Jälkisuomettumisen ajan viimeinen ummehdus – ilmastokokous ”parveilu” muistuttaa UKK:n matkoja Moskovaan

Kun elää vanhaksi niin muistaa asioita.

Monet meistä muistavat kun UKK eli tasavallan presidentti Urho Kaleva Kekkonen matkusti Moskovaan allekirjoittamaan tärkeitä sopimuksia. Mukana oli parhaimmillaan suuri delegaatio erilaisia eturyhmiä, lobbareita, virkamiehiä, apulaisia, apulaisen kavereita, liike-elämän tuttuja, konsultteja, asiantuntijoita, kuntaneuvoksia, maaherroja, ystävyysseuralaisia, kreetejä & pleetejä ja kädestäennustajia etc.

Kaikki halusivat paistatella Moskovan ”luottamuksellisten ja ystävällisten suhteiden” auringon loisteessa.

Jokainen iso-suomalainen ja pikku-suomalainen istutettiin arvonsa mukaisesti suureen pöytään ja hän pääsi nauttimaan ”neuvosto-ystävyyden” ilmapiiristä.

Siellä saarnattiin: ”Suomi on niin pjieni ja Njeuvostoliitto niin suuri”.

Poliittisen alistumisen häntää heilutettiin ahkerasti.

Suuressa Kremlissä saatiin pikku murunen vallan täyteydestä, jota oli sitten hyvä käyttää vipuna kotimaan poliittisissa taisteluissa. Lehdistö seurasi näitä vierailuja puudelimaisen ihastuneena ja selosti huokaillen sitä miten huomaavaisesti isännät kohtelivat vieraita.

Oli vaikea tehdä eroa vieraiden ja isäntien välillä – joskus ne menivät sekaisin. Kuten pääsihteeri ja presidentti Leonid Brežnev kerran totesi Suomesta: ”Suomi – se on hyvä oblasti”. (https://www.esaimaa.fi/paakirjoitus-mielipide/3816340). Oltiin henkisesti rähmällään suuren naapurin edessä.

Nyt vuonna 2022 tilanne on aivan samanlainen. Enää ei olla kuitenkaan henkisesti rähmällään Moskovan edessä. Nyt röhnötetään sielu vapisten & tiukasti mahallaan EU:n, ilmastoraivon, kurjistumista jumaloivien vihreiden, kansalaisia häiritsevien elokapina-aktiivien, taidetta turmelevien anarkistien & woken edessä.

Jokainen varmaan tietää, että aivan juuri tällä hetkellä pyramidien katveessa Suomea edustaa sen loistavin sometähti – pääministeri Sanna Marin.

Valtuuskunta on massiivinen – aivan kuten UKK:n päivinä. Siellä on edustajat myös saamelaiskäräjiltä ja Ahvenanmaan maakuntahallinnosta. Valtuuskunnan häntänä hypehtii myös Suomen ilmastopaneeli, Helsingin yliopisto, Allianssi, EK, Akava, MTK, Sitra, WWF ja Fingo ry.

Mutta kuten ostosteeveessä sanotaan: eikä tässä vielä kaikki!

Niin sanottuina overflow-jäseninä mukaan tulla lurpsahti edustus Luonnonvarakeskuksesta, Ilmatieteen laitokselta, Kauppakamarista, Turun yliopistosta, Compensatesta ja Climate Leadership Coalitionista.” (https://www.is.fi/politiikka/art-2000009188457.html).

Sama toistuu taas – Suomen kansallista etua myydään yhtä vilpittöminä.

Mikä parasta Suomen puna-vihreä hallitus aikoo antaa huomenlahjaksi EU:lle Suomen metsät ja museoida Suomen.

Onneksi meille jää käteen puhdas ilo elää ”alkuperäiskansana” – ilman huolta omaisuudesta, maasta, metsistä ja vedestämme.

Kuten intiaaneilla – ainoana lohtuna ”tuliliemi” ja reality-showt.

+19
artoluukkanen
Perussuomalaiset Järvenpää

Varakansanedustaja., valtuutettu
Olen työssä Helsingin yliopistossa ja toimin siellä Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimuksen yliopistolehtorina. Palvelen järvenpääläisiä kaupunginvaltuutettuna ja perussuomalaisen puolueen varakansanedustajana (Uusimaa). Olen myös Järvenpään kaupunginvaltuutettu, opetus ja ja kasvatuslautakunnan jäsen, Järvenpään seurakunnan kirkkovaltuutettu, Suomen Perustan ajatuspajan säätiön hallituksen puheenjohtaja ja Pekasus opintokeskuksen rehtori. Jotkut saattavat muistaa minut Alfa-tv:n ”Dosentti” ohjelmasta, jossa haastattelen taiteen, tieteen, politiikan ja yhteiskunnan vaikuttajia. Haluan palvella kaikkia järvenpääläisiä järjellä ja sydämellä. Niin duunareita, yrittäjiä, lapsiperheitä, yksinäisiä ihmisiä, seniorikansalaisia ja koululaisia. Minulle on itsestään selvää, että Järvenpäässä sivistys, koulutus, osaaminen ja työ on asetettava kunniaan. Unelmani on taloudessa tarkka Järvenpää, joka ei unohda sen asukkaita! Ihminen edellä, ihmisen puolesta - tehdään Järvenpäästä kotoisa paikka asua!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu