Länsimetro ja hallitus "pääkallonmetsastäjänä"

Länsimetron kyydissä – Liisa Ihmemaa kalpenee

Arkipäivä voi olla surrealistista. Todellisuus voi olla päälaellaan. Koin sen tässä yhtenä päivänä kun sain kutsun erään lähetystön tilaisuuteen.

Kaikki alkoi siitä kun minä katsoin netistä matkareitin ja järjestelyt. Teoriassa ne olivat hyvät. Varasin kaksi tuntia matkaan ja läksin metrolla kohti länttä.

Surrealismi alkoi siitä kun asemalaiturilla ilmoitettiin, että kuljettajia on nyt vähän ja joudumme odottamaan pitkään seuraavaa metroa.

Ihmeellinen länsimetro

Aikaa meni hulppeasti, mutta olin varma, että kun pääsisin metron kyytiin, niin matka alkaisi. Niin, että tukka hulmuaisi. Ei se kuitenkaan mennyt niin.

Matka kesti. Ihmisiä meni ja tuli mutta Koivusaaressa ei ilmeisesti vielä asu ketään joten se oli kuin Tarkovskin ”Stalker” elokuvan fasadi.

Lopuksi useiden pysähdyksien jälkeen pääsin vihdoin – hyvin myöhässä asemalleni. Siirtyminen asemalla on eksistentiaalinen kokemus. Arkkitehtuuri on mallia ”brutal”: betonia, terästä ja kiveä. Rullaportaiden tenho jatkui ja jatkui. Sitä sitten riittikin kovasti kunnes pääsin ylös.

Tässä vaiheessa oli tarkoitus ottaa bussi, joka vie perille. Sen piti viedä määränpäähän noin 14 minuutissa. Valitettavasti bussia ei tullut. Ei vaikka odotin puoli tuntia. Sen jälkeen menin kysymään neuvoa ja huomasin, että se bussi, joka tuli meni väärään suuntaan.

Noin tunnin odotuksen jälkeen huomasin, että oli parempi mennä taksilla. Tämä veikin minut määränpäähän noin 14 minuutissa.

Mitä tästä opimme?

Ensiksi, Länsimetro on kallis ja taiteellinen konstruktio, joka ei vie sittenkään perille eikä oikein palvele. Toiseksi, se maksoi kaksinkertaisesti sen mitä piti ja että se ei tullut valmiiksi silloin kuin piti. Nyt kun kaivelen poliittista muistia, niin olihan se niin, että PS vastusti tätä ihmemaata. Aina ja ainoana johdonmukaisesti. Ja sen mahdollistunut lisätuki tuli viime hallitukselta.

Nimenomaan puolueelta nimeltä SDP. Espoossa siitä tuli kokoomuksen projekti sen jälkeen, kun kaupungin oma kokoomusryhmä alistui ulkoiseen painostukseen.

Runollisesti voi todeta, että länsimetro on KOK-Demari yhteistyön tympeä hedelmä ja suomalaisen arkkitehtuurin huonosti kohtelema poikapuoli.

Pitäisikö ne bussit tuoda takaisin? Kahden tunnin sijasta pääsisi puolessa tunnissa?

**

ps. Tilanne Syyriassa on nyt todella vaarallinen. Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan. Välimerellä Naton laivastot ovat iskuvalmiita. Venäjä näyttää siihen mobilisoivan monessa paikassa ja valmistautuu.

pps. Sote tuo jokaiselle meidän "päällemme" hinnan – kapitaatio))). Sehän viittaa päähän (caput – capita). Sote on tällä tavalla kansalaisten kaput ja sitten hallitus laskee meidän ”päidemme hinnan”. Hallitus ajattelee meistä vähän kuin pääkallonmetsästäjä saaliistaan. Ajatus toi hyvän mielen. Samoin kuin hallituksen kahden ja ”puolen” edustajan tiedotustilaisuus. Reipasta oli niin.

artoluukkanen

Varakansanedustaja. Dosentti Arto Luukkanen. Vaalisivut: <a href="http://www.artoluukkanen.net" title="www.artoluukkanen.net">www.artoluukkanen.net</a>.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu