Politiikan "hullut päivät"

Politiikan hullut?

Det är ”Galna Dagar” med Kokoomus ny!

Näyttää siltä, että kykypuolue Kokoomus on hullaantunut kesän lämmöstä. Juhana Vartiainen on esittänyt, että sunnuntailisät poistettaisiin. Samoin ministeri Mykkänen on puhjennut kukkaan selittämällä, että Venäjä-pakotteet poistetaan aivan kohta – lokakuussa.

Se mitä EU päättää ei ole vielä tiedossa mutta varmaa on ainoastaan se, että Mykkänen saa nyt itselleen glooriaa Moskovan silmissä.

Kaiken kaikkiaan kokoomuksen jäsenet ovat nyt tarmokkaasti ruvenneet vaatimaan paikallisen sopimisen toteuttamista – ihan hulluna!

Suuri julkisuus ei ole viitsinyt provosoitua tästä joka kesäisestä ilmiöstä. Tällaista voi sattua kun poliitikot pääsevät kesäjuhliin, jazzeihin ja oopperoihin ilmaislipuillaan. Ja mikäs siinä – voihan poliitikkokin hullaantua joskus. Ei se ole kiellettyä.

On kuitenkin tärkeä huomata, että nämä poliitikot eivät ole tosissaan. En usko, että kokoomus todella tarkoittaa sitä, että sen äänestäjien perusjoukko tekisi sunnuntaina ”ilmaista työtä”. Näyttää vain siltä, että paikallisesta sopimisesta käytetyt puheenvuorot eivät enää noudata tavallisen kesähulluttelun rajoja. Ehkäpä tarkoitus on sama kuin eräällä sirkuksen johtajalla, joka heitti turhia työntekijöitä liikkuvasta junasta ja jätti pariksi kuukaudeksi palkat maksamatta (Vettä elefanteille). Hullua mutta tehokasta.

Ja jos oikein hullutellaan, niin mikseivät kokoomuksen terävimmät aivot uneksi siitä miten voitaisiin auttaa köyhiä eläkeläisiä, jeesata ”heikompaa ainesta”, pelastaa ihmisten luottotietoja, ja armahtaa niitä, jotka käyttävät viimeisen kaksikymppisensä. Todellinen hulluus voisi olla jotain samanlaista valtioviisautta, jota Kokoomuksen viimeinen kaukonäköinen poliitikko Paasikivi harjoitti vaikeissa kriisioloissa.

Ja nyt hieman vakavammin: hulluttelua riittä kun syksyllä Italian lainat kaatuvat EU:n päälle. Kuka voisi hullutella sen niin, että me emme joutuisi hulluina maksamaan toisten hullutuksia?

Nyt olisi mahdollista hullutella! Antaa palaa!

Arto Luukkanen

Järvenpää

artoluukkanen

Varakansanedustaja. Dosentti Arto Luukkanen. Vaalisivut: <a href="http://www.artoluukkanen.net" title="www.artoluukkanen.net">www.artoluukkanen.net</a>.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu