Vuoden 2015 tiliteko odottaa

Vuoden 2015 tilinteko odottaa

Vuoden 2015 pakolaisaallon selvittäminen tulee olemaan tulevaisuuden historioitsijoille mielenkiintoinen ongelma. Kuinka Suomea ja koko Eurooppaa niin kauan ja perusteellisesti järkyttänyt ongelmavyyhti pääsi räjähtämään käsistä?

Kuka pisti prosessin liikkeelle? Miten Saksa toimi? Miten ihmissalakuljettajat osasivat ennakoida ihmisaallon? Entä miksi Ruotsi niin sopivasti edelleenheijasi meille sinne heijatut tulijat eikä meidän oma ulkoministerimme tehnyt mitään?

Saksa komensi – Suomi totteli

Kaikki nähtävästi alkoi Saksan hätäilystä. Ensin oli vähennetty Turkkiin saapuneitten pakolaisten kaukoavustuksia ja siten saatu porukka levottomuuteen ja liikkeeseen. Sitten Merkel oli ensin toivottanut tulijat tervetulleeksi mutta väkeä tunki päälle liikaa.

Saksa alkoi kesällä 2015 vaatia, että EU ottaisi oman osansa tulijoista (http://www.ibtimes.co.uk/angela-merkel-demands-strengthened-european-res…).

Saksa, Ruotsi ja Itävalta alkoivat täyttyä ja ne alkoivat etsiä ulospääsyä tästä ongelmasta. Saksa alkoi harjoittaa ”Isännän ääntä” ja vaatia muiden mm. Iso-Britannian solidaarisuutta (http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/germany/11820738/German…).

On mielenkiintoista huomata, että pian tämän jälkeen, elokuussa 2015, Suomen sisäasianministeriö ministeri Petteri Orpon suulla ilmoitti, että Suomeen tulee arviolta 15 000 turvanpaikanhakijaa. (https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/103929-nyt-tuli-uusi-arvio-15-000-turvapaikanhakijaa-suomeen-tana-vuonna).

Samoin: miten Ruotsin suhde Soiniin lämpeni pian huomattavasti. Ideologisesti inhottu persu-ulkoministeri olikin pian ihan ”sisäsiisti” ja ”hygglig”. (https://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/201616-akkimuutos-suhtautumisessa-timo…).

Tässä seuraavaksi eräs tarina, joka kertoo siitä, miten hyvin tämä yhteisymmärrys toimi ruohonjuuritasolla.

Irakin poliisi tungettiin Suomeen

https://yle.fi/uutiset/3-10606555 Yle on internet-sivullaan kertonut erittäin mielenkiintoisen tarinan irakilaisesta poliisista Suomessa vaimoineen ja kuusine lapsineen hylättyinä turvapaikanhakijoina Suomessa.

Koska Irak ei ota vastaan vasten tahtoaan palautettuja, on perhe nyt Suomessa. He asuvat nyt kerrostalossa kunnan kustannuksella ja Kela antaa heille maksusitoumuksia elintarvikkeita varten.

Tarinassa kerrotaan:

Perhe kulki läpi Euroopan osana satojen tuhansien turvapaikanhakijoiden joukkoa. Itävallassa Imad lähestyi paikallisen Punaisen ristin työntekijää ja kertoi ajattelevansa turvapaikan hakemista. Työntekijä ei suositellut sitä.

– Nainen sanoi: Älä jätä hakemustasi tänne. Mene sinne missä ihmisiä on vähemmän. Hae turvapaikkaa Suomesta.”

Sitten tarina jatkuu:

”– En halua olla Suomessa, mutta en voi olla muuallakaan. Jos haluatte että lähdemme, niin lähdemme. Mutta antakaa mahdollisuus mennä johonkin toiseen maahan.

Sitä mahdollisuutta ei ole.

EU:n sääntöjen mukaan perhe palautettaisiin toisesta jäsenvaltiosta aina sinne mihin ensimmäinen turvapaikkahakemus on jätetty, eli Suomeen.”

Eli siis turvapaikanhakija todistaa, että virkailija Itävallassa kehotti häntä turvapaikkahakemuksen tekemisen sijasta lähtemään Suomeen!

Hallitus siunasi valtiosopimuksen rikkomisen?

Miksi ihmeessä tätä asiaa ei ole viimeistään nyt viety käsittelyyn Itävallan viranomaisten kanssa itävaltalaisen virkailijan rankaisemiseksi?

Virkailijahan on suoraan kehottanut rikkomaan Dublinin sopimusta turvapaikanhakijoiden asioitten käsittelystä vain siinä EU-maassa, minne hakija on ensimmäisenä tullut!

Ja miksi Itävalta on sallinut viranomaisten luo tulleen rajanylittäjän jäädä rekisteröimättä –kehotuksella lähteä toiseen EU-maahan! Eikä edes ole halunnut käyttää oikeuttaan palauttaa hakija edelliseen EU-maahan (tai -maihin), josta on saapunut?

Ja miksi Suomi ei ole palauttanut häntä takaisin Itävaltaan (tai Ruotsiin, jonka kautta ilmeisesti on tullut)? Miksi kaksivuotisen palautusoikeusajan on annettu valua hiekkaan?

Mikäli tällainen epäformaali ”kauttakulkusopimus” on salassa tehty, ovat viranomaiset ja poliitikot rikkoneet julkisuuslakia ja hallinnon avoimuusperiaatetta, jonka mukaan salaisia asioita voivat olla vain laissa erikseen määritellyt, jotka lähinnä ovat poliisi- ja sotilasasioita.

On myös selvitettävä oliko vuonna 2015 tulijoita enemmän kuin se noin 32000 henkeä. On esitetty epäilyjä siitä ettei heitä aluksi olisi kirjattu. Jotkut asioista tietävät tahot kertovat, että heitä olisi aika paljon lisää. Mikäli näin on, ovat viranomaiset syyllistyneet pimitykseen.

Tarvitaan tutkimusta! Miten yhteisymmärrys syntyi ja miten Suomi taipui?

On ehdottoman välttämätöntä tehdä kokonaisselvitys turvapaikanhakijoiden taustoista muissa EU-maissa!

Samalla selviäisi paljon heidän aiemmin tekemistään rötöksistä, joiden pohjalta voidaan harkita uudelleen heidän asemaansa Suomessa, sikäli kun kaksivuotinen palautusoikeus alkuperäisiin EU-maihin on vanhentunut.

Käsittämättömyyksiä ja kummallisuuksia löytyy kuin runsaudensarvesta. Ruotsalaiset, jotka eivät mielellänsä tee mitään ajattelematta, kyydittivät vuoden 2015 kesällä tulijoita Ruotsin valtionrautateitä pitkin Suomeen tietäen, että vastaanotto on ok. Miten tämä oli mahdollista ja mistä oli sovittu, erityisesti ulkoministeritasolla, jossa asioita hoiteli Suomen puolelta Timo Soini?

Muistetaanpa, että lukuisat Saksassa rekisteröidysti rötöstelleet– kuten Turun terroristi – päätyivätkin Suomeen!  Ja samalla ulkoministeriön kansliapäällikkö Nerg vakuutteli, että kaikkien taustat kyllä tunnetaan? Jos tunnettiin, niin mikä sai aikaan, että jo ensi vilkaisulta väkivaltaisiksi huligaaneiksi osoittautuvat seikkailijat haluttiin pitää Suomessa?

Kt. myös (http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/241949-sensuurin-riemujuhla, https://www.oikeamedia.com/o1-36516).

Kun hallitus ei selitä yhtikäs mittään, niin olisikohan tutkivan journalismin aika nyt paneutua selvittämään vuoden 2015 tapahtumia?

Lopuksi

Pieni esimerkki, että kaksien standardien politiikka jatkuu edelleenkin täyttä vauhtia.

Ministeri Kai Mykkänen kertoo blogissaan, että käydessään Kreikan Lesboksen saarella turvapaikanhakijoitten leirillä hänelle kerrottiin, että ”Lainvoimaisen kielteisen päätöksen saaneet siirretään leirillä suljetulle alueelle, josta heidät palautetaan”.  http://kaimykknen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/268774-onko-kriisinkestava-tu… .

Hupsista, mitä lipsahti!

Meillehän on opetettu, että kansainvälisten sopimusten mukaan ei hylättyjä turvapaikanhakijoita voisi sen jälkeen internoida, vaan heidän pitäisi pysyä vapaina ennen tai jälkeen onnistuneen tai epäonnistuneen palautuksen kotimaahansa. Tai Suomi ei voisi, mutta simsalabim, EU-Kreikka kyllä voi ja vieläpä ilman mitään protesteja! Ja Kai Mykkänen – tuo polttomoottoreita vastaan taisteleva tiedostava ministeri ei protestoinut sitä yhtään.

Arto Luukkanen

ps. Ihmiset ovat ottaneet minuun yhteyttä ja kertoneet, että GCM-sopimusta vastustavaa kansalaisaloitetta ei oikein saa netistä selville. Addressit-sivustolla on kansalaisaloite, johon kerätään nimiä GCM-sopimuksen hyväksynnän mitätöimiseksi. Jostain syystä sitä ei löydä enää ko. sivuston hakutoiminnalla. Tässä linkki: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/3592

Jakakaa tätä! Nyt luku on: 22 304. Kohta ollaan puolessavälissä!

artoluukkanen

Varakansanedustaja. Dosentti Arto Luukkanen. Vaalisivut: <a href="http://www.artoluukkanen.net" title="www.artoluukkanen.net">www.artoluukkanen.net</a>.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu