Lakkoon – kylmäsydämistä hallitusta vastaan!

Tämän kuun 28. pnä Helsingin yliopisto menee lakkoon.

Työtaistelutoimena lakko ei horjuta yhteiskuntarauhaa mutta symbolisesti se merkitsee paljon.

Työnantajaa täytyy onnitella; on yleensä ihme, että tietotyöläiset saadaan lakkoon. Yliopistolaiset ovat aika lullukkaväkeä eivätkä yleensä häiritse ketään oman kuplansa ulkopuolelta. Vähän niin kuin Sari Sairaanhoitajat – tämä väki uskoo neuvottelun, sopimisen ja sovun voimaan.

Syytä mielenilmaisuun kuitenkin on. Meille on tarjottu 1,34% ja muille 3,2%.

Asia ei liene rahallisesti kovin suuri mutta sillä on merkitystä siinä, että se kertoo missä tämän maan prioriteetit makaavat.

Prioriteettina ovat raha, lobbarit ja yksityistäminen.

Koulutus, sivistys ja kasvatus ei kiinnosta "kaiken maailman vartijaisia, pernereitä, sipilöitä ja orpoja”. Sydämen tilalle näille edellä mainituille huippu-osaajille on ilmeisesti asennettu 5 sentin kolikko.

Vuoden 2015 petos

Luulisi, että tämä hallitus olisi oppinut jotain ja katunut omia tekojansa. Koulutukselta nyrhittiin – päinvastoin kuin ennen vaaleja ilmoitettiin – kovalla kädellä vuonna 2016. Se oli järkyttävän typerä teko, jota protestoin silloin ja protestoin nyt.

Ennen kaikkea: ihmisiä petettiin.

Vihainen professori ei tietysti lähde barrikaadeille tai hulinoi keskustassa. Opetusväellä on kuitenkin sellainen asema, että heitä kuunnellaan.

Se viesti mikä tästä lähtee on ilmeinen: hallitus & työnantaja ei välitä ”kaiken maailman dosenteista” tai tietonyhertäjistä.

Luulen, että yleinen mielipide ymmärtää asian. Eivät opettajat mielellään mene lakkoon. Meillä on vastuu tulevista sukupolvista ja kuten hoitohenkilökunnalla ja lääkäreillä meillä on moraalinen velvollisuus uusia suomalaisia ihmisiä kohtaan.

Mutta tulkoon nyt kaikille tiettäväksi…

tämä lakko on hallituksen syytä.  Emme ole töissä siksi että ”meillä on pihi, kylmäsydäminen ja hönö hallitus, joka ei välitä eikä ymmärrä tulevaisuudesta yhtään mitään”.  

artoluukkanen

Varakansanedustaja. Dosentti Arto Luukkanen. Vaalisivut: <a href="http://www.artoluukkanen.net" title="www.artoluukkanen.net">www.artoluukkanen.net</a>.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu