PS on "hölömöjen puolue"?

Sote-uudistuksen eteneminen on vuosien aikana ollut riemastuttavaa sirkusta.

Uudistusta rakennettiin ylimielisesti ja täysin varmana sen onnistumisesta jo edellisen hallituksen aikana. Sitten se törmäsi todellisuuteen ja perustuslakivaliokuntaan.

Uusi hallitus lähti tekemään sitä tosissaan ja koko hanke oli kaatua aluksi.

Pääministeri Sipilä uhkaili, halusi tahtonsa lävitse ja sai sen. Maakuntia tulee enemmän kuin Kokoomus olisi halunnut. Käytännössä tämä merkitsee sitä, että Kepun vanha haave oman valtansa ankkuroimisesta ikuisiksi ajoiksi maan hallintoon toteutuu.

Nyt tämä maa on nyt Kepun: uudistuksen jälkeen maaseudun taatut miehet pitävät kurissa kaupunkien väärät puolueet. Tämän jälkeen maata ei voi enää hallita ilman kepua. Aluepolitiikka on saavuttanut tämän jälkeen iltalypsyllisen autuutensa.

Myös kokoomus sai myös osansa. Se sai ”vapauden valita” ts. yksityinen terveyssektori on osana tätä ratkaisua. (Kun poliitikko puhuu ”vapaudesta” niin silloin tavallisen kansan kannattaa yleensä tarkistaa onko lompakko vielä tallella).

Tässä kävi samoin: sote on merkinnyt sitä, että yksityiset tahot ovat alkaneet valmistautua ihmisten terveysrahojen haltuunottoon. Iso bisnes on aukeamassa ja sitä mainostetaan ulkomailla saakka. Iso jako on tiedossa! Miljardeista riittää kaikille! Kokoomuksen Amerikka on löytynyt!

Mitä PS sai? Mitä ihmiset saivat?

Sote on loppusuoralla. Kaksi wanhaa puoluetta kiistelivät siitä aikanaan verisesti; Sipilä takoi Kokoomuksen lyttyyn uhkaamalla erolla ja Kokoomus vei lohdutukseksi rahat. Terveydenhoidon kakusta saavat monet rikkaat osansa.

PS ei saanut tästä mitään. Mistä se johtuu?

Puolueemme on omien etujen haalimisessa amatöörimäinen ja epävarma. Siinä mielessä me olemme "hölomöjen puolue". Synninteossa moomma ihan pöljiä.

Tämä puolue ei osaa konnankoukkuja. Se on liikuttavaa mutta totta. Toisaalta, muut puolueet ja YLE ovat kilvan lyöneet PS-puoluetta, sillä se on tunkeutunut ”kaukalolle” ja pelätään, että se jäisi sinne.

Pelätään, että jos se jää elämään niin se oppii korruptoitumaan ja vie muilta murusia.  

Ongelma on vain se, että meillä ei ole niitä ”verkostoja” ja kelmien kerhojen jäsenyyksiä, joiden takia ja joiden avulla tässä maassa korruptoitunut kunta ja valtakunnanpolitiikka toimii.

Emme puhu ”korruptio” nimistä kieltä.  

Olemme ennen kaikkea katsoneet kokonaisuutta; joustaneet omastamme ja etsineet valtakunnan hyvää.  Olemme kyllä kyenneet toimimaan terveen järjen mukaisesti pakolaiskriisin tiukentamisessa mutta näitä saavutuksia ei ole meille kirjattu. On saatu paljon aikaan mutta niitä ansioita ei meille anneta vaan ne yritetään ottaa meiltä pois. Hallitusohjelmaa halutaan vesittää.  

PS on maalaispoika kelmien markkinoilla?

Jos ajatellaan "vähtäämistä ja etujen kromehtimista" niin me olemme epäonnistuneet hallituspolitiikassa. Tämä johtuu siitä, että meillä ei ole iltalypsyjen traditiota vaan sovituista asioista pidetään kiinni. Toisin kuin muut emme ole osanneet katsoa etuamme.

Me olemme kuin naistentansseissa se rehti mies, joka ei kopeloi eikä kähmi. Muut tekevät sitä kyllä.

Tämä kannattaa tunnustaa: olemme olleet kepulipelissä vähän niin kuin uunoja kun taas muut ovat näillä korruption markkinoilla ottaneet euron kiinni lennosta ja iskeneet kynsiään tämän köyhän Suomi-neidon lompakkoon.  

Mitä pitäisi tehdä? Joko seuraava hyväksytään tai emme äänestä puolesta!

En ehdota korruption ja kelmintöiden opettelua. Se ei meille käy.

Ehdotan kuitenkin seuraavaa. Tehtäisiinkö Robin Hoodit?

Olisiko mahdollista todeta, että me emme halua rahaa tai poliittisen vallan sementointia vaan kansalaisten etua.

Yksinkertaisesti sitä, että Sotessa tultaisiin huolehtimaan seuraavasta asiasta:

Sotessa ei voi olla kyse siitä, että veronmaksajien rahoja siirretään suoraan ja ilman ehtoja yksityiseen bisnekseen, yksityisille terveysyrityksille. Mikäli ne tulevat terveystoimijoiksi, on huolehdittava raudanlujasti ja lainsäädännöllisesti siitä, että niiden palvelut voidaan hinnoitella ja määrätä niin, että ne eivät alussa kilpaile yleistä terveydenhoitoa pois ja sitten korota hintoja.

Ei enää Carunaa!

Sotessa pitää toteutua hyvä laatu, valinnanvapaus ja kustannussäästöt. Mistään näistä ei saa luopua. Hinnat eivät saa nousta. Ei saa tapahtua samalla tavalla kuin pakolaiskriisissä, jolloin yksityisille VOK-mestareille ja lakineuvojille avattiin suora piikki valtion kukkaroon. Yksityiskohdissa on oltava selvä; esim. laboratorio-ja kuvantamistutkimukset on mainittu Sote-ehdotuksessa liian ylimalkaisesti.

Jollei tätä hyväksytä niin PS ei voi äänestää sen puolesta.

Mitä olette mieltä?

Arto Luukkanen

Järvenpää

 

artoluukkanen

Varakansanedustaja. Dosentti Arto Luukkanen. Vaalisivut: <a href="http://www.artoluukkanen.net" title="www.artoluukkanen.net">www.artoluukkanen.net</a>.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu