Miten "hömelyys" tapahtuu? Kapitaatio ja profilointi

Miten ”hömelyys” tapahtuu? Kapitaatio ja profilointi.

Annikka Saarikko – keskustapuolueen ministeri ja soten ”puhenainen” totesi 12.4.2018 eduskunnan kyselytunnilla seuraavaa:

Me emme ole luomassa järjestelmää, jossa yksityisen kansalaisen arvoa määriteltäisiin pisteyttämällä”.  Myöhemmin hän totesi, että ” kukaan kansalainen ei tule pisteytetyksi henkilökohtaisesti, vaan tiettyyn ryhmään kuuluvana”.

Ministeri Annikka Saarikon mukaan pisteytystä ei tapahdu, tai jos se tapahtuu niin se tapahtuu tiettyyn ryhmään kuuluvana.

Annikka hiilivalkealla

Nyt se tapahtuu ”anonyymisti”.

Ongelmana on se, että Annikka on nyt kieltämässä juuri sitä mistä Sotessa on olennaisesti kyse.

Vielä kerran: kapitaatiomallin profilointi tapahtuu henkilökohtaisten tietojen perustella. Ilman sitä se ei toimi.

Kapitaatiomalli ei toimi ilman faktuaalisten tietojen hankkimista ja henkilöiden terveystietojen muuttujien rekisteröimistä.  Muuten se ei ole kapitaatiomalli. Muuten se on vain shalalaa ja bumtsi-bum.

Näin ihmisestä tulee numero. Ilman lakia. Ilman suostumustamme.  Haluttiinpa tai ei.

Nämä tiedot olisivat terveysbisnekselle äärimmäisen tärkeitä muutenkin: ketä pitää hoitaa ja ketä ei. Sitten näitä tietoja voisi myydä tahi kaupata. Profilointi tulee olemaan tämä uuden terveysbisneksen Korkea Veisu ja rahastuksen tärkein välikappale. Sote = kapitaatio.

Kuten tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio totesi haastattelussa, kansalaisten sote-pisteytyksessä on kyse yksiselitteisesti profilointijärjestelmästä. Kyseessä on ”aivan selkeä profilointijärjestelmä. Erityisesti kun siihen liittyvät nämä terveydentilaa koskevat tiedot, joita ei pitäisi käyttää ihan mihin tahansa…”.

Näyttää siltä, että ministeri kielsi eduskunnassa Soten tylyn totuuden aivan kuten Pietari kielsi Mestarinsa hiilivalkealla.

Laittomuus vai hömelyys?

Ministeri Annikka Saarikon puheissa ikävintä oli se, että hän puolusti järjestelmää, jolla ei ole laillista pohjaa. Ei meillä ole vielä tällaiseen oikeuttavaa lakia.

Tietosuojavaltuutettu kiinnitti huomiota siihen, että tällä hetkellä Suomessa millään viranomaisella ei ole toimivaltaa kansalaisten profiloimiseen.

Näyttää siltä, että ministeri ei aidosti tiennyt ja että hän oli saanut vain avustajiltaan retorisia keinoja kaiken kieltämiseen. Kansalaiset olivat heränneet ja suuttuneet. Piti kieltää koko Sote. Ihan niinkuin Pietarin piti hätäpäissään kieltää Mestari.

Asiat menivät ihan hömelösti.

Johtaako harhaan vai onko vain ”hömelö”?

Olen aiemminkin puhunut täällä Puheenvuorossa siitä, että ministeri ei voi johtaa harhaan eduskuntaa ja sen suurta salia. Länsimaissa siitä joutuisi eroamaan. Meillä ei.

En kuitenkaan usko, että ministeri Annikka Saarikko on valehdellut eduskunnalle. Haluan puolustaa häntä. Uskon hänen vilpittömyyteensä. Hyvä Annikka! Olet vilpitön ja hyvä ihminen!

Annikka vain puhui ”hömelösti”. Tietämättä faktoja.

Tietämättömyys ja ”hömelyys” ei ole politiikassa kiellettyä. Me kansalaiset vain maksamme siitä myöhemmin. Enemmän tai vähemmän.

artoluukkanen

Varakansanedustaja. Dosentti Arto Luukkanen. Vaalisivut: <a href="http://www.artoluukkanen.net" title="www.artoluukkanen.net">www.artoluukkanen.net</a>.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu