#Aamiaisgate vs. saunakaljagate?

Päivi Lipponen – taattu sosiaalidemokraatti – on terävästi kiistänyt valtioneuvoston kanslian väitteen siitä, että pääministeri Paavo Lipponen olisi saanut ilmaisia aamiaisia (https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/bee53712-806f-4628-85f7-1d4817af2d1f). ” Päivi Lipponen sanoo käyneensä kaupassa itse omalla rahalla ja olevansa järkyttynyt, että valtioneuvoston kanslia ”lähtee tällaisia pötypuheita levittelemään julkisuuteen”.

Ymmärrän Päivin tuohtumuksen.

Valtioneuvoston kanslian toiminta #aamiaisgatessa on ollut käsittämätöntä. Se on johtanut harhaan. Puhunut palturia.

Asia paisuu vaikka virallisesti sitä pyritään lakaisemaan maton alle. Yle/HS näyttävät omaksuneen mahdollisimman niukan tiedotuslinjan. ”Vastuullisesta journalismista” on tullut ”kaverivastuullista”.

Laitan tähän avoimen kysymyksen: Kaius ja Merja? Onko tämä päätetty pyyhiä villaisella? Ettei auteta ”pahiksia”? Missä se pikku journalisti nyt luuraa? Hävisikö se?

SDP:lle asia on tietysti erittäin ikävä ja puolueen ”somekaverit” huokailevat sitä miksi asiaa paisutellaan. Harmittaahan se kun ennen vaalien aikana puhutaan ikävistä asioista.

Mutta niistä pitää puhua. Ei voi vaieta.

Pahinta on kuitenkin se, että hallituksen ”damage-control” linja ei näytä oikein toimivan. Selitykset vaihtuvat joka päivä. Ensin kerrottiin siitä, että Lipponenkin sai ilmaiset aamiaiset. No eipä saanut. Sitten kun verottaja kertoi, että ilmaisia aamiaisia ei ole niin Marin livautti ”myöhästyneensä” vero-ilmoituksen täyttämisessä juuri tässä asiassa. Hän siis tiesi, että kyseessä oli etujen väärinkäyttö mutta ei kerennyt ilmoittamaan sitä??

Nyt aamiaisgatesta on sukeutumassa huvittavalla tavalla myös saunakaljagate. (https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/bc0e15c9-eeb4-43e1-90ea-2071e2b8e6e3). ”Saunalla on lisäksi jatkuvasti tarjolla virvokkeita sekä mietoja alkoholijuomia, jotka maksetaan valtion varoista ja laskutetaan valtioneuvoston kanslialta pääministerille osoitetuista määrärahoista kerran kuussa.”. Ohjeiden mukaan jokaisesta saunavieraasta pitää tehdä ilmoitus ja samalla huolehtia, että kyse ei ole yksityisestä eikä puolueen hupi-saunailusta vaan oikeiden vieraiden ”kaljoittelusta”.

Kyse on periaatteesta

Miksi tästä pitää sitten puhua? Miksi median pitäisi olla tässä tarkkana?

Siksi kun kansanvaltaiseen demokratiaan kuuluu tasa-arvoisuus. Johtajien edut ovat säännöstellyt ja vastuulliset johtajat katsovat niiden perään. Presidentti Mauno Koivisto oli tarkka jopa siitä, että hänen henkivartijansa ei kolannut lumia – se ei ollut hänen tehtävänsä. Kun höveli henkivartija yritti eräänä aamuna auttaa presidenttiä lumenluonnissa niin tämä tokaisi: ”nämä on minun lumet!”. Presidentti ei halunnut itselleen ansiotonta etua.

Kansalaisten tuohtumuksessa on kyse periaatteiden ja arvojen ristiriidasta. Miten on mahdollista, että vasemmistolainen pääministeri kuvittelee kaiken olevan ilmaista? Mikseivät ruokajonossa jonottavat köyhät saa itselleen ilmaisia aamiaisia? Miksi tästä pitää luritella hätävalheita? Pitävätkö valtioneuvoston kanslia ja sen luvuttomat avustajalaumat ihmisiä tyhminä?

Aikoinaan NL:ssa johtajien elämä oli täysin ilmaista ja ylellistä. Kommunistinen nomenklatuura oli järjestänyt itselleen erityishallinnon, joka huolehti NKP:n korkeiden virkamiesten ja heidän perheidensä hyvinvoinnista. Heillä oli erityiskaupat, autot kuljettajineen, kesämökit, erityiset kylpylät ja palvelijat, jotka olivat valmiita 24/7 palvelemaan puolueen tärkeimpiä hahmoja. Työläisten valtion eliitti eli kivasti.

Meillä ei ole onneksi neuvostojärjestelmää. Meillä on demokratia. Siihen liittyy myös parlamentarismi, jossa väärinkäytöksistä kiinni saatu poliitikko joutuu vetämään johtopäätökset.

Miksi tämä ankara linja?

Siksi kun kansalaisten pitää voida luottaa poliitikkoihin. Jokainen väärinkäytös ja korruptatiivinen temppu nakertaa kansanvallan ydintä – luottamusta.

 

+17
artoluukkanen
Perussuomalaiset Järvenpää
Ehdolla kuntavaaleissa

Varakansanedustaja., valtuutettu
Olen työssä Helsingin yliopistossa ja toimin siellä Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimuksen yliopistolehtorina. Palvelen järvenpääläisiä kaupunginvaltuutettuna ja perussuomalaisen puolueen varakansanedustajana (Uusimaa). Olen myös Järvenpään kaupunginvaltuutettu, opetus ja ja kasvatuslautakunnan jäsen, Järvenpään seurakunnan kirkkovaltuutettu, Suomen Perustan ajatuspajan säätiön hallituksen puheenjohtaja ja Pekasus opintokeskuksen rehtori. Jotkut saattavat muistaa minut Alfa-tv:n ”Dosentti” ohjelmasta, jossa haastattelen taiteen, tieteen, politiikan ja yhteiskunnan vaikuttajia. Haluan palvella kaikkia järvenpääläisiä järjellä ja sydämellä. Niin duunareita, yrittäjiä, lapsiperheitä, yksinäisiä ihmisiä, seniorikansalaisia ja koululaisia. Minulle on itsestään selvää, että Järvenpäässä sivistys, koulutus, osaaminen ja työ on asetettava kunniaan. Unelmani on taloudessa tarkka Järvenpää, joka ei unohda sen asukkaita! Ihminen edellä, ihmisen puolesta - tehdään Järvenpäästä kotoisa paikka asua!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu