Kun hesari oli iso ja toimittajat jumalia

Muistatteko kun Helsingin Sanomat oli kuin itsensä Isä-Jumalan tekstiä?

Silloin Hesari oli Suomen virallinen lehti. 

Sen kommentit tai arvostelut murskasivat uria ja loivat uusia kuuluisuuksia. Lehti oli iso ja etenkin sunnuntaihesari oli sellainen monsterimainen lukupaketti, jota tankattiin aina iltapäivään saakka.  Sen valtaa ei kyseenalaistanut kuin Yle ja vähäisemmässä määrässä maikkari.

Nostalgiaa mukaellen: ennen oli ennen – nyt on nyt – on tukka päästä lähtenyt (Lapinlahden linnut – kiitos korjauksesta Lauri).

Nyt on toisin. Sosiaalisen median vallankumous murskasi vanhat mediat ja teki niistä kuolevaisia. Hesari kiemurtelee nykyään kannattavuutensa alhossa eikä sen asema ole enää niin tärkeä.

Mikä pahinta – sitä taidetaan hienoisesti halveksia. Toimittaja ei ole enää jumalasta seuraava vaan jotakin propagandistin ja pr-ihmisen välillä. 

Eipä ole helppoa muillakaan valtamedioilla. Ihmiset ottavat selvää itse ja kirjoittavat itse. Voittajana on sosiaalinen media, johon ihmiset osallistuvat itse. Some rellestää ja talloo vanhat tiedotuksen ylipapit jalkoihinsa.

Maailma muuttuu!

Arto Luukkanen

Järvenpää

Ps. Keskustelen tänään 29.3. 2016 Uuden Suomen päätoimittaja Markku Huuskon kanssa julkimediasta, roskamediasta ja suomalaisesta verkkomediasta. Keskustelusta tuli mielenkiintoinen ja sytyttävä: puhumme kaikesta – myös MV lehdestä.

Katso Alfa tv klo 21.30 "Dosentti"

http://alfatv.fi/dosentti/

artoluukkanen

Varakansanedustaja. Dosentti Arto Luukkanen. Vaalisivut: <a href="http://www.artoluukkanen.net" title="www.artoluukkanen.net">www.artoluukkanen.net</a>.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu