Päivän Orpo: kuplaan kuuluu huonosti?

Onko kansalaisilla oikeutta turvallisuuteen?

Niin lain kuin kansalaisten oikeudentajun mukaan on.

Meillä on oikeus niin fyysiseen kuin henkiseenkin koskemattomuuteen.

Ihmisten turvallisuudentunne on kuitenkin järkkymässä.

Nykyinen oikeusjärjestelmä on perustunut siihen, että turvallisuutta ja oikeutta haetaan viranomaisilta eikä oman käden oikeuteen turvauduta. Tähän asti se on toiminut hyvin.

Nyt näyttää kuitenkin siltä, että ollaan ristiriitaisessa tilanteessa: poliisin virkoja karsitaan kovalla kädellä ja samaan aikaan tavalliset kansalaiset pelkäävät väkivallantekoja.

Ovatko kansalaiset väärässä? Ovatko he natsipartioiden jäseniä? Tuomiojan mukaan ilmeisesti ovat. Tässä hieman järkiargumenttja Erkille: "...tässä on kuulevinaan kaikuja sellaisista näkemyksistä, jotka ovat aina olleet taantumukselle ominaisia. Onko kansa tyytymätöntä? Julkeneeko se ilmaista sen? Pankaamme siis poliisit asialle! Jo riittää väärien mielipiteiden ymmärtäminen!" Kt. http://timo-vihavainen.blogspot.fi/2016/01/quo-vadis.html

Ollos huoleton – Orpos täällä on”

En lähde tässä tuomitsemaan tai ihannoimaan näitä kansalaisia. Totean vain sen, että kansalaisten turvallisuudentunne on järkkynyt.

Maan johtava sisäisen turvallisuuden ministeri ei kuitenkaan murehdi siitä, että kansalaiset pelkäävät. Päinvastoin. Hän on huolissaan ainoastaan siitä, että kansalaiset toimivat väärin.

Se, että kansalaiset marssivat kaduilla tarkkailemassa mahdollisia laittomuuksia on ministerin mukaan ilmeisesti laitonta. Ainakin se on väärin. Perustuslain mukaan kansalaiset saavat kuitenkin liikkua vapaasti omassa maassaan (lakia noudattaen) ilman rajoituksia. Orpo on kuitenkin toista mieltä: jos nämä ihmiset ovat huolissaan turvallisuudestaan, niin silloin se on väärin.

”Se ei välttämättä turvallisuutta lisää, vaikka sitä ollaan hakemassa” Orpo toteaa Ylen radion Ykkösaamun haastattelussa.

Orpon mukaan tärkeintä on se, että toimintaa ei saa suunnata mitään ”kansalaisryhmää tai etnisesti erilaista taustaa omaavia ihmisiä vastaan”.

Orpon mukaan isänmaallisuus on sitä, että toimitaan että toimitaan ”yhtenäisesti”.

Mutta mitä jos kyseinen viranomainen ei oikein ymmärrä tämän kriisin merkitystä tavallisille kansalaisille?

Entä jos Orpo on kuplassa ja väärässä?

Entä jos ministeri on kuplassa, tehoton ja saamaton? Peesailee Saksaa ja imitoi Ruotsia? Entä jos ministeri on aina vääjäämättä jälkijunassa – kuten tähän asti on ollut?

Jos seurataan kokoomuslaisen Orvon ajattelua, niin aikoinaan vuonna 1917 kansalaiset toimivat turvallisuusvajeen takia ilmeisen epäisänmaallisesti. He perustivat poliittisen epävarman ja pelottavan tilanteen takia suojeluskuntia.

Kysymys kuuluu: onko väestö aina väärässä kun se toimii ominpäin? Onko se aina väärässä kun käyttää omaa järkeään tai pelkää ja on huolestunut omasta turvallisuudestaan? Oliko se vuonna 1917 oikeassa ja nyt vuonna 2016 väärässä? Onko se median syy, että ihmisiä pelottaa?

Eikö kansalaisilla ole loppujen lopuksi oikeus – lain puitteissa – olla kiinnostuneita siitä, että lakia kunnioitetaan?

Vain onko istuttava vain kädet ristissä, jos poliisin voimat eivät riitä ja jos Orpo vähentää poliisien virkoja?

Vai onko niin, että ”yhtenäisesti” toimiminen merkitsee sitä, että väistetään rikollisia ja linnoittaudutaan omiin koteihin, tai että nuorisoa pitää ruveta kyyditsemään pelon takia autoilla?

Vielä kerran: lakia pitää noudattaa! Kansalaisten turvallisuutta on vaalittava. Väkivaltaa ja vihapuhetta on vastustetava!

Arto Luukkanen

Järvenpää

ps. Muuten olen sitä mieltä, että ministeri Orvon pitäisi erota. Syy on yksinkertainen: pakolaiskriisin tehoton ja kelvoton hoito.

ps. Koko ajan tulee tietoja Eurooppaan suunnitelluista tai toteutuneista häiriköinneistä. Olivatko suunniteltuja?

 

artoluukkanen

Varakansanedustaja. Dosentti Arto Luukkanen. Vaalisivut: <a href="http://www.artoluukkanen.net" title="www.artoluukkanen.net">www.artoluukkanen.net</a>.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu