Tervetuloa Lylystaniaan

Tervetuloa Lylystaniaan!!

Ensi perjantaina anarko-syndikalistinen ukkovalta herhistää luisevaa nyrkkiänsä demokratialle ja pyrkii sivuuttamaan eduskunnan vaaleissa kansalta saaman valtakirjan.

**
Siteraan tässä erästä aikansa vaikuttajaa.

Veturimiesten lakko on masentava (samoin virkamiesten lakkouhka) Maan asema on nyt sellainen, että ainoastaan kaikkien yhteisvoimilla voidaan toivoa jollakin tavalla pelastuvamme. Kaikki pitäisi tukea ja avustaa hallitusta, joka ponnistaa voimansa viimeiseen saakka maan viemiseksi nykyisistä äärettömistä vaikeuksista. Ja tällaisella hetkellä ja tällaisissa oloissa veturimiehet (4800) tekevät lakon. Se on sellaista epäisänmaallisuutta ja yhteisen edun huomioon ottamista, jota en olisi odottanut. Se osoittaa tavatonta alkukantaisuutta ja asioiden ymmärtämättömyyttä. Meidän kansamme ei näy olevan vielä kehittynyt demokratiaan…

Kyseinen ote on silloisen pääministerin ja tulevan presidentin Juho-Kusti Paasikiven päiväkirjasta 30.9. 1945.

Tilanne ei ollut paljoakaan parempi kuin nyt.

Ainoana poikkeuksena olivat sodan vammauttamat miehet ja asunnottomat ihmiset.  Silloin asia ratkaistiin erityisellä lailla, joka pakotti väljästi asuvat ottamaan itselleen huoneisiin asujia. Oli pakko sopia ja pakko hoitaa isänmaan asioita niin, että jokainen otti osaa kuluihin. Silloin löytyi yhteistä halua toimia samaan suuntaan.

Rikkaampi maksoi enemmän siksi, että hänellä oli varaa siihen.

Näytetään syksyllä!

Nyt tilanne on samantyylinen: vaikka valtakunta vapisee liitoksistaan niin jotkut puolueet pelailevat nyt pelejä vaikka pitäisi pelastaa maata.

Se, mikä perjantain ”lakossa” on ikävintä, on sen poliittisuus. Näyttää siltä, että nykyistä lakko-aaltoa suunniteltiin jo keväällä.

Keväällä kahviloissa puhutusta suunnitelmasta tuli vihdoin kesän lounaspöydissä selviö: syksyllä piti kaataa hallitus ja kumota vaalien tulos. Tämän takia yhteiskuntasopimus neuvotteluissa jarruteltiin, raavittiin nenää, venkoiltiin ja vetkutettiin. Oli mahdotonta antaa hallitukselle ansiota tämän laman voittamisesta.

Toinen ikävä asia tässä oli myös se herkkyys ja tekopyhyys, millä tämä ”meksiko” on aloitettu. Ay-johtajat tiesivät näistä uudistusvaihtoehdoista jo etukäteen. Mutta, tärkeintä oli luoda a) närkästys b) tyrmistys c) spontaani reaktio, jonka voimalla sitten mentäisiin hulinoimaan Helsinkiin.

Entä se tärinä ja kiima, jolla AKT:n puheenjohtaja ilmoitti siitä miten maa menee seis? Kuin lukiolaispoika joka kertoo menevänsä treffeille eka kertaa. Kyse ei ollut mistään vakavasta työläisten ja duunarien työtaistelusta vaan jonkinlaisesta miehuuskokeesta. Ennen työtaisteluihin mentiin vakavana – nyt se on kuin joku Idols-kisa.  

Symppaan osallistujia

Ymmärrän mielenosoittajia. Täysin.

On mieletöntä ja hidasta parantaa kansantaloutta kajoamalla suuria pyöriä pyörittävien ihmisten pieniin etuihin.

Se ensimmäisen sairaspäivän muutos on hölmö sillä ei kukaan halua olla tieten tahtoen sairaana. Mutta perheissä, joissa on lapsia, on joka syksyinen ”influenssa” kierros tylyä todellisuutta. Myös poliisien palkkojen sunnuntailisien leikkaaminen on typerää sillä ne tietyt päivät ja päivystykset tuovat sitä voita hieman leivän päälle. Mielestäni näitä leikkauksia olisi voinut tehdä paremminkin siellä tulopuolen yläpäässä.

Se, miksi ps myöntyi näihin älyttömiin leikkauksiin oli pelkästään huoli ja hätä isänmaan asiasta. Se oli yhtä kivuliasta kuin oman ranteen leikkaaminen tylsällä sahalla.

Valitettavasti demarien hurlumhei-taloudenpito viimeisten hallitusten aikana tuhosi kaikki mahdollisuudet pehmentää tätä iskua. Hei eivät uskoneet lukuja eivätkä usko niitä vieläkään (kt. aamutelevisiosta Erkki Tuomiojan kommentit).

Kysymyksiä lakkolaisille

Tässä muutamia hyväntahtoisia kysymyksiä perjantaina maamme pääkaupunkiin tulijoita varten.

Onko todella niin, että perjantain anarko-syndikalistinen-vappurieha on paras tapa voittaa lama?

Olisiko mahdollista, että perjantaina lamautetaan maa itseasiassa jonkun wanhan ukkokerhon etujen puolesta valtakuntaa vastaan?

Olisiko ihan varma, että tämä 100-miljoonaa euroa maksava rieha tuo yksimielisyyttä ja yhteisymmärrystä kansankunnan keskuuteen?

Eikö se sopimisen tie olisi meille kaikille paras?

Arto Luukkanen
Järvenpää

 

 

 

artoluukkanen

Varakansanedustaja. Dosentti Arto Luukkanen. Vaalisivut: <a href="http://www.artoluukkanen.net" title="www.artoluukkanen.net">www.artoluukkanen.net</a>.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu