Suvin kylmät kommentit / kossu myyntiin

Suvi Linden lensi Suomeen Egyptistä.

Niilin aurinkoisessa laaksossa tapahtuneen kovan työrupeaman päälle hän kommentoi Ugandassa tapahtunutta tragediaa sanoilla: ” Minulla ei ole mitään lisättävää, muutettavaa eikä poistettavaa siihen mitä julkisuudessa on jo ollut”.

Vastaus oli tyly.

Ihmisille mahdollisesti välittyi vaikutelma kylmäsydämisestä, vihaisesta ja vähän röyhkeästä kokoomuslaisesta ex-ministeristä, jolle oli kerrottu miten pitää vastata. Ehkä joku lakimies oli informoinut häntä miten pitää vastata?

Vaikutelma ei sovi siihen minkä hyvään kuvaan olen saanut kokoomuslaisista yleensä. Minulla on ollut tsäkä. Tunnen enimmäkseen hyviä, isänmaallisia, empaattisia ja lämminsydämisiä kokoomus ”henkilöitä”, jotka valittelevat minulle yksityisesti yhteiskunnan hurjaa muutosvauhtia.

Erityisesti kokoomusta äänestäneet sairaanhoitajat, opettajat ja lastentarhanhoitajat ovat lämminsydämisiä. He ovat valinneet kokoomuksen siksi, että se edustaisi heidän toiveitansa; ”tolkun” vaihtoehtoa. He eivät kannata vihervasempaa hömppää vaan ihmistä.

Kukaan näistä ei mahdu siihen kuvaan, joka piirtyy Suvi Lindenin vastauksista. On vaikea uskoa, että kylmäsydämisyys, röyhkeys ja viha olisivat peri-kokoomuslaisia hyveitä.  

Meillä on oikeus tietää

Miksi ihmisillä on oikeus tietää Suvi Lindenin yhteyksistä tähän kuolleeseen liikemieheen?

Siksi, että poliittisen järjestelmän ja päätöksenteon täytyy olla puhdas rahan kahleista.

Nyt ihmisillä vallitsee epäilys siitä, että poliittinen valta saa rahoituksensa vääriä teitä, että näitä hämäriä yhteyksiä hoidetaan salaa ja salamyhkäisesti.

Vielä kerran: meillä on oikeus tietää tarkasti se mitä Suvi Linden teki Ugandassa? Mitä yhteyksiä hänellä oli kuolleeseen henkilöön ja ennen kaikkea se: miten rahavirrat kulkivat. Mitkä ovat hänen sidoksensa ja miten ne verkostot ulottuvat tänne Suomeen – oikeaan päätöksentekoon. Suvin selitykset ovat vaihdelleet päivittäin ja nyt näyttää siltä, että siellä on jotain peiteltävää.

Siksi vanha hyvä ohje sopii tässä: follow the money!

Riemukkaiden nettomaksajien edustaja: Petteri

Rahan liikkeiden seuraaminen sopii kun ihmettelemme meikäläisten johtajien halukkuutta EU:n nettomaksujen korottamiseen. Ja kuten aamun pakollinen yksityistämisuutinen kertoi: kossu menee pörssiin – se myydään mahdollisesti ulkomaille. http://www.kaleva.fi/uutiset/talous/valtio-listaa-juomayhtio-altian-pors…

Ministeri Petteri Orpo on ilmaissut jo puoli-ehdollisen ja puoli-innokkaan suostumuksensa siihen, että maksamme ja myymme.

Nyt vain kuumeisesti valmistellaan ja mietitään sopivia keinoja pehmentää haluttomien suomalaisten halukkuutta EU:n byrokratian ylläpitoon.

Televisiossa Petri Sarvamaa intoili jo tämän puolesta.

Me saamme maksaa! Ja sen epäileminen on väärin. Se on ajatusrikos? Se vähän kuin ajatus siitä, että kossu ei olisi Suomesta.

artoluukkanen

Varakansanedustaja. Dosentti Arto Luukkanen. Vaalisivut: <a href="http://www.artoluukkanen.net" title="www.artoluukkanen.net">www.artoluukkanen.net</a>.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu