Paljastus: Stubbin "syvän etelän" opintie

Stubb sanatorioon leppäilemään!))

Keskustelu siitä, valehteliko ministeri Stubb vai oliko hän vain erehtyväinen, on jatkunut kiivaana. Aivan turhaan.

Jos oletetaan, että ministeri ei valehdellut (jos olisi siis valehdellut niin silloin hänen pitäisi erota automaattisesti ja heti) niin itseasiassa päädytään vielä pahempaan lopputulokseen.

Nimittäin siihen, että Stubbilla ei ole intellektuaalisia edellytyksiä jatkaa virassaan. Se, että meillä on ministeri, joka ei tiedä 90% ja 10% eroa on vaarallista. Tai se, että ko. henkilö kekkailee tai fabuloi faktoja. 

Isänmaan kannalta ei ole aivan sama, että meillä on valtiovarainministeri, joka uskoo, että Suomella on 100 miljardia saatavia – ei velkaa. Tai että niistä Suomen veloista olisi 90% saatavia.

Kunnon kristittyinä ja kansalaisina on meidän kaikkien nyt vedottava Stubbiin, että hän menisi sanatorioon lepäämään ja sen jälkeen matematiikan tunneille. Toisaalta, ehkä Stubbin vilkas mielikuvitus johtuu siitä, että hän ei ole päivääkään opiskellut missään kilpaillussa yliopistossa vaan on ”solahtanut” niihin isolla rahalla ja suosituksilla.

Stubbin opinahjo: syvän etelän opisto – ”for Christ and learning”

Siteeraan tässä nyt erästä Uuden Suomen blogia (http://apatia.puheenvuoro.uusisuomi.fi/206591-miksi-kurjistaa-suomalaista-yliopistoamme).

Stubbin opintien faktat ovat masentavat.

”Stubb suoritti high school -diplomin Mainland High Schoolissa Daytona Beachissä. Ylioppilaaksi hän kirjoitti Gymansiet Lärkanista Helsingistä 1988. Valtio-opin kandintutkinnon (Bachelor of Arts) hän suoritti Furman yliopistossa, jonka motto näyttää olevan ”For Christ and Learning”, Etelä-Carolinassa 1993. Furman ei kuulu maailman sadan parhaaksi arvioidun yliopiston listalle, toisin kuin Helsingin yliopisto kuuluu. Se on yksityinen ”liberal arts” college eikä se ole yliopisto sanan eurooppalaisessa mielessä.”

Meillä sanottaisiin: kansanopisto.

”Furman on netin tietojen mukaan opiskelijamäärältään (n. 2800 opiskelijaa) hieman isompi kuin Helsingin yliopiston teologinen tiedekunta – tosin sillä merkittävällä erotuksella, että hyväksymisprosentti collegeen on hyvin korkea (2015 68,7 %, 2012 77,5 %). Toisin kuin Helsingin teologisessa tiedekunnassa, Furmanissa ei voi harjoittaa tieteellisiä jatko-opintoja, väitellä tohtoriksi eikä siellä ole post-doc ohjelmia muualla kuin ”post master´s degree in educational leadership”. Furmanin collegessa ei ole pääsykokeita, vaan opiskelijapaikka myönnetään opiskelijahaastattelun perusteella.”

”Maisteriksi Stubb valmistui Bruggen College of Europesta 1995. Koulun maisterinohjelma on vuoden mittainen. Suomessa maisteriopiskelija sen sijaan joutuu puurtamaan kaksi vuotta maisterin tutkinnon suorittamiseksi. Financial Times kuvaa koulun tehtäväksi tuottaa vuosi toisensa jälkeen Euroopan integraatiosta innostuneita maistereita. Economistin kuvauksen mukaan koulu antaa eliittisilauksen eurobyrokraatin uraa tavoitteleville. Filosofian tohtorin tutkinnon Stubb suoritti EU-politiikasta Lontoon School of Economicsista 1999.”

Avoimia kysymyksiä on paljon. Bruggeen ei mennä muuten kuin ulkoministeriöiden suosituksella. Kuka ja mikä Suomen ulkoministeriöstä suositteli Stubbia Bruggen Collegeen of Europeen? Nyt olisi hyvä kertoa se medialle.

Entä kuka maksoi kalliit lukukausimaksut? Suomen ulkoministeriökö? Entä millä eväin Stubb meni LSE:hen? Taaskin suosituksilla – ei kilpailulla?

Oli miten oli Stubbin opintie ei ole ollut kilpailtu eikä ilmeisesti siihen ole liittynyt paljoakaan intellektuaalisia aspiraatioita vaan enemmänkin suosituksia, haastatteluja, innostusta ja pyrkyä.

Ihan hyvä sekin.  

Valitettavasti tässä kriisitilanteessa tarvittaisiin enempi sellaista osaajaa valtiovarainministerinä. Ei keksijää tai…

Arto Luukkanen

Järvenpää

artoluukkanen

Varakansanedustaja. Dosentti Arto Luukkanen. Vaalisivut: <a href="http://www.artoluukkanen.net" title="www.artoluukkanen.net">www.artoluukkanen.net</a>.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu