Haitari-liennytys

Olen aina ihaillut haitarin soittajia ja vähän ihmetellyt miten se ”sormittaminen” on mahdollista.

Suomeksi: miten ihminen voi katsomatta ottaa a) samaan aikaan sointuja b) rämpyttää melodian ja c) vielä viuhtoa ilmaa palkeisiin.

Siis samaan aikaan.

Tapasin Vaasaan menevässä junassa tällaisen soittomestarin, joka tuli istumaan viereiselle paikalle. Oli ihan pakko kysyä tätä samaa asiaa. Miten sormet tietävät mistä se sointu otetaan samaan aikaan kun toinen sormisto soittaa melodiaa. Missä vaiheessa ei enää tuijottele omia sormiaan? Missä vaiheessa ihminen ”hengittää musiikkia”?

Tuli siinä keskusteltua muustakin.

Siviiliammateista. Mitä toinen tekee ja miksi. Mikä on tärkeää elämässä? Onko ujous huono asia julkisessa elämässä? Miten elämän tummat sävyt sointuvat yhteen aatteiden kirkkaampiin sävyihin? Yhteisten ajatusten virta vei syvien ajatusten äärelle: mikä on tärkeää elämässä ja mikä ei?

Sattumalta tämä henkilö edusti toista poliittista kantaa kuin minä. Ja kuitenkin järki-ihminen.

Jäinpä siihen miettimään sitä miten tärkeää se on, että viisaat ja ymmärtäväiset ihmiset ymmärtävät toisiaan raja-aitojen ylitse.

Jatketaan tätä ”haitari-liennytystä”!

Onhan niitä muitakin tärkeitä keskusteluaiheita. Ehkäpä se pohdinta onnistuu muistakin asioista?

 

artoluukkanen
Perussuomalaiset Järvenpää

Kaupunginvaltuutettu, aluevaltuutettu (Keskiuusimaa),
Olen työssä Helsingin yliopistossa ja toimin siellä Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimuksen yliopistolehtorina. Pekasus opintokeskuksen rehtori. Jotkut saattavat muistaa minut Alfa-tv:n ”Dosentti” ohjelmasta, jossa haastattelin taiteen, tieteen, politiikan ja yhteiskunnan vaikuttajia. Haluan palvella kaikkia järvenpääläisiä järjellä ja sydämellä. Niin duunareita, yrittäjiä, lapsiperheitä, yksinäisiä ihmisiä, seniorikansalaisia ja koululaisia. Minulle on itsestään selvää, että Järvenpäässä sivistys, koulutus, osaaminen ja työ on asetettava kunniaan. Unelmani on taloudessa tarkka Järvenpää, joka ei unohda sen asukkaita! Ihminen edellä, ihmisen puolesta - tehdään Järvenpäästä kotoisa paikka asua! Niin...ja koko Suomesta. Pidetään maa itsenäisenä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu