Maahanmuuton hintalappu tarkentuu

Ihmisellä on aina ollut hintansa. Ihmisiä on ostettu, myyty ja vaihdettu aina orjakaupan ajasta teolliseen yhteiskuntaan saakka.

Nytkin meillä Suomenmaassa tapahtuu ihmiskauppaa. Meillä ostetaan ihmisiä ulkomailta (migraatio) sekä meillä myydään ihmisiä kotimaassa (vanhusten hoito).

Suomessa ihmisen hinnoittelu näkyy halpatyövoiman 1-euron tuntipalkoissa tai siinä, että vanhus joutuu maksamaan kaikki rahansa hoitokotiin saadakseen kurjaa ja ali-inhimillistä hoitoa.

Kun ennen rosvo vei joko ”rahat tai hengen”, niin nyt hoivakodissa menettää ensin rahansa hoidon korkeiden hintojen ja… l opulta henkensä kurjan hoidon tason takia. Omavalvonta ei toimi.  Ahneus kukoistaa.

Hinta voidaan asettaa myös veronmaksajille eli pakottaa kansalaiset maksamaan ja luovuttamaan yhteistä omaisuutta yksityisille.

Tutkimustietoa on.

Suomen Perusta ajatuspajan teettämässä mittavassa tutkimuksessa tutkija Samuli Salminen teki tarkkoja laskelmia, mitä maahanmuutto maksaa. Julkaisua ’Maahanmuutot ja Suomen julkinen talous: Osa 2: Elinkaarivaikutukset: Suomi, Irak ja Somalia’ kannattaa tutkia oikein tosimielessä (https://www.suomenperusta.fi/content/uploads/2019/03/Maahanmuutot-ja-Suo…).

Kalliit on suomalaisten lunnaat

Tutkija Salmisen tulosten mukaan 20-24-vuotiaana Suomeen muuttaneen irakilaisen nettovaikutus Suomen julkiseen talouteen (valtio ja kunnat) on keskimäärin 690 000 euroa negatiivinen ja somalialaisen 951 000 euroa negatiivinen.

Kysymys on valtavista summista, jotka on asetettu tavallisen suomalaisen veronmaksajan harteille.

Salmisen mukaan me maksamme ihmisestä kollektiivisesti – hänen tänne tulostaan ja elättämisestään. Kyse on ns. ”elinkaarivaikutuksista”, joiden epävarmuustekijöitä kuvataan todennäköisyysjakaumilla.

Toinen mielenkiintoinen tieto on se, että turvapaikanhakijoiden vastaanottoon ja kotouttamiseen liittyvät kulut ovat vain noin 4 – 6 % siitä negatiivisesta julkisen talouden vaikutuksesta, minkä Irakista tai Somaliasta tuleva maahanmuuttaja aiheuttaa koko elinkaarensa aikana.

Migraation laskut ulottuvat myös tulijoiden toiseen polveen; niihin irakilais- ja somalialaistaustaisiin nuoriin, jotka ovat käyneet Suomessa peruskoulun. Tuloksista ilmenee, että kyseisillä ryhmillä on kantaväestöön nähden 6 – 8 -kertainen todennäköisyys syrjäytyä.

Eli – selkosuomeksi. Puheet, että me hyödymme tulijoista, eivät pidä paikkaansa. Ainakaan rahallisesti. Se on ”hyvä-median” keksimä myytti.

Toiseksi, näyttää siltä, että me olemme luoneet Suomeen myös ns. toisen sukupolven ongelman – tulijoiden nuoret eivät kykene työllistämään itseään vaan syrjäytyvät.

Se miten se manifestoituu poliittisesti jää tietenkin arvailujen varaan. Nouseeko tästä joukosta tulevia terroristeja –kuten erityisen näyttävästi Belgiassa- tai muuten ongelmiin joutuvia ihmisiä, jotka työllistävät sosiaalipuolta tai oikeudellista puolta? Tulevilla päättäjillä on suuri haaste tässä kysymyksessä. 

Kylmä tieto vie mutulta pohjan

Salmisen vaikuttava 700 sivun työ sopii hyvin keskustelun aloitukseksi.

Keskustelun ongelmana on kuitenkin se, että Salmisen matematiikkaa on vaikea kyseenalaistaa. Kyse on julkisista tilastoista saaduista luvuista, joita valtiovalta on kainostellut itse laskea.  Poliittisista syistä.

Kyse on puhtaasta matematiikasta. 

Syytöksiä ihmisvihasta tai rasismista on vaikea yhdistää matematiikkaan ja tilastoihin.

Kyse ei ole nyt mistään Hesarin ”vaalikoneesta” ja sen alkorytmistä, joka antaa kaikille epävarmoille ihmisille vaihtoehdoksi feministisen puolueen. Kyse on tosiasioista.

Salmisen keräämät numerot pakottavat katsomaan tosiasioita silmiin. Vuosikymmenien kuluessa näihin lukuihin on lisättävä myös se, että nämä vähemmistöt ovat yliedustettuina työttömyys- ja rikostilastoissa.

Keskustelun vaikeus – numeroita vastaan on vaikea väitellä

On ollut mielenkiintoista seurata Salmisen tutkimuksesta seurannutta jäätävää hiljaisuutta.

Salmisen esille tuomat numerot ovat tyrmänneet vaalikamppailua käyvän ”hyvämedian”. Se ei haluaisi antaa sille edes tyrmäystä, sillä se pelkää sitä, että ihmiset alkavat miettiä kysymystä ihan omin päin.

Siksi kun luvut ovat niin pelottavia.

Follow the money!

Ennen vaaleja onkin hyvä miettiä lukuja ja matematiikkaa. 

Ennen kaikkea kannattaa seurata rahan liikkeitä. ”Follow the money” on hyvä periaate.

Se on se ratkaiseva tekijä niin vanhustenhoivakotien laiminlyönneissä, massa-haittamaahanmuutossa, eläkkeiden ostovoiman nipistämisessä, nuorisotyöttömyydessä, omaishoitajien pienissä palkoissa, minimipalkan puuttumisessa ja monessa muussa asiassa.

*

Asiat ovat vähän kuin ensimmäisenä pääsiäisenä.

Aikoinaan Ihmisen Pojan hinta oli 30 hopearahaa.

Nyt se on varmaan vähemmän.

artoluukkanen

Varakansanedustaja. Dosentti Arto Luukkanen. Vaalisivut: <a href="http://www.artoluukkanen.net" title="www.artoluukkanen.net">www.artoluukkanen.net</a>.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu