Leppoisat mielenosoittajat ja kaksoisolennot

Tämän päivän mielenosoitus meni oikein hyvin. 

Rautatientorilla oli reippaan näköisiä banderolleja ja huumorintajuisia iskulauseita (jopa hauskoja pukuja). Hupaisin oli minusta: ”neuvo B! Miten kierrän veroni?”.  Ennen kaikkea siellä oli iso joukko urheita suomalaisia naisia ja miehiä. He eivät pelänneet vaikka vettä tuli taivaan täydeltä tai mikrofonin ääni joskus vaimeni. Tunnelma oli leppoinen. Ehkä Lauri Lylyllekin tuli hyvä mieli. Niin päästäisiin neuvottelemaan.

Kaikille teille siellä olleille suosittelen nyt tänään kuumaa juomista ja lepäämistä, ettei syksy flunssa pääse iskemään. Kertokaa perheelle minkälaista väkeä siellä kävi ja ketä herran keikaleita teitä kävi huudattamassa. Helsinki on aina visiteeraamisen arvoinen!

Suuri Viha ja Lyhytmuistisuustauti

Se mikä todella yllätti, oli nykyisten oppositiopoliitikkojen hervoton aggressiivisuus ja lyhytmuistisuus.  Ensinnäkin, joidenkin puheiden sävyt ja äänenpainot kuulostivat, että politiikka olisi heille jonkinlainen henkilökohtainen vihaprojekti. Ikään kuin kyse ei olisikaan yhteisten asioiden hoitamisesta vaan vendettasta.

Viha tietysti usein liitetään vasemmistoliiton puolueen profiiliin mutta eikö ole kukaan kertonut, että seuraavat vaalit ovat vuonna 2019? Ja sitten se viha – hillitkää sitä. Se puhe, joka 1970-luvulla oli vielä ihan ok, ei enää käy. Joku saattaa ottaa nämä vihapuheet aivan kirjaimellisesti. Orwellin kirjan ”1984” dystopiassa Oceaniassa puolueen jäsenet, joutuvat kerran päivässä harjoittamaan ”Vihaa”. Orwell kuvaa tätä vihan käyttöä politiikassa mestarillisesti. Kyse on negatiivisten tunteiden suuntaamisesta omalle ideologialle sopivaan suuntaan. Sitä oli tänään ilmassa Rautatietorilla.  

Toinen huvittavampi ja surullisempi asia liittyy torilla puhuneiden poliitikkojen vakavaan amneesiaan l.  muistin häiriöihin. Kukaan näistä torilla riehuneista entisistä ministereistä ei nyt vaan sattumalta muista sitä, että he olivat edellisessä tai sitä edellisessä hallituksessa mukana vetämässä tätä maata tähän nykyiseen suohon. He ovat siitä henkilökohtaisesti vastuussa. Eikö kukaan toimittaja uskaltanut kysyä näiden sankareiden toiminnasta aina vuodesta 2008-2015 saakka?  

Kaksoisolentoja?

Onko kyseessä muistihäiriö tai jotain pahempaa?

Näytti siltä, että he joko a) he todella eivät muista olleensa tekemisissä maan asioiden kanssa – jolloin olisi syytä hakeutua eläkkeelle b) he muistavat mutta eivät halua kertoa, jolloin he olisivat – ikävä sanoa –  epärehellisiä.
Kumpikin vaihtoehto näyttää mahdottomalta. Suomessa ei ole epärehellisiä poliitikkoja! Piste!

Maan ja puolueiden johdossa ei voi olla huonomuistisia tai epärehellisiä ihmisiä joten kaikkein todennäköisin  vaihtoehto on: torilla oli ns. ”kaksoisolentoja”. Esimerkiksi suuret diktaattorit, kuten Idi Amin ja Saddam Hussein käyttivät niitä.

Se on paljon uskottavampi vaihtoehto.  

Arto Luukkanen
Järvenpää

Ps. Sen Arhinmäen kaksoisolennon pitäisi ajaa parta paremmin!))) Ja jos se ”kaksoisolento” osaa pelata jalkapalloa paremmin niin laittakaa se kentälle ja pitäkää se alkuperäinen pukuhuoneessa.

 

 

artoluukkanen

Varakansanedustaja. Dosentti Arto Luukkanen. Vaalisivut: <a href="http://www.artoluukkanen.net" title="www.artoluukkanen.net">www.artoluukkanen.net</a>.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu