Hesari nosti Bäckmannin julkisuuteen vuonna 1996

Johan Bäckman oli alun perin Hesarin ”löytö”

Helsingin Sanomien Outi Salovaaran kirjoittama juttu ”oikeudenpuolustaja” Johan Bäckmannista on mielenkiintoinen ja siinä on uutta informaatiota. (https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000008893252.html).

Artikkeli kuitenkin sivuutti sen miten kyseinen henkilö nostettiin julkisuuteen.

Tosiasiassa Bäckman on alunperin HS:n julkisuuteen lanseeraama henkilö. Lehden ansiosta pääkaupungin vasemmistolainen eliitti arvosti Bäckmannia ja halusi tehdä yhteistyötä hänen kanssaan ns. Venäjä-asiantuntijana (esim. https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000004037977.html).

Tie julkisuuteen alkoi kun HS:n silloinen kulttuuritoimitus vuoden 1996 toukokuussa päästi Johan Bäckmannin arvostelemaan Ilmari Susiluodon, Anne Sailaksen ja Martti Valkosen Venäjää koskevaa kirjaa. (https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000003528419.html).

Nosto oli hämmästyttävä sillä tuolloin ko. henkilö ei ollut edes maisteri.

Kyseessä oli opiskelija.

Silloinkin Hesari julkaisi ison piirretyn kuvan, jonka sisältö oli hieman toisenlainen kuin tämänpäiväisen artikkelin. Helsingin Sanomat painotti Bäckmannin arvostelun sanaa ”russofobia”, joka kuulemma vallitsi tässä maassa.  Kyseinen termi on muuten vieläkin kyseisen henkilön poliittisessa arsenaalissa.

Eli pitäisikö HS:n lopulta tunnustaa henkinen ”isyytensä” Bäckmannin suhteen?

+3
artoluukkanen
Perussuomalaiset Järvenpää

Varakansanedustaja., valtuutettu
Olen työssä Helsingin yliopistossa ja toimin siellä Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimuksen yliopistolehtorina. Palvelen järvenpääläisiä kaupunginvaltuutettuna ja perussuomalaisen puolueen varakansanedustajana (Uusimaa). Olen myös Järvenpään kaupunginvaltuutettu, opetus ja ja kasvatuslautakunnan jäsen, Järvenpään seurakunnan kirkkovaltuutettu, Suomen Perustan ajatuspajan säätiön hallituksen puheenjohtaja ja Pekasus opintokeskuksen rehtori. Jotkut saattavat muistaa minut Alfa-tv:n ”Dosentti” ohjelmasta, jossa haastattelen taiteen, tieteen, politiikan ja yhteiskunnan vaikuttajia. Haluan palvella kaikkia järvenpääläisiä järjellä ja sydämellä. Niin duunareita, yrittäjiä, lapsiperheitä, yksinäisiä ihmisiä, seniorikansalaisia ja koululaisia. Minulle on itsestään selvää, että Järvenpäässä sivistys, koulutus, osaaminen ja työ on asetettava kunniaan. Unelmani on taloudessa tarkka Järvenpää, joka ei unohda sen asukkaita! Ihminen edellä, ihmisen puolesta - tehdään Järvenpäästä kotoisa paikka asua!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu