Kepun miina on viritetty – laukaistaanko se ensi viikolla?

Antinpäivä glögeillä Järvenpään torilla. Väkeä oli paljon ja 99% kaikista toivoi, että päivänsankarin nimellä kulkeva pääministeri saisi pian viimeisen tilipussin.En pannut vastaan tälle ajatukselle. Antti saisi erota!

Oli myös hyytävän kylmä – tuuli kävi pohjoisesta!

Mutta keskustelut olivat lämpimiä. Nostan kaikille niille puolueille, jotka olivat torilla hattua!

Sitten. Tässä parin päivän aikana kepulaiset ovat kertoneet, että ”miina on laadittu ja viikonlopun aikana mietitään pitäisikö sytytyslanka sytyttää ensi viikoksi”.

Vanhemmilla veljillä ja siskoilla on mielessä Jäätteenmäen tiputtaminen ja ihan vain kunnon vendetta siitä. Demarien häikäilemätön toiminta vuonna 2003 on vielä hyvässä muistissa.  Härskiys satutti.

Muuten keskusteluissa tuli esille se dilemma, että a) jos ajaudutaan hallituksessa demarien kanssa eteenpäin niin mitään ei saada ja kannatus laskee alle 8 %. Jos nykyinen hallitus jatkaa on se rampa ja heikko. Se ei kykene tekemään uudistuksia eikä kykene toimimaan ay-rintamalla. Miksi siis ajelehtia sen kanssa? Minkä naisen Antti heittää seuraavaksi bussin alle? Sitä paitsi media on nyt Antin perässä eikä anna periksi. Se on haistanut veren.

Toinen vaihtoehto b) ”Halla-aho vastuuseen” – ja persujen kannatus inhimilliselle tasolle samalla kun maakuntauudistus viedään läpi lopullisesti. Tämä vaatii hallituksen kaatamisen, suloisen koston Jäätteenmäestä ja uuden hallituksen kokoamisen. Se merkitsisi käännettä kepu kannatukseen.

Ymmärrän ajattelun – huoli oman aseman sulamisesta on niin kova. Kepulla ilmeisen kova halu pudottaa Halla-aho jalustaltaan. ”Siperia opettaa!”

Samoin paine kepun kentältä on musertava – ihmiset eivät tykkää Rinteestä eivätkä usko, että hän kykenee hoitamaan pestinsä.

**

Ymmärrän nämä huolet.Kostonhimo on inhimillistä.

Mutta ehkä se olisi hyvä kääntää menneisyydelle selkä. Ne henkilöt, jotka olivat tässä operaatiossa eivät ole enää aktiivisesti mukana.Toisaalta, mitäpä sitä olla hallituksessa, joka on kyvytön toimimaan? Kepulaiset ovat käytännön ja tolkun väkeä.

Kyse on kuitenkin yhteisistä asioista. Isänmaasta, joka 80 vuotta sitten joutui hyökkäyksen kohteeksi. Silloin selvittiin yhteisymmärryksellä.

Sovinnolla.

artoluukkanen

Varakansanedustaja. Dosentti Arto Luukkanen. Vaalisivut: <a href="http://www.artoluukkanen.net" title="www.artoluukkanen.net">www.artoluukkanen.net</a>.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu