Kepun kevätteatteriin ja moraalipulaan lääkkeeksi: hoskoontuminen!

Juttelin naapurin isännän kanssa puhelimessa. On kesäpaikkakunnalta.

Laitan tämän jutun puhtaasti henkilökohtaiselta pohjalta ihan siksi, ettei totuus unohtuisi. Inhimillisistä syistä.

Hätä Suomen kohtalosta ja ensi talven lämmityksestä kosketti. Samoin tietysti naapurin pärjääminen.

Naapuri ihmetteli sitä, että sanomalehti Keskisuomalainen uutisoi näyttävästi turvetuottajille positiivisen uutisen.

Artikkeli kertoi mahtavan tarinan siitä, että nyt vihdoin järki pelaa ja turvetta nostetaan. Neova eli entinen Vapo on nyt tullut järkiinsä ja kerää turvetta huoltovarmuuden takia. (https://www.ksml.fi/paikalliset/4584192).

Naapurin mukaan kyse oli kepun kesäteatterista ja silmänlumeesta. Ihmisiä hämätään uskomaan, että hallitus olisi nyt tullut järkiinsä.

Ei ole.

Totuus on se, että juuri lopettaneiden turvetuottajien olisi taas maksettava ympäristöluvat, tehtävät vedenlaatukokeet, taas maksettava, kumarrettava byrokratiaa ja sitten lopulta luovutettava turve pilkkahinnalla lämpölaitoksille.

Hätäpäissään annetut luvat on tarkoitettu pariksi vuodeksi eikä ihminen voi perustaa omaa elantoaan tällaisiin tupailta-lupauksiin.

Kyseessä on kepun satraappeille tyypillinen poliittisen moraalikadon täyttämä mukapäätös.

Hoskoontukaa hyvät keput – hoskoontukaa!  

Minua oikeasti järkytti. Syvästi. Taas! Taas se kepu.

Eikö sieltä voisi tulla rehellistä politiikkaa? Armahtakaa näitä turvetuottajia ja muutenkin ruuantuottajia.

Vanhassa kirkollisessa perinteessä pyydetään sitä, että Herra armahtaisi. ”Κύριε, ἐλέησον”. Eivätkö nämä kepun herrat ja rouvat voisi tehdä samoin maaseudun suhteen. Suomen kepuherrat – armahtakaa maaseudulla asujia!

Ajattelin näin vanhana pastorina antaa Teille korkeille ja mahtaville kepuherroille hyvän, kunnioittavan ja henkilökohtaisen neuvon siihen hirvittävään poliittiseen moraalikatoon, joka nähtävästi vallitsee teidän puolueessanne. Antakaa anteeksi vanhemman kansalaisen suorasukaisuus. Hyvää tarkoittava neuvo sydämestä tulee tässä.

Hoskoontukaa!

Uskon, että te olette henkilökohtaisessa elämässänne nuhteettomia kunnon ihmisiä mutta politiikassa teille käy jotenkin hupsusti.

Ottakaa malliksi toinen kepulainen. Hannu Hoskonen. Kansanedustaja. Ei Helsingistä eikä Kalmarista mutta rehellinen. Hän on kepulainen, tekee politiikassaan sen minkä sanoo. On integriteettiä (lukekaa sanakirjasta!).

Siis kaikki te honkoset, saarikot, kaikkoset, kärnät, köntsät, lepät, ynnäs kaikki kepun kreetit ja pleetit!

Hoskoontukaa!

+7
artoluukkanen
Perussuomalaiset Järvenpää

Varakansanedustaja., valtuutettu
Olen työssä Helsingin yliopistossa ja toimin siellä Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimuksen yliopistolehtorina. Palvelen järvenpääläisiä kaupunginvaltuutettuna ja perussuomalaisen puolueen varakansanedustajana (Uusimaa). Olen myös Järvenpään kaupunginvaltuutettu, opetus ja ja kasvatuslautakunnan jäsen, Järvenpään seurakunnan kirkkovaltuutettu, Suomen Perustan ajatuspajan säätiön hallituksen puheenjohtaja ja Pekasus opintokeskuksen rehtori. Jotkut saattavat muistaa minut Alfa-tv:n ”Dosentti” ohjelmasta, jossa haastattelen taiteen, tieteen, politiikan ja yhteiskunnan vaikuttajia. Haluan palvella kaikkia järvenpääläisiä järjellä ja sydämellä. Niin duunareita, yrittäjiä, lapsiperheitä, yksinäisiä ihmisiä, seniorikansalaisia ja koululaisia. Minulle on itsestään selvää, että Järvenpäässä sivistys, koulutus, osaaminen ja työ on asetettava kunniaan. Unelmani on taloudessa tarkka Järvenpää, joka ei unohda sen asukkaita! Ihminen edellä, ihmisen puolesta - tehdään Järvenpäästä kotoisa paikka asua!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu