Suomi kyökkikieleksi – Neuvostoliitto kutsuu!

Mikael Jungner on julkaissut EK:n tilauksesta ja suosiollisella avustuksella pamfletin, jossa hän vaatii mm. englantia virkamiesten kieleksi (https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/263156-englanti-virkakieleksi-pidetaan-koko-suomi-auki-247-ek-julkaisi-mikael-jungnerin).

Kyseinen ohjelma on jonkinlainen ”Viiden tähden – Liike Nyt” poppoon joutsenlaulu ja vaaleja varten tehty viimeinen yritys.

Herrain kapinaksi siitä ei oikein ole eikä se oikein vakuuta edes taisteluhuutona.

Itse pamfletti paljastaa kuitenkin EK salaiset päiväunet: orjatyövoiman tuonti ulkoa, alipalkkaus kansalaishyveeksi, työaikalainsäädännön romuttamisen, korporatismi demokratian korvaajana, ym.

Vaarallisin näistä vaatimuksista on kuitenkin seuraava: ”Ehdotus 21: Nostetaan englanti palvelukieleksi niissä kunnissa, jotka tästä erikseen päättävät. Palvelukieli tarkoittaa oikeutta saada palvelua englanniksi, oikeutta käyttää työssään englantia sekä riittävää englanninkielisten palveluiden mitoitusta, ottaen huomioon maahanmuuttajien määrä kunnassa.”

Varsovan liiton ja NL:n esimerkki

Historiallista vertausta ei tarvitse hakea kaukaa. Itäblokissa Varsovan liiton maat ja kansat olivat etuoikeutetussa asemassa Neuvostoliiton vastaaviin sisäisiin kansoihin. Ne kykenivät säilyttämään oman kielensä eikä niiden alueelle tuotu venäläisiä eikä muitakaan asuttajia. Niiden hallitukset saattoivat torjua vieraat kansat ja niiden oma kieli pysyi ainoana virkakielenä vaikka venäjä olikin kouluissa ensimmäinen vieras kieli.

Neuvostoliitossa taas vähemmistökansat ja kansalliset tasavallat olivat aina Moskovan armon alla. Se oli niiden tuhon tie. Kansallinen tasavalta tai sitten autonominen alue ei voinut kontrolloida sinne muuttavien ihmisten määrää tai kansallisuutta. Samoin venäjän kieli toisena virkakielenä syrjäytti monia kansallisia kieliä ja sai aikaan hiljaisen kulttuurisen tuhon. Paikalliset kielet näivettyivät kun venäjästä tuli ”kotimainen” kieli, jota piti osata virkamiesten kanssa toimiessa. Etenkin vähälukuiset ”alkuperäiskansakielet” romahtivat kun niiden edustajien lapset pakotettiin koulukoteihin – kauas pois tundralta.

Jungnerin äärineuvostoliittolainen ehdotus

Mikäli Jungnerin ehdotus hyväksyttäisiin joskus, merkitsisi se sitä, että suomesta tulisi kyökkikieli. Me hukkaisimme yli 100 vuoden ajan itsenäisen Suomen ajan saavutukset yhdessä yössä. Näin tulee käymään Suomessa, mikäli englanninkieli päästetään valtion virallisten kielten joukkoon.

Itse käytän englantia päivittäin niin opetuskielenä kuin asioinnin kielenä ulkomaisten kollegoiden kanssa. Siinä se käy. Se on ilmaisuvoimainen ja kaunis kieli. Kansalliskieltä syrjäyttäväksi kieleksi sitä ei saa kuitenkaan päästää. Suomen kieltä pitää käyttää tieteen, kulttuurin, oikeuden ja virka-asioinnin kielenä.

Englannista tulisi Jungnerin unelmissa ”tappajakieli”. Kun tappajakieli päästetään valtion virallisten kielten pesään, niin se aina ja automaattisesti alkaa toimia käenpoikana. Ja englanti on tappajakielten joukossakin se kaikkein voimakkain ja aggressiivisin ts. tekee muista kielipoikasista selvää nopeammin ja tehokkaammin kuin kollegansa espanja ja venäjä.

Miksi Junger haluaa Neuvostoliittoon?

Kyse ei voi olla ainoastaan halusta ”seurata nuoruutensa näkyä”.

Jungner on tässä asiassa juoksupoikana – kuten ”Liike Nyt” kokonaisuudessaan on.

Näyttää aivan siltä, että hänen takanaan on EK, joka suunnittelee maan muuttamista jonkinlaisen hiljaisen vallankumouksen avulla. Siksi lobataan, annetaan vaalirahaa, järjestellään seminaareja, jonne jäsenliittojen on osallistuttava ja maksettava ”päivälliskortteja”.

Pamfletisti Jungner ei ole yksin. Hänen kanssaan EK:n käytävillä parveilee tyttöjä ja poikia, jotka ovat serviilejä EU:n isoille pojille ja tytöille. Heitä tarvitaan kun Suomea muutetaan.  Espoo mahtavan kokoomuksensa toimesta on jo saanut ensimmäisen ”läpimurron” aikaan, oikeuden vieraskielisille täyttää kunnalliset kaavakkeet englanniksi – ettei tulisi turhia paineita oppia suomea. Se suuri federalisaatio-projekti ei synny, kun ihmiset puhuvat sinnikkäästi omaa kieltään ja ajattelevat itse.

Siihen pitää tulla EK:n mukaan muutos: Finis Finlandiae.

artoluukkanen

Varakansanedustaja. Dosentti Arto Luukkanen. Vaalisivut: <a href="http://www.artoluukkanen.net" title="www.artoluukkanen.net">www.artoluukkanen.net</a>.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu