Kirjaudu blogeihin

Tiedote

Blogien lukukertoja näyttävä ominaisuus on poistettu käytöstä korjauksen ajaksi. Pahoittelemme häiriötä.

Demarien ”2019 vappusatasesta” tulee ”huhtikuun 2023 vitsku”?

Kirjoitan tähän ihan tavallisena sähkönmaksajana, joka maksoi äskettäin suolaisen laskun. Harmittaa. Ja harmittaa meidän kaikkien puolesta. Kirjoitan tavallisena teeveen-katsojana, joka katsoi silmä kovana pääministeri Sanna Marinin esiintymistä. Onko hänellä antaa ihmisille toivoa?

**

Totean vaan, että Perussuomalaiset varoittivat nykyisestä sähkökatastrofista viimeksi heinäkuussa 2022.

Silloin ei asia kiinnostanut.

Miksi se ei silloin kiinnostanut?

En osaa sanoa. Ehkä kesällä oli liian vähän iloa, valoa ja hauskuutta.

Piti tanssia korvatanssia. Festarit kiinnosti. Kesäranta! Pileet.

Nyt kiinnostaa. Pitää laastaroida. Kansalaiset ovat raivona.

Marras-joulukuun laskut tulivat ja niin ”Vihreästä Siirtymästä” tuli ”Ruskea Siirtymä”. Kansalaiset heitettiin bussin alle. Joulurahat meni. Tavallistet ihmiset, joita politiikka ei kiinnosta ovat raivona.

Jotain pitää tehdä.

Mutta mitä?

Tuloksena näyttää olevan hätäistä sutta ja sekundaa.

A-studio paljasti sen.

Marin kertoi, että asiaa on ”valmisteltu”. On tehty toimenpiteitä.

En oikein usko pääministeriä. Vasta ihmisten hätä ja raivo herätti hallituksen. Noin viikko sitten. Ei tätä ole mitenkään proaktiivisesti tutkittu vaan on ruilautettu jotain hätäpäissä. Ja mikä parasta Ylen toimittajat karjuvat yhdestä suusta:  ei saa puhua siitä kuka oli alunperin huolissaan sähkönhinnasta!!!

Epäilen, että Marin antoi A-studiossa klassisen ”väärän todistuksen” ja samalla vakuutti minut seuraavasta klassisesta viisaudesta:

Kun poliittinen johtajuus on hukassa niin jäljellä on vain poliittinen hukassaolo.

Minun mielestäni Marinin lupaukset ovat riittämättömiä.

Ensiksi: maksetaan kertakorvauksella. Valtio maksaa. Nyt ei siis puututa sähköyhtiöiden ja energiayhtiöiden kansalaisten nylkyyn. Laitetaan kompensaatiot. Veronmaksajilta. Annetaan kaikille kaikkea ja maksetaan velalla.

Rohkenen todeta, että Marinin sähkölupaus on kuin eljähtänyt kuin Rinteen vappusatanen.

Sopivan epämäärinen ja outo. Ja se maksetaan juuri ennen äänestämistä. Lapioimalla rahaa energiayhtiöille – jotka ovat nyt lihoneet rapsakkaasti kansalaisten kustannuksella.

Takautuvasti. Tuskaisella rukouksella: ”pliis äänestä meitä”.

Kompensaatiot ikäänkuin pilkkaavat tavallista ihmistä.

Rinteen & demarien vappusatasesta tulee Marinin ja demarien huhtikuun vitsku – pikkurahoja.

Ei näytä hyvältä

Hesarin mukaan se menisikin näin:

Marras- ja joulukuun laskuista hyvitetään 50–80 prosenttia. Hyvä.

Mutta sitten tulee demarien ”very special price only for you”.

Hyvitystä pienentää omavastuuosuus, joka on alustavissa laskelmissa enintään sata euroa. Tällöin todellinen korvausprosentti pienenisi selvästi. Lisäksi kertakorvaukselle pamahtaa jonkinlainen yläraja.

Toisenlaisiakin malleja on: tässä vähän hypoteettista laskentoa, jonka eräs viisas ihminen laittoi ylös:  jos sähkölasku on marraskuussa 300, joulukuussa 1000€ ja tammi ja helmikuussa 1000 € kuukausi ja maaliskuussa taas säiden muuttuessa kevääksi 300€ niin saat maaliskuun laskusta 80€ alennusta.

Näin se demarien poliittinen sanoma kirkastuu kuin Parta-Kallen kiiltokuva Hakaniemen seinällä.

Yhtälö on yksinkertainen.

Ensin. A) Luvataan maksaa (veronmaksajan taskusta tietysti ja lainalla) B) Nipistetään maksusummasta (”yläraja ja alaraja”) ja C) Sitten; huolehditaan että korvaus ei korvaa kokonaan D) Maksetaan summa ennen vaaleja (just maaliskuussa – kyllä muistavat!) E) elämöidään valtavasti siitä miten anteliaita demarit ovat olleet (Koko Sivun Hesarin Mainos!).

Kuten puheenjohtaja Purra totesi: kyllähän se helpottaa mikäli laskuja kompensoidaan. Pitäisi vain olla niitä akuuttitoimenpiteitä. Mutta pitäisi olla hieman niitä vaikeampia toimenpiteitä.

Pitäisi olla sitä poliittista johtajuutta Sanna hyvä!

 

artoluukkanen
Perussuomalaiset Järvenpää

Kaupunginvaltuutettu, aluevaltuutettu (Keskiuusimaa),
Olen työssä Helsingin yliopistossa ja toimin siellä Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimuksen yliopistolehtorina. Pekasus opintokeskuksen rehtori. Jotkut saattavat muistaa minut Alfa-tv:n ”Dosentti” ohjelmasta, jossa haastattelin taiteen, tieteen, politiikan ja yhteiskunnan vaikuttajia. Haluan palvella kaikkia järvenpääläisiä järjellä ja sydämellä. Niin duunareita, yrittäjiä, lapsiperheitä, yksinäisiä ihmisiä, seniorikansalaisia ja koululaisia. Minulle on itsestään selvää, että Järvenpäässä sivistys, koulutus, osaaminen ja työ on asetettava kunniaan. Unelmani on taloudessa tarkka Järvenpää, joka ei unohda sen asukkaita! Ihminen edellä, ihmisen puolesta - tehdään Järvenpäästä kotoisa paikka asua! Niin...ja koko Suomesta. Pidetään maa itsenäisenä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu

Kommentit (43)

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kommentoida.
 1. Marko Suutari
  Marko Suutari #3797881

  Marinilla meni kesä etsiessä nuoruuttaan, festareita ja bileitä.
  Syksyllä Marin esikuntineen olisi voinut tehdä jotain tälle sähkökatastrofille.
  Sopivasti annettiin asian luisua vaalien alle ja nyt varsinkin SDP esittäytyy Marinin johdolla ”pelastajana” …sopivavasti vaalien alla…sopivasti…

  Ilmoita asiaton viesti

  • jockerantanen
   Jocke Rantanen #3797896
   Vastaus kommenttiin: #3797881

   Älä unohda viikon PR-reissua Ausseihin. Ensimmäinen Suomen pääministerrin vierailu pallon toisella puolella juuri silloin kun maa tarvitsisi johtajuutta ja määrätietoista kriisien ratkomista.
   Kun maan asioita olisi pitänyt hoitaa.

   Marin lähti tapansa mukaan pakoon kun oli vaikeita asioita edessä.

   Ilmoita asiaton viesti

     • Kommentti piilotettu
       • Kommentti piilotettu
         • AnttiMikkonen1
          Antti Mikkonen #3798021
          Vastaus kommenttiin: #3798017

          Ei jumalauta mikä kääntelijä-vääntelijä olet. 😀 Minkä takia ja mitä sitten Marin lähti ”pakoon”? Niin ja yleensä pakoreissulta myös ei palata vapaaehtoisesti jos ruvetaan sanoja halkomaan. Jocke myönnä nyt, että taas kerran meni metsään ja huolella, yritit saada näyttämään että Marin oli valinnut ajankohdan poliittisen tilanteen takia, mikä on täysi vale. No, sentään valehteleminen ja sanojen-tarkoituksien kääntely haperoaivoillasi vielä onnistuu…

          Ilmoita asiaton viesti

         • AnttiMikkonen1
          Antti Mikkonen #3798024
          Vastaus kommenttiin: #3798017

          Niin ja opettelisin myös lainausmerkkien oikein käyttämisen, asun Espanjassa – siihen ei tarvita mitään merkkejä, toisin kuin sinun ”neuvostolootaasi”.

          Ilmoita asiaton viesti

 2. MikaRiik
  Mika Riikonen #3797962

  Luukkasen kynä on tylsä. Tai mieli.

  Ilmoita asiaton viesti

 3. PekkaNrnen
  Pekka Näränen #3798003

  On se niin väärin, että valtio maksaa sähkölaskusta vain osan! Koko sähkölasku pitäisi maksaa ja sen lisäksi bensalasku, ruokalasku ja asuntolaina. Onhan noiden muidenkin hyödykkeiden hinnat ja korot kovasti nousseet ja se rasittaa kansalaisten taloutta.

  Veroja pitäisi sen sijaan laskea ja oikeastaan verotus kokonaan lopettaa ja pistää kaikki verot valtion maksettavaksi. Palkat ja eläkkeet ovat Suomessa tunnetusti surkeat kuten eräs J. Hämäläinen on täällä moneen kertaan kirjoittanut. Ne pitäisi tuplata tai oikeastaan triplata, ettemme jää jälkeen Norjasta ja Sveitsistä.

  Tässä Luukkaselle muutamia vinkkejä persujen tulevaan vaaliohjelmaan.

  Ilmoita asiaton viesti

   • PekkaNrnen
    Pekka Näränen #3798030
    Vastaus kommenttiin: #3798018

    No sehän on hyvä että edes joillekin. Kun persut nyt pääsevät tulevaan hallitukseen, niin heidän pitää laajentaa nämä edut koskemaan kaikkia. No, ehkä Björn Wahlroosin voi jättää ulkopuolelle.

    Ilmoita asiaton viesti

  • ManuKorkman
   Manu Korkman #3798034
   Vastaus kommenttiin: #3798003

   Perussuomalaiset jaksavat kirjoitella Antti Rinteen vappusatasesta, vaikka heidän oma talouspolitiikkansa on, verot valtion maksettavaksi.

   Ilmoita asiaton viesti

   • jockerantanen
    Jocke Rantanen #3798042
    Vastaus kommenttiin: #3798034

    Kuinka niin ”oma talouspolitiikka”?
    Oppositiosta harvoin toteutetaan mitään talouspolitiikkaa.
    Ainoa mitä oppisitiosta voi tehdä on opastaa kyvytöntä hallitusta tekemään asioita oikein.

    Ilmoita asiaton viesti

   • PekkaNrnen
    Pekka Näränen #3798043
    Vastaus kommenttiin: #3798034

    Luukkanen antaa tuossa sellaisia lupauksia että persuäänestäjät odottavat valtion elättävän heidät ja maksavan heidän laskunsa jos persut pääsevät hallitukseen. Kun realiteetit iskevät persuja sitten hallituksessa päin pläsiä eikä lupauksia kansalaisten pääsemisestä valtion eläteiksi voidakaan täyttää , niin persuäänestäjät pettyvät pahan kerran. Puolue hajoaa jälleen, kun hörhösiipi lähtee ovet paukkuen hallituksesta ja puolueesta, realistisempien jäädessä persuäänestäjien sylkykupiksi.

    Ilmoita asiaton viesti

    • jockerantanen
     Jocke Rantanen #3798102
     Vastaus kommenttiin: #3798043

     Taitaa olla aivan toinen porukka joka odottaa saavansa jatkaa yhteiskunnan elätettävinä.

     Olipa tuleva hallitus minkälainen tahansa niin jos ei aio jatkaa sosialistien linjalla velanottoa ja velaksi syömistä niin hankalaa tulee olemaan. Siitä on tämä hallitus pitänyt huolen.

     Ilmoita asiaton viesti

     • PekkaNrnen
      Pekka Näränen #3798117
      Vastaus kommenttiin: #3798102

      Kun Marin mielestäni melko hölläkätisesti on valmis maksamaan leijonanosan ihmisten sähkölaskusta, niin Luukkanen panee paremmaksi ja ilmoittaa että miksi vain osa. Olisiko tämä vastuullista taloudenpitoa? Olen yhä enemmän sitä mieltä että tuki pitää keskittää vain niille joilla on pienet tulot ja iso, omaan välttämättömään asumiseen liittyvä suuri sähkölasku.

      Jos pitää paikkansa, että omavastuu olisi niinkin pieni kuin 100 euroa/kk ja sen ylittävältä korvataan suurin osa, niin johan sitten mekin saamme tukea talven sähkölaskuihin, vaikka meillä kWh hinta on alle 7 senttiä. Ja Luukkanen haluaisi vielä tuonkin omavastuun pois. Ei tässä ole enää mitään järkeä, ei tällä tavalla velkaantumista saada koskaan vähennettyä.

      Kokoomuksen pitäisi muodostaa seuraava hallitus yksin, persujen mukaan otto tekee siitä tulonjakohallituksen!

      Ilmoita asiaton viesti

      • jockerantanen
       Jocke Rantanen #3798123
       Vastaus kommenttiin: #3798117

       En tiedä mitä ymmärrät tässä tapauksessa omavastuulla, vai ymmärrätkö mitään?
       Itse ymmärsin niin, kun asiaa TV:ssä selvittivät, että omavastuu 100 euroa olisi hinnan nousuosuudesta.
       Siis jos lasku on 600 ja ”normaali” lasku olisi 200 niin korvausta saisi esim. 80%:ia 600 – 200 – 100 = 300 eurosta. Eli siis 240 euroa.
       Ja samalla kerrottiin että tuota rajoitettaisiin myös kokonaiskulutuksen suhteen niin että nk. suurkuluttajat eivät saisi hyvitystä kuin osasta lisäkustannuksia. MIkä on sinänsä oikein, se rajoittaa kulutusta ja ei mene niille jotka eivät sitä tarvitse.

       Ilmoita asiaton viesti

      • jockerantanen
       Jocke Rantanen #3798254
       Vastaus kommenttiin: #3798117

       Eiköhän tuo viimeinen lauseesi ole täyttä potaskaa?
       Tämä nykyhallitus jos mikä on toiminut nimenomaan tulonjakohallituksena.
       Ei pienintäkään yritystä huolehtia maan taloudesta. Vain lisää rahaa kaikkiin mahdollisiin paikkoihin vaikka maa ottaa 8000 000 000;- uutta velkaa. Vaikka nykyisten velkojen korot kipuavat ja niiden ennustetaan nousevan edelleen. Tai ei tätä tarvitse edes ennustaa. EKP on kertonut nostavansa korkoja 2023 ainakin kaksi kertaa mikä tarkoittaisi 1 prosenttiyksikköä.
       Tämä tekee valtionvelkoihin pyöreät 1,3 miljardia lisää korkoa. Näkymät ovat tällaiset mutta siitä huolimatta otetaan velkaa lisää ja tehdään tuo 8 mijardin velkabudjetti.
       Kun pitäisi edes yrittää sopeuttaa menoja tuloihin. Mutta ei. Viherhumppaan ja nyt johonkin helkkarin lajien säilymiseen ja maiden ennallistamiseen lisää ja lisää miljardeja.
       Lajeja on pallolta, niin kasveja kuin eläimiä ja eliöitä kadonnut enemmän kuin niitä nyt edes on ja aivan sama tahtii jatkuu. Kasvi tai eläin joka ei sopeudu pallon muutoksiin niin poistuu kirjosta JA uusia tulee tilalle.

       Ilmoita asiaton viesti

       • PekkaNrnen
        Pekka Näränen #3798412
        Vastaus kommenttiin: #3798254

        Ja sama jatkuu jos persut tulevat hallitukseen, mikäli tuosta Luukkasen blogista on jotain pääteltävissä. Oletko samaa mieltä kuin Luukkanen blogikirjoituksessaan että omavastuustakin tuossa sähkötuessa pitää luopua ja että 80 prosentin korvaus on liian vähän?

        Ilmoita asiaton viesti

        • jockerantanen
         Jocke Rantanen #3798419
         Vastaus kommenttiin: #3798412

         Missä kohtaa Luukkanen sanoo että ”omavastuustakin pitää luopua”? Kertoo vain että se pienentää korvausta.
         Ja missä kohtaa hän esittää että hulvaton velanotto vain jatkuu?
         Älä nyt enempää munaa itseäsi kun jo tuon omavastuun kannsa et tiennyt mistä oli kysymys. Kunhan väitit.

         Ilmoita asiaton viesti

         • PekkaNrnen
          Pekka Näränen #3798523
          Vastaus kommenttiin: #3798419

          Sinä munaat itsesi, jos et huomaa mitä Luukkanen kirjoitti vaikka olet tuon varmaan lukenut. En viitsi tähän aikaan enää lainata Luukkasen kaikkea tekstiä, joissa hän pitää tarjottua kompensaationta liian vähäisenä, mutta teen sen huomenna. Muutama huomio nyt kuitenkin: Luukkanen vertaa kompensaatiota Rinteen vappusataseen ja toteaa sen olevan vain vitosen, liian vähäisen. Luukkanen toteaa korvauksen olevan 60-80 prosenttia mutta ihmettelee miksi siinä on omavastuu ja yläraja. Huomenna sanatarkat lainaukset.

          Oletko muuten varma, että tuo omavastuu menee niinkuin sinä väitit? Jos se koskisi vain jotain ”ylimenevää osaa”, niin mihin sitä verrattaisiin? Voit siis olla väärässä, asia selviää kun lopulliset ehdot julkistetaan. Väärässähän sinä olit tuossa tammikuu-sodan alkamisen jälkeen keississäkin.

          Ilmoita asiaton viesti

          • jockerantanen
           Jocke Rantanen #3798556
           Vastaus kommenttiin: #3798523

           Kuten kirjoitin, noin asia selitettiin TV-lähetyksessä.
           Mitään ei ole vielä edes päätetty.
           Ja kaiken lisäksi, tuohan on sama periaate kuin siinä mahdollisessa kotitalousvähennyksessäkin.

           Lyhyt lainaus blogitekstistä:

           ”Marras- ja joulukuun laskuista hyvitetään 50–80 prosenttia. Hyvä.”

           Ilmoita asiaton viesti

           • PekkaNrnen
            Pekka Näränen #3798704
            Vastaus kommenttiin: #3798556

            Tässä otteita Luukkasen blogikirjoituksesta:

            ”Kompensaatiot ikäänkuin pilkkaavat tavallista ihmistä.

            Rinteen & demarien vappusatasesta tulee Marinin & demarien huhtikuun vitsku – pikkurahoja.”

            ”Marras- ja joulukuun laskuista hyvitetään 50-80 prosenttia. Hyvä.

            Mutta sitten tulee demarien ”very special price only for you”.

            Hyvitystä pienentää omavastuuosuus, joka on alustavassa laskelmissa enintään sata euroa. Tällöin todellinen korvausprosentti pienenisi selvästi. Lisäksi kertakorvaukselle pamahtaa jonkinlainen yläraja.”

            Mielestäni tuo Marinin esittelemä suunnitelma on valtiontalouden kannalta aivan liian antelias. Sen on arvioitu maksavan valtiolle ainakin miljardin. En sitten tiedä tullaanko siitä ainakin osa kuittaamaan aikanaan sähköyhtiöille asetettavilla Windfall- veroilla.

            Kuitenkin Luukkanen ilmoittaa tuon olevan pikkurahoja ja vaikka mainitsee 50-80 prosentin hyvityksestä, että se on hyvä niin mainitsee sitten demarien erikoishinnasta, että omavastuu pienentää hyvitystä ja korvaukselle on yläraja. Kyllä tuo on ilmiselvästi nähtävissä kritiikiksi siitä, että korvausta on tarkoitus pienentää omavastuulla ja asettamalla sille yläraja.

            Varsinkin yläraja on välttämätön, että ei käy kuten taannoisessa vanhojen autojen hyvitysoperaatiossa, jossa jotkut trokarit toivat sata romuautoa hyvitettäväksi ja saivat niillä valtion kustantaman uuden hybridi-Volvon tai vastaavan. Ja kyllä, tämän hallituksen aikana (vai oliko Rinteen). Olet ehkä huomannut, että en ole kannattanut nykyisen hallituksen talouspolitiikkaa, arvostan Marinia (ja Halla-ahoa) nimenomaan turvallisuuspoliittisista linjauksista.

            Mielestäni puoluesihteeri Luukkanen aiheuttaa perussuomalaisille hallaa yliampuvalla kirjoittelullaan.

            Ilmoita asiaton viesti

           • PekkaNrnen
            Pekka Näränen #3799191
            Vastaus kommenttiin: #3798556

            Viimeisten tietojen mukaan korvauksen omavastuu on 100 euroa ja katto 700 euroa. Ei siinä ollut mitään tietoa, että laskettaisiin jostain erotuksesta. Perusteena käytetään tosin marras-joulukuun toteutunutta laskutusta. Tammi-helmikuussa laskut voivat olla marras-joulukuuta isommat.

            Ilmoita asiaton viesti

       • Veikko Kumpumäki
        Vastaus kommenttiin: #3798254

        Kohta aletaan ennallistamaan tuulivoimaloiden alle jääneitä metsia ja maa-alueita. Betonimöykyt ja lasikuitusiivet pitää haalata pois luonnosta ja alueet istuttaa metsälle. On siinä jälkipolville haastetta, kun pitää vielä ensin maksaa tämän hallituksen valtionvelat pois. Velkaa on suurinpiirtein 25000 euroa. Siis meillä kaikilla ja se jää lapsillemme, kun nämä eivät tajua, että sitä pitää alkaa lyhentämään.
        Saarikko vaan hyväksyy kaikki lisävelat, kun sai maakuntamallin. Onnea vaan sinne kepulandiaan ja vaaleihin.

        Ilmoita asiaton viesti

     • PekkaNrnen
      Pekka Näränen #3798525
      Vastaus kommenttiin: #3798410

      Kertoo kirjoituksessaan että suunnitteilla oleva kompensaatio on hänen mielestään liian vähäinen. Minusta se on valtiontalouden näkökulmasta liian suuri.

      Ilmoita asiaton viesti

    • PekkaNrnen
     Pekka Näränen #3798530
     Vastaus kommenttiin: #3798043

     Persuissa on erilaista porukkaa. On pienyrittäjiä, duunareita ja työttömiä. Heitä yhdistää lähinnä se, että pelkäävät maahanmuuttajien vievän heiltä jotain. Työt, työttömyyskorvaukset tai muijat.

     Varakkaat ja hyvin toimeentulevat äänestävät kokoomusta tai RKP:tä. Mainitse nyt vaikkapa pari todella varakasta menestyjää, jotka ovat jäsenenä persuissa tai ovat ilmoittautuneet sen kannattajaksi.

     Ilmoita asiaton viesti

 4. KaustiRantalainen

  Varoititte sähkökatastrofista.

  Mitkä oli ratkaisuehdotuksenne tuolloin?

  Ilmoita asiaton viesti

  • jockerantanen
   Jocke Rantanen #3798101
   Vastaus kommenttiin: #3798046

   Seuraatko ollenkaan mitä tapahtuu?
   Perussuomalaiset esittivät hintakattoa sähkölle jo heinäkuussa. Ei kelvannut silloin. Nyt kelpaisi mutta juna on jo mennyt.

   Ilmoita asiaton viesti

 5. niilo-makela
  Niilo Mäkelä #3798158

  Marinin hallitus hoitanut hyvin ja hoitaa myös tämän kriisin!
  Sain juuri sähkölaitokselta vahvistuksen veronalennuksesta.
  On hyvä että keväällä tulee lisää helpotusta.
  – Valitettavasti kepu/kokoomus/perussuomalaiset eivät hoitaneet sähkö- ja energiaomavaraisuutta Sipilän hallituksessa olleessaan jolloin …

  Ilmoita asiaton viesti

  • Veikko Kumpumäki
   Vastaus kommenttiin: #3798158

   Kyllä se Niilo on niin, että vihreät, demarit ja vasemmistoliitto kepun avustuksella ovat saattaneet tämän maan sähkökatastrofiin. Lopetetaan hyvät energiantuotantomallit ennen, kuin on korvaavia ”virheitä” malleja saatu toimimaan. Tuulienergia ei tuo ratkaisua. Kai se on jo sinullekkin alkanut valjeta? Yritä käyttää aivojasi. Valtion rahoilla =valtion veloilla ei tätäkään asiaa ratkaista paitsi vasemmistolaisten unissa. Valtion velan, kun maksaa aina joku muu, kuin se, joka saa velalla kustannetun etuuden. Joopa joo.

   Ilmoita asiaton viesti