Suomalaisen kurjuuden ylistys – ei minimipalkkaa

Meillä suomalaisilla on yleensä erittäin hyvä kuva omasta maasta. Usein syystäkin mutta joskus oletukset ovat liian hyviä.

Tässä esimerkki. Meillä ei ole minimipalkkaa/vähimmäispalkkaa.

Näin on vain Skandinaviassa ja Italiassa. Skandinaviassa syy on historiallisesti ollut hyvin järjestetyissä ja tiukoissa tariffisopimuksissa ja mahdottomuudessa hakea halpatyövoimaa, jolloin tarvetta minimipalkkaan ei ole ollut.

Siis näin oli ennen.

Selkosuomeksi: meillä ei ole käytössä vähimmäispalkkaa lakiin kirjattuna minimipalkkana, niin kuin se monissa muissa maissa ymmärretään. Meillä sitä ei ole tarvittu, koska on ajateltu, että ”halpatyövoimaa” ei voi olla.

No nyt on.

Kiitos edellisen hallituksen, joka on nyt toimitusministeristö (joka kuitenkin toimii kuin hallitus). 

Matalapalkka orjuus

Vähimmäispalkat on määritelty työehtosopimuksissa jokaiselle alalle erikseen. Mutta jos alalla itsellään ei ole työehtosopimusta niin työntekijälle voi maksaa mitä tahansa.

Orjuus ja kurjuus ovat siten ihan mahdollisia meillä Suomessa. Mikäli vain on tarpeeksi matalapalkka-kurjia, joille ei tarvitse maksaa palkkaa.

Ajatellaan, että Kela auttaa ja motivaatio työhön on siinä, että pääsee Suomeen – lopulta elämään yhteiskunnan kustannuksella.

Rikas, joka taas käyttää hyväksi näitä kurjia tai nuoria ajattelee, että ”eipä ole minun ongelma”. Ahneus hallitsee ja yhteiskuntavastuuta ei ole. Ay-liike on taas keskittynyt verovapaisiin herkkuihin (Kojamo jne.), että ei oikein jaksa vakavasti puuttua asiaan. 

Minimipalkka – pakko saada!

Haitta-massamaahanmuuton ja pakettifirmojen työvoimahakujen myötä kaikki on muuttunut. NYT SITÄ TARVITAAN KIPEÄSTI. Ja juuri niistä syistä, kuin muuallakin maailmassa.

Se voisi olla meillä 10 euroa.

Korkein EU:ssa se on Luxemburgissa, 11,97 euroa. Saksassa 9,19, Itävallassa 10,09, ja Hollannissa 9,21. Suomessa elinkustannukset ovat erittäin kalliita ja siksi suhteellinen korkeus on perusteltua. USAssa muuten perusminimipalkka on 7,25 dollaria, mutta useimmissa osavaltioissa korotettuna. New York State'issa jopa 15 dollaria, joskin vain yrityksille, joissa yli 10 työntekijää.

Etenkin suomalaisille nuorille minimipalkka on ehdottoman tarpeellinen. Ei elämästä voi päästä oikeille raiteille kurjustelemalla ja pienellä palkalla.

Minipalkka olisi todellinen hyvänteko maahanmuuttajille. On aikamoinen paradoksi, että perussuomalainen sanoo tämän kun muut eivät sano))

Arvoisat "hyvä-ihmiset" ja "hyvä-petterit" miettikää! Paine ja painostus työskennellä surkeimmilla nälkäpalkoilla, joista vielä pitää lohkaista jotain sukulaisille kotona, lakkaisi.

Joko olisi kunnon palkka tai sitten olisi aika harkita kotiinpaluuta.

artoluukkanen

Varakansanedustaja. Dosentti Arto Luukkanen. Vaalisivut: <a href="http://www.artoluukkanen.net" title="www.artoluukkanen.net">www.artoluukkanen.net</a>.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu