Hallituksen uusi korona-strategia – antaudutaan ihqusti!

Hallituksen eilen omaksuma korona-strategia on yksinkertainen:antaudutaan!

Tulkoon Ruotsin ja Tegnellin ”laumaimmuniteetti-strategia”! Kyseinen muutos tapahtui keskustan sanelemana – SDP:n ministeri Krista Kiuru ”heitettiin bussin eteen”.

**

Eilistä koronastrategian muutosta ei voi järjellä perustella. Lapin matkailu on tärkeä asia mutta miten ihmeessä tänne saadaan esimerkiksi lapsiperheitä UK:sta, jos meidän koronalukumme ovat joulukuussa korkeita?

Omaksuttu muutos on järjetön. Se on vähän samaa kuin jos aikoinaan Tali-Ihantalassa 1944 olisi yhtä-äkkiä omaksuttu uusi strategia: avataan rintama hyökkääville venäläisille.

Lyhyesti: se turhentaa kaikki ne saavutukset, joihin yllettiin keväällä 2020. Kiitos presidentin ja opposition hallitus omaksui silloin päättäväisen linjan ja tauti miltei tukahdutettiin.

Mutta sitten lipsui ja lepsui. Ehkä siinä oli jotain teinipsykologiaa mukana: ei ollut kivaa kun ”iso auktoriteetti” pääsi tekemään päätöksiä.

Oli tehtävä omia ihqu-heilakoita päätöksiä!

Ihmisten oli ihqu-pakko päästä Kreikkaan ja Pohjois-Makedoniaan! Oli ihqu-pakko leventää matkustusmääräyksiä, ihqu-pakko laiminlyödä testaukset ja lopulta sitten avata rintama koronalle.

Ymmärrän oikeiden asiantuntijoiden hämmästyksen ja ministeri Krista Kiurun harmin. Kansalaisilta vaaditaan turvavälejä, käsienpesuja, etätyötä ja maskeja mutta hallitus voi tehdä ihqu-päätöksiä.

Nyt korona-rintama on sitten ihqu-auki. Lähestymme pian Ruotsin lukuja.

Ehkä tässä on kuitenkin ihan oma rationaliteettinsa. Kun koronaluvut nyt nousevat, saadaan politiikka pois politiikasta ja parhaimmillaan vaalit pois häiritsemästä.

Sitten taas kuunnellaan ”herkällä korvalla asiantuntijoiden ääntä”.

 

artoluukkanen

Varakansanedustaja. Dosentti Arto Luukkanen. Vaalisivut: <a href="http://www.artoluukkanen.net" title="www.artoluukkanen.net">www.artoluukkanen.net</a>.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu