maassa, olisi lehdistö ja media repinyt siitä kaiken irti. Meillä jälkisuomettuneessa ja valtaan uskovassa maassa Suomessa ko. kiusallinen episodi vaiettiin ”wanhan kaawan” mukaan poies.

Keskusta käski ja wanha media ymmärsi vastuunsa. Se kantoi sen hienosti.

MV ei kantanut. Se vain informoi. Siinä rajalla.

Rajavartijoiden shokki Italiassa

Todellisuuden ja naivien uskomusten välinen ristiriita ei meillä Suomessa näytä umpeutuvan. Me pidämme siitä, että voimme elää ”mikä-mikä maassa”.  Walhe on kivaa.

Todellisuus on kuitenkin tyrmäävämpää kuin me haluaisimme uskoa. Tämä ovat kokeneet esimerkiksi italialaiset merivartijat, jotka ovat ”pelastaneet” Välimerestä ihmisiä. Kurjien perheiden sijasta veneissä on tyylikkäitä nuoria miehiä, joilla on tabletit ja älypuhelimet.

Todellisuus näyttää olevan sitä, että suku on lähettänyt nämä pojat Eurooppaan saamaan rahaa ja hankkimaan tukikohta. Ihmissalakuljettajille on maksettu huikeita summia. Se todistaa, että tulijat eivät ole yhteiskunnan kurjimpia ja hädänalaisimpia vaan niitä, joilla on varaa matkustaa. Näiden perheiden tehtävänä on hankkia kotiin rahaa ja lopulta tuoda loput perheestä, ”ottolapsista” ja suvusta tänne.

Tässä piileekin paradoksi.

Tänne ei niinkään paljon tule kurjimpien ja köyhimpien maiden asukkaita vaan rikastuneita ja mahdollisuuden saaneita ihmisiä.

Pakolaisuus statuksen saaminen vaatii rikkautta?

Migraatio vaatii varoja ja rahaa, jota sitten annetaan perheen yhteisenä projektina ihmisorjakauppiaille.  Näiden ihmiskunnan luteiden toiminnassa ei taas ole mitään romantiikkaa eikä loistoa vaan nämä riistävät niitä rikkaampia, joilla on mahdollisuus yrittää parempaa elämää.

He hukuttavat näitä ihmisiä kurjilla veneillään eivätkä jää rannalle ihailemaan tekemiään rikoksia.

On myös luultavaa, että sodan ja kidutuksen vaara ei ole näille paremmille tulijoille niin akuutti vaara. Jossain vaiheessa tulijat vain heittävät dokumenttinsa ja passinsa pois voidakseen harhauttaa tulijamaan ”turvallisuusstatusta” l. kiertää Dublinin sopimusta.

He myös nuorenevat ja kurjistuvat.

Joka tapauksessa Sipilä olisi jossain vaiheessa tulla ”mikä-mikä maailmasta tänne Telluksen pinnalle ja selvittää tämän suuren Migraation todellinen luonne.

Juha hyvä – se pää pitäisi ottaa pois sieltä sokerihattarasta!  Pois kuplasta.

Suomen katkera kalkki vs. terve järki – common sense

Nyt Suomen hallituksen edessä on katkera kalkki.

On tehtävä kumarrus EU:n edessä ja nöyrryttävä ”velvoittavien” vastuiden edessä.  Tässä vaiheessa voi kysyä: mitä järkeä on jatkaa tätä? Eikö asiaa pidä kysyä kansalta – jos se haluaa tänne joka kuntaan tulijoita niin asia on sitten selvä. Sitten voidaan lopettaa nämä turhat pulinat kerralla.

Vielä kerran. Juha on hyvä mies mutta pelkään pahoin, että hän ei suostu pohtimaan asiaa syvästi tai selvästi. Kuten britit aina toteavat: nyt tarvitaan ”common sense” ajattelua.

Poliitikolle ”common sense”  ei tietenkään ole pakollinen mutta valtiomiehelle se on.

Arto Luukkanen
Järvenpää  

ps. Miten pitkään Juha pidät näitä turvapaikanhakijoita kotona – 10 vuotta? 20 vuotta 30 vuotta? 

pps. Tähän liittyen: katsokaapa Alfa-tv/Dosentti tänään21.30. Vieraana Mika Penttilä – poliisi Forssasta. Ajankohtaista asiaa juuri tästä aihepiiristä ennen kuin Sipilä sanoi mitään…

 

artoluukkanen

Varakansanedustaja. Dosentti Arto Luukkanen. Vaalisivut: <a href="http://www.artoluukkanen.net" title="www.artoluukkanen.net">www.artoluukkanen.net</a>.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu