Kansallinen tehtävä: Ylen ja HS:n lähihistorian analyysi ja perkaaminen

Tänään lähetetään klo 19.30 Alfa-TV:llä valtiotieteen tohtori Iivi Anno Masson haastattelu. Masso toimi Viron presidentin Toomas Hendrik Ilveksen neuvonantajana vuosina 2013–2015.

Haastattelun voi katsoa myös tästä (https://www.permanto.fi/embed/video/229401409/297909390).

Haastattelu koskee Ukrainan tilannetta mutta ennen kaikkea niitä tapahtumia, jotka johtivat siihen, että Masso joutui jättämään tehtävänsä maaliskuussa 2015.

Inhimillisiä tragedioita ja valtiollista vaikuttamista

Masson tapaus on inhimillisesti koskettava. Onko todella niin, että julkisen palvelun kanavat ja toimijat voivat harjoittaa tällaista?

Se myös kertoo siitä, miten tärkeätä on käydä läpi maamme lähihistoriaa. Rähmällään olemisen aika on viimeinkin lopetettava.

Olemme nyt Naton jäsen ja olemme osa läntistä turvallisuusjärjestelmää. Vanhat suomettumisen ajan rakenteet ovat kuitenkin jäljellä.

Käännytyslain hyväksymisen vaikeus osoittaa, että Moskova ei päästä hyppysistään omia entisiä omistuksiaan helpolla vaan pitää Suomesta kiinni kouristuksenomaisesti.

Meillä on nyt kansallinen tehtävä käydä läpi lähimenneisyyden vuosia ja niitä käytänteitä, joita esimerkiksi veronmaksajien rahoittamassa Ylessa oli näinä vuosina. Onko siellä ollut Moskovalle mieluisia toimittajia, jotka ovat tehneet työtä itänaapurille?

Onko kuunneltu enemmän sitä mitä Venäjä sanoo ja vähemmän journalistin ohjeita? Ovatko toimittajat suorittaneet väärinajattelijoille ns. ”character-murder” ts. luonnemurhia? Tämä koskee tietysti myös Helsingin Sanomia.

Päävastuu tämän lähimenneisyyden perkaamisessa on tietysti näillä suurkorporaatioilla itsellään. On hyvä miettiä tarvitaanko ”totuuskomissiota”, joka kävisi näitä tapauksia kiihkottomasti läpi. Niin, että ko. toimittajat ja osalliset voisivat itse osallistua tähän prosessiin. Audiatur et altera pars.

Suomi tarvitsee oman turvallisuutensa ja oman identiteettinsä takia tällaista lähihistorian perkaamista. Muistelen, että vuoden 2023 hallitusneuvotteluissa puhuttiin tästä asiassa ja esim. siitä pitäisikö ns. ”Tiitisen lista” avata.

Nyt olisi aika. Vapaa sana ja julkisuus on parasta lääkettä ummehtuneen menneisyyden aiheuttamille vaurioille.

artoluukkanen
Perussuomalaiset Järvenpää

Pyhiinvaeltaja kesällä 2024

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu