Hei sitten Uusi Suomi…

Aloitin Uuteen Suomeen kirjoittamisen vuonna 2008.

Ajatus nettilehdestä oli silloin vielä vähän uusi juttu. Onneksi pätevä ja asiantunteva toimittaja Jarmo Koponen rohkaisi minua siihen.

Siihen aikaan Uusi Suomi tuntui raikkaalta ja reippaalta puhelavalta. Helsingin Sanomien yleisönosasto oli menettämässä hohtoansa ja Hesarin norsunluutornit alkoivat homehtua.

Aika oli muutenkin jännittävä; wanhan mediapapiston asema alkoi järkkyä. Tavallinen kansa pääsi ääneen – ilman henkisiä esiliinoja.

Sen jälkeen olen kirjoittanut enemmän tai vähemmän säännöllisesti blogeja tälle alustalle. Mukana on ollut helmiä ja tunnustan kyllä…myös huteja. Lähtökohtana on kuitenkin ollut se, että sananvapautta kannattaa vaalia ja harjoittaa niin laajasti kuin mahdollista. Se kuuluu demokratiaan.

Kun katselen näitä blogeja huomaan, että ne ovat myös vieneet tiettyyn suuntaan. Nähtäväsi intellektuaalinen pettymys wanhoihin poliittisiin puolueisiin ja niiden lässyn-lässyniin kantoi sitten poliittiseen kotiin: perussuomalaisiin.

Uusi Suomi on myös kehittynyt tänä aikana.

Ensiksi, siitä on tullut tylsä. Perinpohjaisen pitkästyttävä.

Toiseksi, puolueettomasta keskustelukorokkeesta on tullut jonkinlainen post-post-modernin pyttipannun ideologinen esitaistelija. Journalistinen ote on herpaantunut ja tilalle on tullut raivoisa halu puolustaa vallitsevia oloja tai hallitsevia poliitikkoja. Erityisesti vuoden 2015 jälkeen migraatiosta tuli pyhä lehmä.

Ja aina kun lehti omaksuu jonkin agendan siitä tulee armotta haukotuttava. Näin käy kirjallisuudessa ja taiteessa. Ja tulee käymään. Saarnaaja on tylsä – ei sille voi mitään.

Ehkä noin 3 vuotta sitten lehden keskustelu-ilmapiiri alkoi saeta.

Alkoi ns. ”bongorummun soiton aika” ts. trollit aloittivat järjettömän parjauksen. Ennen ne oli helppo blokata pois häiritsemästä keskustelua. Tämä oli ollut hyvä tapa säilyttää ns. tolkun keskustelijoiden ryhmä mukana sillä eihän kukaan viitsi kirjoittaa kommenttia jos saa päälleen sangollisen sitä itseään. Sitten valitettavasti tehtiin uudistus ja tämä oikeus otettiin pois. Ehkä se oli tarkoituskin. Aluksi lehden toimittajat olivat taittaneet peistä väärinajattelijoiden kanssa mutta saaneet joskus nenilleen. Nyt ”bongorumpalit” saivat vapaat kädet terrorisoida keskusteluja. Lehti on myös uuden päätoimittajan aikana ottanut pois blogeja mitään ilmoittamatta ja äkkiseltään.

On aika kääntää lehteä. Nettiavaruuteen on perustettu uusi alusta: Suomipuhe.com. Lainaan tässä sen ensimmäistä pääkirjoitusta:

”Nyt perustettava Suomi-puhe perustuu kansanedustajista, tutkijoista ja korkeatasoisista kommentoijista koostuvaan kirjoittajarenkaaseen. Tämä julkaisu noudattaa vapaan keskustelun, vapaan sanan ja kunnioittavan keskustelun sääntöjä sekä tietysti myös journalistiikan perussääntöjä (https://www.jsn.fi/journalistin_ohjeet/).,,”

Suomipuhe.com on jotakin sellaista, jota Uuden Suomen olisi pitänyt olla. Tarkoitus on olla aidosti puolueeton ja kriittinen puhujalava kaikille kansalaisille. Kuitenkin niin, että hyvä maku säilytetään.

Haluan kuitenkin kiittää Uutta Suomea menneestä ajasta ja lähetän toimitukselle lupsakkaat terveiset sananvapauden puolesta! Pitäkää kiinni niistä länsimaisen sananvapauden arvoista – sikäli mikäli voitto. Ja muistakaa: teitä tarvitaan. Jokainen maa ansaitsee oman ”Cloaca Maxima’nsa”.

Rakkaille ”bongorumpaleille” ja eritasoisille ilmiantajille haluan toivottaa rakkautta, myötätuntoa ja välittämistä. Ja ennen kaikkea oikeita arvoja!

Jos haluat ilmoittautua kirjoittajaksi ko. julkaisuun niin laita minulle postia: artoluuk@gmail.com

Rakkaudella!

Arto

ps. tänään ilmestyy kansanedustaja Päivi Räsäsen blogi! Käykääpä lukemassa.

pps. päivystävälle sensorille sen verran terveisiä, että jos otatte tämän pois niin jättäkää yksi kappale päätoimittajalle luettavaksi.

+12
artoluukkanen
Perussuomalaiset Järvenpää
Ehdolla kuntavaaleissa

Varakansanedustaja., valtuutettu
Olen työssä Helsingin yliopistossa ja toimin siellä Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimuksen yliopistolehtorina. Palvelen järvenpääläisiä kaupunginvaltuutettuna ja perussuomalaisen puolueen varakansanedustajana (Uusimaa). Olen myös Järvenpään kaupunginvaltuutettu, opetus ja ja kasvatuslautakunnan jäsen, Järvenpään seurakunnan kirkkovaltuutettu, Suomen Perustan ajatuspajan säätiön hallituksen puheenjohtaja ja Pekasus opintokeskuksen rehtori. Jotkut saattavat muistaa minut Alfa-tv:n ”Dosentti” ohjelmasta, jossa haastattelen taiteen, tieteen, politiikan ja yhteiskunnan vaikuttajia. Haluan palvella kaikkia järvenpääläisiä järjellä ja sydämellä. Niin duunareita, yrittäjiä, lapsiperheitä, yksinäisiä ihmisiä, seniorikansalaisia ja koululaisia. Minulle on itsestään selvää, että Järvenpäässä sivistys, koulutus, osaaminen ja työ on asetettava kunniaan. Unelmani on taloudessa tarkka Järvenpää, joka ei unohda sen asukkaita! Ihminen edellä, ihmisen puolesta - tehdään Järvenpäästä kotoisa paikka asua!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu