Kulttuurin "omijan" tunnustus

Haluan tunnustaa! 

Motiivi tähän tunnustukseen nousee siitä kuin tutustuin ”Suuren tunnustusten teoreetikonAndrei Januaryvitš Vishinskyn ajatuksiin siitä, että ”tunnustus on todisteitten tsaaritar”. Erityisesti hänen puheensa kansanvihollisia Zinovjeviä ja Kamenevia vuodelta 1936 vastaan äilähdytti sydäntäni niin. Siinä on jotain samaa entusiasmia, hervotonta vihaa ja älyttömyyttä, jota liikkuu nyky-ajassa. Siteeraan tätä tekstiä, jota voi miltei sanasta sanaan lukea erilaisista somevuodatuksista:

Ampukaa nuo raivotautiset koirat! Kuolema tälle joukkiolle, joka piilottelee vihamielisiä hampaitaan ja kotkankynsiään ihmisiltä. Alas korppikotka Trotski, jonka suusta tippuu verisiä myrkkypisaroita…alas nämä eläimet, tehkäämme loppu näistä kettujen ja sikojen sekoituksista, näistä haisevista ruumiista!”

Vielä kerran. En voi enää salailla rikostani: kulttuurista omimista.

Olen syyllistynyt siihen ja olen myös sallinut sitä ilmoittamatta vastaaville orgaaneille. Nyt siis tunnustan kaiken. Minun on siten laskettava aseeni puolueen ja kansan edessä.

Olen kulttuurinen omija!

Kulttuurinen omiminen alkoi jo 9 vuoden iässä, jolloin sain sisareltani intiaanipäähineen, sekä ns. ”lännenmiehen” varusteet. Niihin kuuluivat seuraavat esineet: länkkärihattu, seriffintähti (muovinen, teksti; US Marshal), korkkipistooli, hampsuinen vyö (tekonahkaa).

Leikimme niillä Savonlinnan Hernemäessä naapurin Pietun kanssa. Mikäli hän lukee tämän, niin hän voi vahvistaa rikoksemme. Linnamurron Sakun kanssa leikin itsetehdyillä puupyssyillä, jotka oli veistetty Thompson-konepistoolin muotoon. Näitä rikoksia riittää tämänkin jälkeen: kun kävimme Espanjassa, sain sombreron lahjaksi. Se suojeli auringolta. Tämän kulttuurisen omimisen lisäksi olen pitänyt päässäni 4-tuulen hattua, kazakkipipoa ja Darth-Vader naamiota.   

Haluan siis pyytää anteeksi kulttuurista omimista seuraavilta tahoilta: : intiaanit, lännenmiehet, US seriffit, USA:n aseteollisuus, Espanjan kansa (Andalucia), saamelaiset, kazakit, ja suuri paha lordi Darth Vader, jota erityisesti en halua loukata, koskapa hän osaa tukahduttaa sithivoimillaan taviksia.

Toisaalta, hänhän on elossa ”hyviksenä” siinä toisessa ulottuvuudessa Anakin Skywalkerina. Joten ehkä hän ei suutukkaan?

Olen sallinut!

Pahinta on se, että olen sallinut itseni katsoa HS NYT-liitteessä (hiljaa ja protestoimatta) professori Hämeenanttilaa, joka oli – mikäli oikein muistan –  sonnustettu traditionaaliseen arabialaiseen pukuun.

Onpa tapahtunut myös niin, että HS:n toimittaja sai minut poseeraamaan balalaikan kanssa.

Samoin olen äänettömästi ja vähän hyväksyen kuullut, että eräs kolleega näpäytti kerran Pohjan Hovissa (Rovaniemi) traditionaalista shamaaninrumpua ja toivoi isoa lohta Tenosta. Lohi tulikin – oli 9 kiloa.

Joten minun on pyydettävä anteeksi seuraavilta tahoilta. Helsingin Sanomien toimittajien puolesta (kun nämä eivät itse muista eivätkä osaa pyytää anteeksi), venäläisiltä balalaikansoittajilta, ja taas uudestaan saamelaisilta sekä Tenon lohilta.  

Erityissynnit

Erityisesti haluaisin pahoitella sitä, että olen epäillyt että Suomen vallannut hötinä ”kulttuurisesta omimisesta” on itseasiassa peräisin USA:sta ja noin 20 vanha juttu. Olen epäillyt, että johtuen kulttuurisesta jähmästämme ja primitiivisyydestämme (sekä huonosta englanninkielen taidosta) me saamme niskaamme kaikista huonoimman osan USA:sta tulevasta kulttuurisesta hölynpölystä.

Haluan myös harmitella joltain sopivalta taholta sitä että Suomeen on tämän vuoden aikana syntynyt ilmiantokulttuuri ja kyyläysmentaliteetti.

Toistaalta, on tietenkin oltava onnellinen siitä, että maanmieheni ovat viimein tutustuneet urkinnan ja nimettömän ilmi-annon iloihin.

Neuvostoliitossa siitä saatiin paljon kokemusta…ilmiantajat saivat pieniä palkintoja ja roppakaupalla hyvää mieltä.

Arto Luukkanen

Järvenpää

artoluukkanen

Varakansanedustaja. Dosentti Arto Luukkanen. Vaalisivut: <a href="http://www.artoluukkanen.net" title="www.artoluukkanen.net">www.artoluukkanen.net</a>.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu