Perjantai on toivoa täynnä

Perjantai on toivoa täynnä

John Steinbeck’in romaanin nimi ”Torstai on toivoa täynnä” (Sweet Thursday) sopisi tämän päivän tunnelmaan.

Kirja itsessään on letkeä tarina, jossa Monterey’n pummit ja laitapuolen henkilöt pyrkivät palauttamaan päähenkilö ”tohtorin” elämään ilon ja hymyn. Elämän ei tarvitse olla loputonta kärsimystä tai hymytöntä puurtamista vaan siinä voi olla muutakin – ”Vanhojen tenniskenkien” lisäksi elämässä voi olla jotain vihreämpää .  

Romaanin nimi voisi olla sopivan toiveikas enne myös koskien maamme tilannetta.

Näyttää siltä, että pieniä mahdollisuuksia ja toivon perspektiivejä on olemassa.

Ensinnäkin, toisin kuin 8 viime vuoden aikana meillä on hallitus, joka hallitsee. Vientiteollisuuden näkymissä on välähtänyt nousun kipinöitä. Samoin, työmarkkinoilla on vihdoin – 4 kuukauden jollottelun ja vähkäämisen jälkeen tilanne, jossa keskustellaan yhteisestä agendasta. Vihdoin.  Että voitaisiin torjua turhat leikkaukset.

SDP:n pitkä marssi on todella pitkä

Opposition keväinen toiveikas ärinä on vaihtunut 4 vuoden toivottomuuteen ja tämä aika lienee hyvä jakso tutkia sosiaalidemokratian, vihreän aatteen ja ruotsinkielisten etuoikeuksien puolustamisen ideologista sisältöä. Se tekee hyvää.

Näyttää myös siltä, että kansanvalta rehottaa mukavasti. Ainakin tässä muutaman kokouksen jälkeen näyttää siltä, että perussuomalainen puolue on yhtenäisempi kuin koskaan. Tiedoksi Ylelle: rivit eivät rakoile)).

Orposta voi kasvaa kokoomuslainen)) – ehkä?

Myös tämän hallitsemattoman migraatiokaaoksen keskellä on muutamia hyviä merkkejä.

Hallituksen oma ohjelma on pitänyt ja näyttää siltä, että Orpo on otettu tiukasti PS:n vierihoitoon…ehkä tämän seurauksena Petterille voi kasvaa muutamia nenäkarvoja lisää)). Ehkä Orposta voi tulla ”Kansallisen Kokoomuksen” eikä ”Ylikansallisen Hajaannuksen” jäsen?

Samoin Sipilän todellisuuspakoinen kupla näyttää vihdoin puhkeavan – realismi ja tosiasiat ovat leijuneet vihdoin tämän mukavan pääministerin luokse. Ehkäpä Sipilä voi viisastua? Ehkäpä uudet tosiasiat johtavat myös realistisiin ja järkeviin ajatuksiin?

Kepulainenkin voi viisastua ajan myötä – katsokaa vaikka Väyrystä!

Ehkä Stubbikin voi sivistyä? – melko varmasti

Ainoa ongelma on Kokoomuksen ”sivistyksen vastaisen siiven” herättäminen ja kääntäminen. Opetuksesta ja tutkimuksesta ei kannata säästää – etenkään nyt. Mutta siinäkin asiassa on edistytty; Kruununhaan professorit ovat kuulemma tiukasti evästäneet Stubbia. En ole menettänyt toivoani tämän nuoren miehen suhteen – hyvien lähipedagogien kynsissä hölmöinkin ministeri viisastuu.

Ennen kaikkea – tämä isänmaan syvällä kyntävä tervahöyry nousee hitaasti ylös. Ponnistellen, hitaasti. Mutta kuitenkin.

Erinomaisen hyvää perjantaina kaikille!

Siunausta ja ennen kaikkea: välittämistä ja toisen kunnioittamista!

Arto Luukkanen

Järvenpää

ps. Saako Alkosta ”Vanhoja tenniskenkiä”? Kuka tietää? Nimi oli niin hauska.

artoluukkanen

Varakansanedustaja. Dosentti Arto Luukkanen. Vaalisivut: <a href="http://www.artoluukkanen.net" title="www.artoluukkanen.net">www.artoluukkanen.net</a>.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu