Median byaaäh-reaktio ja kansanvalta

"Jotakin ehkä tietäisin,: olinhan siellä minäkin."

Näillä vänrikin sanoilla voisin hieman kommentoida Jyväskylän puoluekokousta, joka näyttää avanneen suomalaisen median ja politiikan lastenkamarin ovet.

Sanon tämän siksi, että lehtiä ja Hesaria lukiessa näyttää siltä, että olin ihan toisessa kokouksessa.

Ketkä kummat Jyväskylässä oikein melskasivat ja uutisoivat? Olivatko ne juuri ne median edustajat, jotka tulivat Jyväskylään epäluuloisina ja täynnä vihaa kuin bwanat pimeimpään Afrikkaan? Ainoa minä tältä kaartilta puuttui oli korkkihattu ja mustat kantajat – niin paljon heillä oli henkistä painolastia mukana.

Pettymys kansanvaltaan ja tavisten mahdollisuuteen vaikuttaa sai aikaan hysteerisiä reaktioita. Nuoret kasvakorvatoimittaajt tinkasivat vastauksia kysymyksiin: "onko perussuomalainen puolue kokenut rasistisen kaappauksen"? Primitiivireaktio Halla-ahon voittoon oli kyseenlaistaa se osaavatko persut käyttää haarukkaa.

Ei voi muuta kuin puistella säälivästi päätä.

Näyttää siltä, että suomalaisen median punainen viiva on ylitetty. Että Summa on murtunut ja että presidentinlinnan päällä liehuisi punalippu. Petteri Orpo vapisee, Juha SIpilällä on sormi suussa ja suomalainen media itkee Jyväskylän baareissa menetetty nuoruuttaan.

Mutta ovatko asiat todella näin pahasti?

Jussi Halla-aholla ei kasva sarvet eikä hänellä ole henkistä räjähdysvyötä. Se mitä Jyväskylässä tapahtui oli odotettu ja ennaltatiedettyä: puolue muuttuu Soinin jälkeen. Se ei pysy samana. Se uudistuu kuten kaikki terveet puolueet, joissa vielä elämää on. Ainoastaan niissä leileissä joissa hiivaa ei ole, kaikki pysyy samana. Muuttumattomana, stagnatoituneena ja rappioituneena. 

Perussuomalainen puolue toimi demokraattisesti ja kaikki sen jäsenet saivat äänestää. Ketään ei sorsittu ja demokratian pelisääntöjä noudatettiin.

Etukäteen oli selvää, että HA ei vaadi mitään vallankumousta vaan yhtä asiaa: hallitusohjelman toteuttamista. Ei muuta – ei lisäneuvotteluja, ei Keeppulta tuttua iltalypsyä. 

Vielä kerran. Vaikuttaa siltä, että se mitä median huvipuput tekivät Jyväskylässä oli karkea loukkaus suomalaista kansanvaltaa vastaan.

Siksi väännän teille hyvät melkein-maisterit ja tiedostavat toimittajat seuraavaa: demokratiassa toimittajat eivät päätä vaan kansa päättää.

Se on niin yksinkertaista.

Kun ajatte tänään partaa hotellihuoneessa niin muotoilkaa tätä lausetta pelin edessä: demokratia rulaa!

Arto Luukkanen

Järvenpää

 

artoluukkanen

Varakansanedustaja. Dosentti Arto Luukkanen. Vaalisivut: <a href="http://www.artoluukkanen.net" title="www.artoluukkanen.net">www.artoluukkanen.net</a>.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu