Ennallistakaa tiet!

Kävin tässä viikolla pitämässä vappupuheet Kotkassa, Haminassa, Virojoella sekä esitelmän Kuopiossa ja EU-toritilaisuuden Kiuruvedellä.

Olen käynyt kampanjani aikana yhteensä 36 paikassa ja ajanut näitä Suomen kurjassa kunnossa olevia pikkuteitä monta tuhatta kilometriä.

Tänään pidän lepopäivän ja sunnuntaina taas mennään Satakuntaan autolla.

Mutta….

parahdan tässä päättäjille että ennallistakaa tiet!

Suomalaisten teiden kunto on kurja. Ajajan pitää olla topevana koko ajan ja vältellä pahimpia kuoppia.

Vauhti on hidasta kuten pitääkin mutta ei siksi, että ajaja haluaisi nauttia leppoisasti maisemista vaan siksi, että rengas ei puhkeaisi tai auton nivelet eivät vääntyisi.

Moottoripyörällä ajavat ovat oikeasti hengenvaarassa ja kumipyörillä kulkeva tavaraliikenne tuskin pääsee enää perille.

Päällyste on paikattua ja roudan & veden syömät kuopat ovat teräviä kuin kuun kraaterit.

Harvaan asutun maan ihmiset elävät näistä teistä. Ruuantuottajat, eläkeläiset ja muut syrjäseudulla asuvat ovat riippuvaisia näiden päällysteistä. Rekat kulkevat näitä teitä pitkin ja tuovat puuta, viljaa, maitoa ja lihaa kaupunkeihin. En tiedä miten he kykenevät ajamaan näitä teitä pitkin; se vaatii taitoa ja vähän onneakin.

Nostan heille hattua.

Onneksi tämä hallitus aikoo nyt ryhtyä toimenpiteisiin ja tänä kesänä piki tuoksuu. Teitä laitetaan kuntoon todella paljon.

Mutta….pidetään myös nämä pienet tiet kunnossa.

Ilman niitä Suomi kuihtuu.

Me emme tarvitse mitään EU:n haluamaa ennallistamista. Se on viherhumpuukia. Keski-Eurooppa ja Saksa on tuhonnut metsänsä noin 1000 vuotta sitten. Teollistamisen yhteydessä menivät loput. He ovat muuttaneet omat metsänsä tietoisesti eikä näiden EU:n liiviherrojen kannata tulla tänne  pasteeraamaan ja saarnaamaan sormi pystyssä ”saksalaisesta ikimetsästä”.

Suomessa metsiä on hoidettu metsiä järkiperäisesti; metsän haaskausta vastaan on käyty lainsäädännöllisesti jo 1800-luvulta lähtien.

Tulkoot saksalaiset ja muut Euroopan hipsterit oppimaan asioita täältä.

Ja me Suomessa….ennallistetaan tiet paremmaksi.

Äänestä täysillä kotiinpäin!

ps. tässä vielä huomio Kuopiosta ja Kiuruvedeltä. Ihan kuin nämä paikat eivät olisi saastuneet wokesta ja puoluevihasta. Ihmiset olivat ystävällisiä; eri puolueiden valtuutetut kavereita keskenään. Sieltä puuttui – anteeksi termini, jota käytän teknisesti – bitching  (käännän:”ilkeä ämmämäinen viha”), joka täällä etelässä jyllää niin tuhoisasti. Oli leppoisaa käydä siellä. Miten on mahdollista, että on vielä tällaisia paikkoja.

artoluukkanen
Perussuomalaiset Järvenpää
Ehdolla europarlamenttivaaleissa

EU-ehdokas. Täysillä Kotiinpäin!
www.artoluukkanen.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu