Luota immeiseen!
Luota immeiseen!
Kävinpä illalla katsomassa mainion ja pysäyttävän elokuvan. ”Synkin hetki” kertoo Winston Churchill’in tilanteesta vuoden 1940 keväällä. Näyttelijät olivat loistavia (mm. Gary Oldman) ja käsikirjoitus hieno.
Elokuva oli tietenkin erään ohjaajan taiteellinen näkemys asiasta. Se ei ollut dokumentti vaan mielikuvitusta mutta…se kiteytti mielenkiintoisella tavalla politiikan perusasetelmat. Lyhyesti: loppujen lopuksi totuus kannattaa aina.
Ja kuten Winston Churchill usein painotti: ”luota kansaan".
Luottamus kansalaisiin
Luottamus oli aiheena myös tänään kun juttelin tänään pitkään puhelimessa erään viisaan kepulaisen kanssa. Laitan tähän blogiin nyt hänen ajatuksiaan – hänen luvallaan. Tämä harkitseva ja viisas ihminen ihmetteli sitä miten Väyrysen kannatus kasvaa silmissä ja miten Sipilä ristiinnaulitsi itsensä Matti Vanhaseen.
Hänen mukaansa tuleva vaalitulos merkitsee Sipilän lähtölaskelmaa ja sitä, että vuorovedet vaihtuvat. Aikoinaan vuonna 2015 keskustan kenttä kääntyi epätoivoissaan Sipilän puoleen ja piti häntä ratkaisijana ja pelastajana.
Nyt tilanne on toisenlainen. Eduskuntaryhmässä eletään näillä lomilla kuulemma jo paniikkitunnelmissa. Uudeltamaalta menee kuulema läpi korkeintaan kaksi edustaja ja 15 edustajaa voi lähteä jo nyt katselemaan uusia työpaikkoja. Pahinta hänen mukaansa oli se, että Väyrynen ilmeisesti saa Pohjanmaalta muutaman kansanedustajan. Puhelun mukaan Antti Kaikkosesta tulee mitä ilmeisimmin uusi puheenjohtaja – ilman muuta. Valta vaihtuu.
Minä en osannut muuta kuin myönnellä. Epäilen, että näin käy mutta sitähän ei tiedä sillä ihmiset päättävät. Ja toisaalta, toisten pihalla tapahtuva ei periaatteessa kuulu minulle.
Mutta sellaiseen yhteisymmärrykseen päästiin, että todettiin yhdessä se, että demareille ja keskustalle tämä presidentinvaali tulee olemaan tuskien taival. Ja että keskusteluja jatketaan.
Ihmiset päättävät
Puhelu kiteytti viisaasti myös yhden perusasian: loppujen lopuksi ihmiset päättävät vaikka usein delegoivat oman valtansa päättäjille.
Tämä päivä kertasi sen, että ihmiset eivät ole tyhmiä; pelottelu ei kannata, vouhkaaminen ei vie mihinkään, minun polemiikkini tai jonkun toisen sanamiekkailu ei taivuttele ihmisiä mihinkään sillä lopuksi – ihmiset tekevät sen päätöksen. Näin se on.
Tämä on helpottava asia. Median pompautukset tai massiivinen propaganda eivät ratkaise vaaleja. Ihmisiä ei voi manipuloida viski-liperaalien skandaaleilla tai likasankokampanjoilla. Siellä äänestyskopin hiljaisuudessa etsitään omantunnon ja sydämen kanssa sitä oikeaa ehdokasta.
Hyvä juttu!))
Sori mutta en luota Lauraan.
Ilmoita asiaton viesti
Taru. Se on sinun mielipiteesi ja sinulla on siihen oikeus)))
Ilmoita asiaton viesti
Täällä alustalla on vaikeaa keskustella kirjoitetusta asiasta, sillä jokseenkin aina samat kommentoijat jankkaavat samoista ”epäkuranteista” seikoista. Joskus tulen miettineeksi, pitääkö kaikki mielipiteet tuoda julki, joilla ei ole kirjoituksen kanssa mitään tekemistä.
Jokseenkin sama jankuttajajoukkio tullee kommentoimaan sitä sun tätä. Tiedän, että jaksat aika pitkään kestää ko. ilmiötä.
Itse aiheeseen sitten. Todellakin Sipilä taisi tehdä pahanlaisen ”munauksen” kytkemällä Vanhasen kannatuksen omaan puheenjohtajuuteensa. Tosin hieman varauksella kuitenkin, kun jätti päätöksen tekemisen puoluekokouksen harteille ja nimenomaan luottamukseen taisi vedota. Saattaapi olla, että Sipilä unohtaa ”uhkauksensa” kesään mennessä. 😉
Ilmoita asiaton viesti
No voi että.
Ilmoita asiaton viesti
Sirpa. ”Jankoillakin” on oikeutensa ja omat motiivinsa. Niitä pitää ymmärtää. Jotain olen poistanut kun eivät pysy asiassa eivätkä ole asiallisia. Henkistä hygieniaa. Sitten Sipilästä. Minäkin luulen, että vetää uhkauksensa pois. Tarkoitus on nyt herätellä kaikki mahdolliset kannattajat.
Ilmoita asiaton viesti
Puheensa Sipilä pyörtää, uhriutuminen on alkanut, seuraavaksi tulee uhkailu. Näin se menee.
Ilmoita asiaton viesti
Luota immeiseen, Arto luottaa Nisseen.
Ilmoita asiaton viesti
Ihmiset ovat ihan viisaita, mutta ehkä laiskuus tai toivottomuus paremmasta, saa suuren osan äänestäjistä jäämään kotiin, ja suurelta osin kyseessä on myös laumasieluisuus, jota Professori Timo Vihavainen omassa blogissaan ansiokkaasti valottaa. Ja, jota myös vaalikoneiden suosittelut kiistatta todistaa. Äänestetään vastoin omia mielipiteitä!
http://www.oikeamedia.com/o1-53113
Ilmoita asiaton viesti
”Tämä päivä kertasi sen, että ihmiset eivät ole tyhmiä; pelottelu ei kannata, vouhkaaminen ei vie mihinkään, minun polemiikkini tai jonkun toisen sanamiekkailu ei taivuttele ihmisiä mihinkään sillä lopuksi – ihmiset tekevät sen päätöksen. Näin se on. ”
Näin se menee. Sauli Niinistö on isänmaallinen mies ja se tuli viimeksi esille hänen puheessaan Talvisodan muistomerkin paljastustilaisuudessa, jossa olin paikalla. Isänmaan arvot ovat tulleet myös hienosti hänessä esille siinä, kun hän on kutsunut sotaveteraaneja vuosittain Itsenäisyyspäivän vastaanotoille.
Presidentti on arvojohtaja ja arvot ovat hyvä olla silloin kohdallaan. Presidentti johtaa ulkopolitiikkaa yhdessä valtioneuvoston kanssa. Niinistön osaaminen ja verkostoituminen tässä on ylivertaista muihin ehdokkaisiin verrattuna. Aikamiehet lauloivat aikanaan ”Iltatuulen viestiä.” Väyrysen touhuilusta saa sellaisen käsityksen ikään kuin hän laulaisi ”itätuulen viestiä”. Suomen eroaminen EU:sta ja eurosta sopisi tähän ”lauluun.”
Ilmoita asiaton viesti
Pikaisella lukemisella tämä hieman askarrutti :
”Ja kuten Winston Churchill usein painotti: ”luota kansaan”.”
Toinen Churchill-sitaatti :
”Paras argumentti demokratiaa vastaan on viiden minuutin keskustelu keskiverto-äänestäjän kanssa.”
?
Ilmoita asiaton viesti
Juuri sen takia Churchill hävisi vaalit heti sodan jälkeen, että ei osannut kuunnella sitä ”kansaa”. Näyttää jälkipolvi olevan paljon enemmän vaikuttunut Churchillin puheistakin kuin aikalaiset. Useiden radiopuheittensa aikana Churchill oli niin humalassa, että kuuntelijat huomasivat tämän, ja olivat vaivautuneita.
Ilmoita asiaton viesti
molemmat löytyvät)))
Ilmoita asiaton viesti
..ja ne eivät ole ristiriidassa keskenään?
Ilmoita asiaton viesti
Vanha pappi sanoi ”älä tee niinkuin minä teen, vaan niinkuin minä opetan”. Uusi tekee niinkuin opettaa.
Ilmoita asiaton viesti
Tuskinpa tämä gradukeskustelu vie ääniä Huhtasaarelta, saattaa saada niitä lisää silkasta myötätunnosta. Omaan äänestyskäyttäytymiseen sillä ei ole mitään vaikutusta. Oikeastaan aika turha tapaus.
Ilmoita asiaton viesti
Miksi Arto Luukkanen ei ole perussuomalaisten presidenttiehdokas? Asiantunteva, Venäjän historiaa hyvin tunteva dosentti, olisi ollut kova ehdokas.
Ilmoita asiaton viesti