Hyvää Joulua 2018 – toivoa ja rohkaisua

Pistäydyinpä tärkeän kirjan julkistustilaisuudessa Eestissä.

Paikka oli Piritan luostarin raunioiden lähellä (Tallinnassa).  

Julkaistava kirja oli nimeltään "Ristitud Eestlane. Kristluse ajalugu Eestis keskiajast tänäpäevani" (Argo 2018). Yli 600 sivua käsittävä järkäle oli hienosti painettu ja kuvitettu Eestin kirkkohistorian yleisesitys. Kirjoittaja TT Riho Saard on paikallisia eturivin kirkkohistorioitsijoita. 

Voi tunnustaa nöyrästi, että eestinkielen taitoni on heikonpuoleinen ja joululoma menee tätä kirjaa tutkiessa lähinnä sanakirjan kanssa. Kirja itsessään on kuitenkin näyttö siitä, että eteläinen naapuri etenee joka suhteessa kovaa vauhtia. Me voisimme joissain asioissa ottaa mallia sieltä; siellä vallitsee varsin selväjärkinen käsitys Euroopasta ja lähialueesta. Elagu Eesti Vabariik!

Sen perusteella mitä olen kirjaa lukenut on se mielenkiintoinen ja kiinnostaisi myös suomalaisia. Ehkä se käännetään pian suomeksi ja sitten englanniksi?

Tämän pienen muistuman kautta halua kiittää Uuden Suomen lukijoita, toivottaa heille Hyvää ja rauhallista Joulua sekä onnellista uutta vuotta 2019.

Toivoa ja rohkaisua Teille kaikille!

Arto Luukkanen

ps. Kansalaisaloite etenee hienosti. Päivän tämän hetken numero on: 14 427. https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/3592

pps. tässä tarkempi joulutervehdykseni facebookista: https://www.facebook.com/luukkanenarto/videos/402081400533716/

artoluukkanen

Varakansanedustaja. Dosentti Arto Luukkanen. Vaalisivut: <a href="http://www.artoluukkanen.net" title="www.artoluukkanen.net">www.artoluukkanen.net</a>.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu