Roni Back on poliittinen henkilö?

Eilen Yle lähetti uutisen, jossa YouTubettaja Roni Back väitti, että häntä on käytetty hyväksi minun ”vaalipropagandassani”.

Asia ei tietenkään ole niin.

Sovin hänestä haastattelun ohjelmaani viime vuoden lopulla. Se kuvattiin tammikuussa 2019 ja se lähetettiin eetteriin 12.2.2019. Haastattelun jälkeen kuvatussa lyhyessä ”fiilistelyvideossa” me toteamme Roni kanssa, että lasten ja nuorten kannattaa käydä koulunsa mutta myös unelmat ovat tärkeitä.

Se miten sitä minuutin videota käytettiin, oli erinomainen – ja se julkaistiin minun Facebook-sivuilla. En ollut silloin ehdokas, eikä siinä videohaastattelussa ollut mitään poliittista mainontaa.

Se sai olla rauhassa yli kuukauden ja sitä katsoi noin 2000 ihmistä. Se oli jo miltei unohtunut. Koulutuksen asia sai kuitenkin silloin ansaitsemansa huomion: on tärkeää, että lapset käyvät koulunsa eivätkä jää kotiin nurkkiin pelaamaan pelejä.

Videoklipin intressi oli hyvä ja epäpoliittinen. 

Sitten se ei ollutkaan.

Miten demonisoidaan – esimerkkejä

Tämä kirjoitukseni oikeastaan ihmettelee sitä miksi jotain poliittista puoluetta demonisoidaan niin, että tämän henkilön kanssa yhdessä näkyminen jossain videossa voi ”tahria” hänet.

Se johtuu minusta siitä, että valtamedia on vanhojen poliittisten puolueiden suostumuksella lähtenyt tähän ”tahrimisleikkiin” mukaan.

Ongelma liittyy tietysti edustamaani puolueeseen – perussuomalaisiin, joiden marginalisointi on saavuttanut järkyttävän laittomat mittasuhteet. Kyse on toimittajien asenteista; jotka muistuttavat lähinnä villien ihmissyöjien käsiin joutuneiden lähetyssaarnaajien kauhua.

Laitan tässä muutamia esimerkkejä siitä.

Miettikää minkälainen hulabaloo olisi syntyisi, jos Pekka Haavisto mainitsisi jossain haastattelussaan jonkun vanhan puolueen edustavan ”ihmisvihaajia”?

Asiasta ei kuitenkaan syntynyt ongelmaa kun kyse oli PS-puolueesta.

Tämä tapahtui 14.7. 2017, noin klo 8.35 kun vihreiden presidenttiehdokas Pekka Haavisto radiossa Yle 1 (Porista) yhdisti PS-puolueen ihmisvihaan.

Toinen tällainen yleinen tapahtuma oli kun toimittaja Eeva Lehtiniemi 6.3. Huomenta Suomi lähetyksessä totesi että ”Soini avasi puolueen rasisteille”. Keitä rasisteja hän tarkoitti? Kaikkia vai jotain erityistä?

Tällaista mielipiteen muokkausta voi heitellä surutta televisiossa eikä kukaan ajattele että ”nytpä se toimittaja sanoi rumasti…”.

Perussuomalaiset ali-ihmiset

Kyse on asenne-ilmaston muokkauksesta. Siinä ei ole tippaakaan moniarvoisuutta tai humanismia: esimerkiksi vuoden 2017 PS puoluekokouksessa paikalle lähetetyt hyvin tunnetut toimittajat (jotka tekevät muuten nyt vaalihaastatteluja) vitsailivat kova'äänisesti ja iloisena iltajuhlassa, että ”eihän nämä persut osaa käyttää haarukoita”.

Näiden viesti oli selvä: Perussuomalaiset ovat jotain ali-ihmisiä. Joukkona. Tämä jos mikä oli ”hyvä-rasismia”.

Roni Backin asenne on ymmärrettävä näiden toimittajien mielipiteiden kautta. On selvä, että esiintyminen samassa kuvassa tai edes saman hengittäminen kuin nämä ”rasistit” tai ”ihmisvihaajat” tahrii ihmisen karman loppuiäksi kun ”hyvä-media” suoltaa tällaista mielipiteen muokkaamista. 

Haluaisin siksi ystävällisesti kysyä Ronilta: PS-puolue on laillinen puolue ja toimii Suomen lakia kunnioittaen. Miksi se, että olet samassa kuvassa sen puolueen jäsenen kanssa, tahrii sinut? Minusta se ei tahri sinua.

Hyvisten kanssa voi olla

Hyvien ja kunnon ”Hyvä Puolueiden” kanssa Roni ei pelkää tahriutumista.

Tässä muutama esimerkki:

Roni Back ja Sauli Niinistö 9.12.2017. https://

Roni kertoo videolla että hänet pyydettiin mukaan matkalle, sillä nuorten kiinnostus politiikkaan on ollut laskussa. Eli hän siis on mukana politiikassa?

Seiskan mukaan Roni Back oli myös Niinistön vaalivalvojaisissa. Artikkelissa myös kerrottiin, että Back äänesti Niinistöä. Mutta Roni, eihän sinun pitänyt ottaa poliittisesti kantaa? Tai osallistua vaalipropagandaan?

Kannattaako Suomen olla EU:ssa? https://

Video tehtiin Euroopan komission Suomen-edustuston ja Euroopan parlamentin Suomen-tiedotustoimiston kanssa!

VIDEOLLA RONI: 9.5. Vietetään Eurooppa päivää ja sen kunniaksi voi voittaa matkan Kuopioon, jossa pääsee tapaamaan Ronia? ”Sun pitää ottaa kuva siitä miten EU näkyy sun arjessa ja lisätä hashtag #MUNEUARKI ja olet mukana arvonnassa.”

RONI: ”Se et me ollaan yhtä se tuo sen mahdollisuuden et me voidaan vaikuttaa asioihin yhdessä joka on mun mielestä tosi tärkeetä ja sen takia mä vähän pelkään et jos enemmän alkaa tapahtuu tällast Brexit tyylistä menoa, maat alkaa viemään enemmän omia etuja kuin Euroopan yhteisön etuja niin mihin tää johtaa.. mä en tiedä.”

Roni tapasi myös Jyrki Kataisen Belgiassa! Mutta kuitenkin, eilen julkaistussa uutisessa Roni ilmoitti seuraavanlaisesti: ” Back painottaa, ettei halua ottaa poliittista kantaa eikä esiintyä vaalikampanjassa.”

Roni on tavannut myös Hjalliksen. Katsokaa YouTubesta!

Hyvä Roni – arvostan sinua!

Niin Roni, nähtävästi politiikka on sinulle ihan ok.

Jos puolue on median ja muiden mielestä oikea!

Vielä kerran: arvostan sitä työtä jota teet. Jaamme samat arvot lasten ja koulutuksen tärkeydestä.

Mutta miksi se, että olet samassa kuvassa PS-ihmisen kanssa, on paha asia, mutta se, että äänestät Saulia, ei ole?

Arto Luukkanen

artoluukkanen

Varakansanedustaja. Dosentti Arto Luukkanen. Vaalisivut: <a href="http://www.artoluukkanen.net" title="www.artoluukkanen.net">www.artoluukkanen.net</a>.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu