Jyväskylän ”Versogate” ei sovi suomalaiseen kansanvaltaan

Oli mukava käydä Jyväskylässä vaalitilaisuudessa viime lauantaina.

Rupattelimme ihmisten kanssa kävelykadulla ja sen jälkeen kahvila Versossa.

Kahvilan tilaisuus oli lämminhenkinen. Siellä oli paljon senioreja. Paljon.Tungokseen saakka.

Puhuttiin innokkaasti yhdessä toimeentulosta, siitä miten tavallinen ihminen pärjää ja mikä on Suomen tulevaisuus, jollei tehdä sitä isoa muutosta nyt (https://www.suomenuutiset.fi/puoluesihteeri-luukkanen-suomalaisilla-huoli-toimeentulosta-ja-hallituksen-hullutuksista/).

Yhteisenä johtopäätöksenä oli: on pelastettava Suomi!

Arvo ja Pohja

Mikä ihmeellistä – huomasin myöhemmin twitterissä, että joku ihminen oli saanut ”arvokohtauksen” siitä, että me olimme kahvilassa. Näin ei olisi saanut olla. Kyse on kuulemma arvoista.

Ilmeisesti näiden arvojen mukaan erimielisyys tai vaalikeskustelu ei sovi demokratiaan. Viestinnästä sai sellaisen kuvan, että vain samanmieliset voivat olla tasa-arvoisia. Suuri suomalainen ajattelija Keijo voisi tässä yhteydessä todeta että ”ihmisyys velvoittaa”.

Suomalainen kansanvalta ei ”onneksi oulaannu”

Ajatus siitä, että meillä Suomessa olisi ”vääriä” puolueita on järjetön. Kaikki lailliset puolueet ovat ok. Suomalaisen yhteiskunnan perusta on laillisuus eikä siitä voi tinkiä.

Ajatus siitä, että väärille puolueille tilansa vuokraava yrittäjä joutuisi boikottiin on vastenmielinen ja demokratian perusarvojen vastainen. Miksi seniorien täyttämä tilaisuus oli pahasta? Onko ”Versogaten” todellinen syy siinä, että siellä oli niin paljon eläkeläisiä ja senioreja; yleensä paljon ihmisiä. Eikö olisi saanut olla?

Edellämainittu kertoo siitä, että meille on rantautunut rapakon takaa poliittisia ideologioita, jotka ovat kertakaikkiaan omasta mielestään ylivertaisia niin moraalisesti kuin poliittisestikin. Ajatus on kuitenkin täysin vastakkainen suomalaisen kansanvallan ideaalien kanssa. Suurin osa suomalaista ei hyväksy tätä ”amerikan herkkua”.

Epäsopu ja poliittinen segregaatio sopii Putinin Venäjälle

Aikoinaan Lapun liikkeen aikaan pohjanmaalaisten autokorjaamojen mainoksissa oli lause: ”kommunistit älkööt vaivautuko”. Se kertoo siitä miten vaikeaa itsenäisessä Suomessa oli hyväksyä toisenlaisuutta. Sotien aikana ja etenkin sotien jälkeen kuitenkin ymmärrettiin, että me tarvitsemme kaikki toisiamme. Oli järjetöntä tuomita toisia vuohiksi ja lampaiksi. Tosin: kokoomus joutui pitkään istumaan hallituksen ulkopuolella ”äärioikeistolaisuutensa”, NL:n vastustuksen ja kotimaisen vallanhimon takia. Kyse oli kuitenkin lieveilmiöstä, jota kansa ei hyväksynyt ikinä.

Suomalaisten erotteleminen tai epäsovun virittäminen suomalaisten veljien ja siskojen kesken sopii muuten meidän suurvaltanaapurillemme mainiosti.

Se on suoraan heidän pelikirjastaan. Sattumaa?

artoluukkanen
Perussuomalaiset Järvenpää

Varakansanedustaja., valtuutettu
Olen työssä Helsingin yliopistossa ja toimin siellä Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimuksen yliopistolehtorina. Palvelen järvenpääläisiä kaupunginvaltuutettuna ja perussuomalaisen puolueen varakansanedustajana (Uusimaa). Olen myös Järvenpään kaupunginvaltuutettu, opetus ja ja kasvatuslautakunnan jäsen, Järvenpään seurakunnan kirkkovaltuutettu, Suomen Perustan ajatuspajan säätiön hallituksen puheenjohtaja ja Pekasus opintokeskuksen rehtori. Jotkut saattavat muistaa minut Alfa-tv:n ”Dosentti” ohjelmasta, jossa haastattelen taiteen, tieteen, politiikan ja yhteiskunnan vaikuttajia. Haluan palvella kaikkia järvenpääläisiä järjellä ja sydämellä. Niin duunareita, yrittäjiä, lapsiperheitä, yksinäisiä ihmisiä, seniorikansalaisia ja koululaisia. Minulle on itsestään selvää, että Järvenpäässä sivistys, koulutus, osaaminen ja työ on asetettava kunniaan. Unelmani on taloudessa tarkka Järvenpää, joka ei unohda sen asukkaita! Ihminen edellä, ihmisen puolesta - tehdään Järvenpäästä kotoisa paikka asua!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu