Demokratiaa pitää kunnioittaa – vappupuhe 1.5.2023 Porissa

Demokratiaa pitää kunnioittaa

Vappupuhe Porissa 1.5.2023 – puoluesihteeri Arto Luukkanen

Hyvät perussuomalaiset, arvoisat porilaiset!

Vappu on kevään, opiskelijoiden ja työntekijöiden suurta juhlaa. Täällä pohjoisessa Suomessa se on kevään karnevaali, jossa käännetään selkä talvelle ja edetään kesän lämpöä kohti.

Vappupuheet ovat traditio, jota kannattaa vaalia – demokratiaa rakennetaan sananvapauden suurista järkäleistä ja lohkareista ja näin kansanvallan perusta ei koskaan järky.

Tämäkin puhe haluaa puolustaa kansanvaltaa ja demokratiaa.

On suuri kunnia olla puhumassa täällä Porissa ja Satakunnassa. Erityisesti perussuomalaisena. Saimme täällä eniten ääniä, olimme ykkösiä Porissa, Huittisissa, Kankaanpäässä, Jämijärvellä, Karviassa, Kokemäellä, Merikarvialla, Nakkilassa, Pomarkussa, Raumalla, Siikaisilla sekä Ulvilassa. Haluan tässä kiittää jokaista äänestäjää, jokaista perussuomalaista aktiivia ja työntekijää. Tulos oli historiallinen ja vaikuttava. Kiitos kuuluu Teille!

Pori on paikkakuntana tunnettu myös muutenkin kuin että täällä enemmistö äänesti perussuomalaisia.

Satakunta on urheilun koti ja täältä tulee jääkiekkojoukkue, joka on tunnettu joka puolella. Porin Ässät.

Jääkiekko on kaikille tuttu laji ja sopii tähän seuraavaan vertaukseeni.

Kun perussuomalaisten kannatus alkoi nousta yli 16% syksyllä 2022, alkoi suomalaisessa mediassa kuplia.

Oli tilanne, jossa pelattiin ”poliittista jääkiekkoa” mutta tuomarit ja peliä seuraava lehdistö rupesi yhä enemmän sekaantua peliin.

Ikään kuin auttamaan sitä toista osapuolta. Median puolueettomuus alkoi hävitä ja lopulta ennen vaaleja kentällä hääriviä median edustajia näytti jossain paikoin olevan enemmän kuin muiden puolueiden edustajia.

Tämä tietysti kuuluu demokratiaan – median edustajat ovat ihmisiä ja heillä on omat poliittiset mieltymyksensä.

On kuitenkin hyvä aina muistuttaa että ihan kuin jääkiekossa on sääntönsä, niin on myös poliittisessa elämässä. On selvää, että jääkiekossa tuomari ei pelaa tai kuvaaja ei riennä kentällä pikkukengissään söhläämään ja sekoittamaan peliä. Median rooli on noudattaa journalismin sääntöjä ja olla demokratian vahtijana. Objektiivisuus ja korkea ammattitaito on valttia.

Vielä kerran: on kuitenkin asioita, joissa median pitää ja pakko puuttua asiaan.

Esimerkiksi silloin kuin joku poliittinen toimija alkaa vaatimaan pelin tuloksen mitätöintiä ts. sitä, että kansan antamaa mandaattia ei kunnioitettaisi. Suomi ei ole mikään banaanitasavalta vaan vakaa demokratia, jossa pelisääntöjä kunnioitetaan – vaalitulosta ei vastusteta suoralla toiminnalla. Äänestäjiä kunnioitetaan.

Sananvapaus on pyhä asia ja sitä pitää kunnioittaa. Mutta on erittäin ikävää, että joku satunnainen kaupunginjohtaja yhdistää pelkkiin hallitusneuvotteluihin vuoden 1918 veljessodan kauhut.

Tämän skribentin lausuma kehottaa suoraan toimintaan – vaikka selittelyjen jälkeen sanotaan, että marssimaan kaduilla vappuna – vaalitulosta vastaan.

On huvittavaa myös huomata, se miten vähän historian tajua ja tietämystä tällä toveri kaupunginjohtajalla on: kyseisen kaupunginjohtajan leimaama ”yhtä oikeistolainen hallitus”  (Ingman I) muodostettiin siksi, että Entente – eli I maailmansodan voittajat halusivat vähentää maamme silloista saksalaissuuntausta.

Paavo hyvä. Tässä vähän historiaa. Ingmannin hallituksen aikana tasavaltalaisuus vahvistui – kuningasseikkailu hylättiin, senaatista tuli valtioneuvosto, senaattoreista ministereitä, hallitus kehitteli demokraattista valtiosääntöä. Tämä ”sysimusta” Lauri Ingman esimerkiksi vuonna 1919 vastusti sotaseikkailua Pietariin. Mannerheimin mukaan Ingman olikin Suomen ensimmäinen valtiomies. Hänen hallituksensa kunnioitti suomalaista kansanvaltaa ja vaalitulosta parhaalla mahdollisella tavalla.

Ingman kannatti myös sitä, että sosiaalidemokraattinen puolue sai vuonna 1919 järjestää Porista kansanedustajaksi valitun Eetu Salinin julkiset hautajaiset ja Ingman ajoi sitä, että sosiaalidemokraatit otettaisiin tasavertaisina vaalin jälkeen Suomen poliittiseen elämään. Hän myös tyrmäsi silloisia autoritäärisiä hankkeita, joita sen aikainen RKP ajoi ts. hän vastusti kaksikamarista eduskuntaa, vieroksui sen aikaisen RKP:n halua korporatiiviseen edustukseen ns. ”sivistyseduskuntaa”.

”Sysimusta” Ingman vastusti kaikenlaisia paremmalle väelle suunnattuja äänioikeusmuutoksia.

Nyt pitää kysyä ihan aikuisten oikeesti: kantaako tämä toveri kaupunginjohtaja vastuun mahdollisista ”suorista toimista” tai hulinoista hallitusneuvotteluiden aikana tai yleensä seuraavan 4 vuoden aikana? Miksi lehdet ja iltapäivälehdistö ei ihmettele, että eikö tämä ole kiihotusta kansanryhmää kohtaan kun tässä twiitissä leimataan rasisteiksi 620 000 suomalaista, jotka äänestivät perussuomalaisia?

Onko tosiaan niin, että tähän maahan voi perustaa vain vasemmistolaisia hallituksia ja että jollain pienellä marginaaliryhmällä on veto-oikeus? Kysyn: miksi lehdistö ja media ei nosta näitä asioita esille? Se, että satunnainen puoluesihteeri nukkuu ”päiväunet” vapaapäivänään on ”outoa”.  Mutta se ei ole että tämä edellä mainittu kaupunginjohtaja nauttii demokratian hedelmistä ja saa palkkaa verorahoina myös niiden ”rasistien” kukkarosta joiden hän kertoo ”vihaavan suomalaisia”`?  Ajatelkaa, jos joku perussuomalainen olisi sanonut tällaista?

Arvoisat perussuomalaiset! Hyvät ystävät Porista ja muualta.

Me tarvitsemme nyt kansalaisrauhaa ja sitä, että vaalien tulosta kunnioitettaisiin. Kaikkien demokratiaa kunnioittavien ihmisten on hyvä puolustaa kansanvaltaa ja sitä, että vuonna 2023 ihmiset saivat sanoa oman mielipiteensä. Me emme elä vähemmistön diktatuurissa emme noudata demokraattista sentralismia vaan kansanvaltaa.

Porilaiset tietävät sen: jos joku yrittää mennä Porin Ässien ottelussa kentälle kaupunginjohtajan tai minkään muun viskaalin pikkukengissä niin hänet tullaan buuaamaan pois jäältä!

Toivotan parasta Vappua Teille kaikille! Ihan jokaiselle poliittiselle puolueelle.

artoluukkanen
Perussuomalaiset Järvenpää
Ehdolla europarlamenttivaaleissa

EU-ehdokas. Täysillä Kotiinpäin!
www.artoluukkanen.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu