Annikka tarjoilee mokkapaloja ja kiiltokuvia – samalla ostetaan seuraavia vaaleja

Sunnuntaina oli aikaa lukea aamiaisella lehtiä.

Voi että miten lämmin äilähdys loiskahti mieleeni kun luin Iltasanomista miten ministeri Saarikko tarjoillee kivoille miesministereille mokkapaloja.

Ja ikään kuin alleviivatakseen miten mukava hän on kansankunnan äitinä, hän antaa hyvistä suorituksista pojille kiiltokuvia.

Kuvitella. Tätähän me miehet olemme aina halunneet!

Joku saa ehkä puttoenkelin?

Onko pojilla muuten kiiltokuva-tarrakirjaa? Siihen voi laittaa koko sarjan enkeleitä, lintuja ja karitsoita.

Ikään kuin korostaakseen tätä uutta rooliaan Annikka kertoo että edessä on kurjuutta mutta ”koetamme varmistaa, että leipää ja lämpöä riittää Suomessa”. (https://www.is.fi/politiikka/art-2000008827836.html).

Samaan aikaan tehtiin lisäbudjetti.

Katsokaapa itse. (https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/KasittelytiedotValtiopaivaasia/Sivut/HE_2+2022.aspx).

Sen läpikäyminen maksaa vaivan.

Moni mokkapala päältä kaunis – tämä silkkoa sisältä

Lisäbudjetti kertoo kepulista taloudenpidosta.

Sote-hyvinvointialueen ITC-budjetointi ylitetään tänä vuonna jo 157 miljoonalla…”hyvinvointialueiden käynnistämisen viivytyksettömän valmistelun turvaamiseksi ehdotetaan yhteensä 155,7 milj. euron lisämäärärahaa.”.

Tämä lause sisältää sen, että budjetissa allokoidut kulut on ylitetty reippaasti ja nyt on otettava lisää rahaa.

Nämä ovat muutoskustannuksia ja niissä syödään eväät vuoden 2023 rahoituksesta. Ne ovat tässä vaiheessa alimitoitettuja – se merkitsee sitä, että seuraava hallitus joutuu allokoimaan lisää rahaa.

Kun vaaleja tehtiin – oltiin gaala-emäntiä. Ennen vaaleja oli rahaa eikä siitä saanut kysellä. Nyt ei ole rahaa ja sitä lainataan tulevaisuudesta.

Kaikesta on kuitenkin maksettava. Keskusta joutuu pulittamaan omalle puisto-osastolleen isoja lunnaita. Niin sanottuun vihreään siirtymään ja energiaomavaraisuuden tukemiseen suoritetaan suolainen lasku: 175 miljoonan euroa. Tässä momentissa on vihreää höttöä oikein urakalla. Ukrainan kriisin perusteella annetaan rahnaa ”ravinnekierron” pysäyttämiseen vesistöissä. Ukraina hyötyy siitä? Omakotitalo-asujat saadaan kerrostaloihin. Takiaispuolueeksi kutistunut vihreät voi olla onnellinen.

Itsepetoksen huippuna on se, että voidakseen tasapainottaa esitystään hallitus ”nostaa tuloja” miljardilla eurolla. Se johtuu lähes yksinomaan yhteisöveron tuottoarvion arvioidusta kasvusta. Mukamas. Nyt uskotaan, että tuotot ovat hyviä mutta ongelmana on se, että tosiasiassa yritykset ovat alkaneet nopeasti antamaan tappiollisia tulosvaroituksia.

Kyseessä on siten härski silmänkääntötemppu vaalivuotta varten. Vastuutonta.

Annikan kylmäsydäminen vaalitemppu – rahat ennen vaaleja ja sitten loppuvuonna seuraava hallitus on puilla paljailla

Törkein temppu on soterahojen etupainottaminen vuoden 2023 alkuun – siihen kohtaan missä on vaalit.

Joulukuussa 2021 valtio päätti panna 1 miljardin vuoden 2023 budjetista tätä varten; se ajateltiin maksettavan sotekassaan vuoden 2022 joulukuussa. Tässä uudessa lisäbudjetissa päätettiin, että toinen miljardi otetaan vuodelta 2023. Sekin maksetaan joulukuussa 2022. Samalla sotemenot kasvoivat 100 miljoonalla ja se kirjataan velaksi.

Lyhyesti: hallitus teki vaalitempun, kun mennään vaaleihin. Se merkitsee sitä, että sotekassassa on rahaa 2 miljardia kolmea ensimmäistä kuukautta varten. Jes!

Näin hallitus estää sen, että ensimmäisten 3 kuukauden aikana sotealueet eivät ole pulassa. Kriisi tulee myöhemmin – vaalien jälkeen.

Annika – tämä kansakunnan juhlittu äiti – onkin itseasiassa Turmiolan Tommiina. Mainostoimiston kampaja epäonnistui ensi metreillä. Hänen johdollaan mällätään kaikki – soterahoitusta saadaan vuonna 2023 olennaisesti vähemmän. Mutta ei ensimmäisten kuukausien aikana.

Eikä tässä vielä kaikki.

Samalla kun hallitus masinoi vuodelta 2023 paljon rahaa ja varastaa tulevaisuudelta, voidaan maksaa myös ”harmonisointikuluja” hoitajille.

Kalliin Samban maksun aika tulee vuonna 2023 ja mikä parasta… seuraava hallitus saa koko jutun niskaansa.

Vielä kerran: tällä budjettitemppuroinnilla ja kiiltokuvaleikkipelillä mahdollistetaan se, että 2022 maksetaan palkankorotukset hoitajille.

Mokkapalojen äiti muuttuu mokapalojen äidiksi

Hyvät ystävät. Iltapäivälehden siloittelema ihana muotokuva maan äidistä, mokkapalojen keisarinnasta ja kiiltokuvien lahjoittajasta muuttuu dramaattisesti.

Eteen piirtyy tuokiokuva kylmäsydämisestä ja todella härskiä vaalipolitiikkaa harjoittavasta poliitikosta, jolle mikään ei ole pyhää.

Tää meni ihan kepuksi…

+4
artoluukkanen
Perussuomalaiset Järvenpää

Varakansanedustaja., valtuutettu
Olen työssä Helsingin yliopistossa ja toimin siellä Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimuksen yliopistolehtorina. Palvelen järvenpääläisiä kaupunginvaltuutettuna ja perussuomalaisen puolueen varakansanedustajana (Uusimaa). Olen myös Järvenpään kaupunginvaltuutettu, opetus ja ja kasvatuslautakunnan jäsen, Järvenpään seurakunnan kirkkovaltuutettu, Suomen Perustan ajatuspajan säätiön hallituksen puheenjohtaja ja Pekasus opintokeskuksen rehtori. Jotkut saattavat muistaa minut Alfa-tv:n ”Dosentti” ohjelmasta, jossa haastattelen taiteen, tieteen, politiikan ja yhteiskunnan vaikuttajia. Haluan palvella kaikkia järvenpääläisiä järjellä ja sydämellä. Niin duunareita, yrittäjiä, lapsiperheitä, yksinäisiä ihmisiä, seniorikansalaisia ja koululaisia. Minulle on itsestään selvää, että Järvenpäässä sivistys, koulutus, osaaminen ja työ on asetettava kunniaan. Unelmani on taloudessa tarkka Järvenpää, joka ei unohda sen asukkaita! Ihminen edellä, ihmisen puolesta - tehdään Järvenpäästä kotoisa paikka asua!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu