Piispa Askola ratsastaa Jumalalla

Piispan Irja Askolan mukaan Suomessa on nyt syntiä.

Siteeraan tässä Irja Askolaa:

”Julkiseen keskusteluun pesiytyy käsitteitä, jotka voivat olla selkeästi rasistisia ja hyvin ilkeämielisiä.”

Kyseessä on HS:n haastattelun mukaan kollektiivinen synti ja se on pesiytynyt hallitukseen.

”Puhumme kotouttamisen puolesta, mutta samaan aikaan suunnitellaan lakeja, jotka tekevät perheiden yhdistämisen lähes mahdottomaksi. Silloin pitää kysyä: Palveleeko tämä hyvyyttä? Edistääkö tämä oikeudenmukaisuutta?…”

Irja haluaa ilmeisesti toisen hallituksen sillä se on menettänyt hänen luottamuksensa. Ehkä vaalit 2015 olivat jumalattomat ja syntiset? Miksemme voineet äänestää Irjaa?

**

Uskonnon sekoittaminen politiikkaan on houkuttelevaa. Olisi kiva kun toisella tavalla ajatteleva olisi samalla myös Jumalan mielestä aivan paha.

Jumala olisi kiva ottaa takamieheksi – jos ei muuten niin ainakin siksi että olisi vähän kättä pitempää. Jumalalle ei huudella – deus vult!

Huomattakoon vielä, että Irja ei ole syyllistynyt rikokseen. Tämä on vapaa maa ja jos haluaa sotkea ihmisen ja Jumalasuhteen poliittisiin intohimoihin niin sekin mahdollista. Pitemmän päälle se on kuitenkin kyseenalaista puuhaa: entä mitä tehdä niille, jotka vastustavat Jumalan tahtoa? Demokratiassa se on mahdollista.

Suomen kirkossa tätä toisten syntiseksi julistamista on harjoitettu paljon ja hartaasti. Ehkä huvittavin tapaus oli kun eräässä kuulemassani juhannussaarnassa papinkokelas julisti samassa lauseessa synniksi niin poliittiset virkanimitykset kuin myös sen, "että naiset ottavat aurinkoa ilman rintaliivejä".

**

Askolan syntilistan ongelma oli myös se, että hän valikoi syntejä. Hän ei syytä edellisiä hallituksia siitä, että ne hupuloivat kaiken tai sitä, että euroon mentiin perustuslain vastaisesti tai että on harjoitettu typerää politiikkaa.

Irja valikoi. 

Miksei Irja ole puhunut siitä, että 1990-luvulla sadattuhannet ihmiset menettivät kaiken kelmien ja huijareiden käsissä? Entä miksi Irja huudellut siitä, että meidän isänmaamme on nyt vaarassa: sitä ahdistavat niin brysselaatit, raivokapitalistit, ahnurit, ay-liikkeen satraapit ja kaikki indoktrinaarit. 

Mielenkiintoista tässä on myös se, että Irja ei olisi päässyt julkisuuteen syntilistoillaan jollei hän olisi ollut piispa. Nyt käytettiin härskisti hyväksi asemaa ja virkaa – ratsastettiin Jumala-nimisellä keppihevosella.

Tähän ei muuta todeta kuin: anaksios!

Arto Luukkanen

Järvenpää

 

 

 

 

 

 

artoluukkanen

Varakansanedustaja. Dosentti Arto Luukkanen. Vaalisivut: <a href="http://www.artoluukkanen.net" title="www.artoluukkanen.net">www.artoluukkanen.net</a>.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu