Demarien ja Kremlin kaasukonsultoinnin yhteydet selvitettävä

Iltalehti kertoi tässä juuri äsken siitä miten suomalaisen ”kaasuputkikonsultit” ovat saaneet rahaa Gazpromilta. Rahaa on herunut Paavo Lipposen yhtiölle jo yhden supsakan lottovoiton verran.

”…Lipposen konsulttiyhtiö Cosmopolis teki viime vuonna (2021) historiansa parhaan tuloksen, ilmenee kaupparekisteriin 11. elokuuta toimitetusta tilinpäätöksestä. Vuonna 2007 perustettu konsulttiyhtiö teki 369 000 euron liikevaihdolla 229 000 euroa voittoa. Liikevoittoprosentti oli 76, mikä on jo moninkertaisesti erinomainen…”

Konsultointi on näemmä erinomaisen hyvää bisnestä. Voittoa on tullut vuodesta 2016 jo 1,2 miljoonaa euroa. Tämä tieto lohduttanee niitä eläkeläisiä, joiden tulot ovat alle 1000 euroa kuukaudessa. (https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/78a012ed-e025-49f9-924a-6af0f2d218d6).

Miksi asiaa ei uskalleta tutkia? Tai edes puhua?

Normaalissa länsimaisessa maassa asiaa olisi varmasti tutkittu tarkasti. Entisen pääministerin toimia olisi valotettu.

Samoin olisi oltu uteliaita siitä mitä tämä konsultointi on sisältänyt eli selkosuomeksi – mitä tällä rahalla on saatu aikaan? Onko puolueessa vielä lisää henkilöitä, jotka ovat saaneet konsulttirahaa? Miten demarien linja suhteessa Venäjään on muuttunut näillä rahoilla? Onko rahan saaminen muodostanut jonkinlaisen asiakassuhteen demareille suhteessa Venäjän energiayhtiöihin ts. Kremliin?

Jos viranomaiset eivät uskalla tätä tutkia niin ehkä tutkiva journalismi osaisi tutkia sitä miten Kremlin rahat ovat vaikuttaneet Suomessa. Miten isänmaan asiaa on hyödytetty?

Saksassa asia on nostettu esille. Siellä puhutaan avoimesti schröderisaatiosta ts. siitä, että Venäjä ostaa entisiä poliitikkoja rahalla hoitamaan sen asioita lännessä.

Länsimaisessa mediassa puhutaan ilmaisusta ”the best chancellor money can buy”.

Meilläpä ei.

Ei uskalleta.

artoluukkanen
Perussuomalaiset Järvenpää

Kaupunginvaltuutettu, aluevaltuutettu (Keskiuusimaa),
Olen työssä Helsingin yliopistossa ja toimin siellä Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimuksen yliopistolehtorina. Pekasus opintokeskuksen rehtori. Jotkut saattavat muistaa minut Alfa-tv:n ”Dosentti” ohjelmasta, jossa haastattelin taiteen, tieteen, politiikan ja yhteiskunnan vaikuttajia. Haluan palvella kaikkia järvenpääläisiä järjellä ja sydämellä. Niin duunareita, yrittäjiä, lapsiperheitä, yksinäisiä ihmisiä, seniorikansalaisia ja koululaisia. Minulle on itsestään selvää, että Järvenpäässä sivistys, koulutus, osaaminen ja työ on asetettava kunniaan. Unelmani on taloudessa tarkka Järvenpää, joka ei unohda sen asukkaita! Ihminen edellä, ihmisen puolesta - tehdään Järvenpäästä kotoisa paikka asua! Niin...ja koko Suomesta. Pidetään maa itsenäisenä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu