Keulakuvat eivät sovi Suomen hallitukseen!

Entisinä sivistymättöminä aikoina tapahtui kamalia.

Joskus kävi niin, että puisten laivojen rakentajat veistivät hillittömän toksisessa patriarkkalisuudessaan naishahmoja purjelaivojen keulaan.

**

Keulakuvat sopivat tosiaan loistavasti purjelaivoihin mutta hallitukseen ne eivät kuulu.

Suomen tulevaan hallitukseen näyttää kuitenkin sutvaantuvan tilanne, jossa niin Kepun kuin SDP:n vanhat patriarkat kärräävät kiireesti edustajikseen nuoria naisia. On syntynyt epäilys, että Marin olisi epäluottamuksen saaneen entisen pääministerin Rinteen marionetti ja Kulmuni olisi itse itsensä erottaneen entisen pääministerin Sipilän käskyläinen.

Ensiksi, parlamentarismin kirjoittamattomien sääntöjen mukaan Rinteen pitäisi pysyä mahdollisimman kaukana tulevan hallituksen muodostamisesta. Toiseksi, Sipilän olisi annettava Kulmunille edes pieni mahdollisuus oman poliittisen johtajuuden saavuttamiseen.

Toimintakykyinen hallitus ei ole sellainen, jossa kysytään aina ”ISKILTÄ” neuvoa.

Epäilen, että nämä kummisedät eivät kanna parlamentaarista vastuuta.

SDP:n ja Kepun luottamuksenpalauttaminen ei taida onnistua, jos kabinettikeskustelujen aikana möllöttää sivuverhojen takana kaksi vanhaa pääministeriä sanelemassa ohjeita.

Epäilen siksi, että jos hallitus saadaan pihtisynnytettyä, niin se ei ole kovin pitkä-ikäinen.

Saattaa olla, että hallitus ei selviä maalaamaan pääsiäismunia. Repäisevä työmarkkinakevät vie totiset torvensoittajat ja heidän neuvonantajansa mennessään.

Työpaikkoja ei synny ja sitten pitää alkaa leikata. Kannatuspaniikista tulee kannatuskauhua…hallitus voi erottaa itsensä.

Mutta…..

Itsenäisyyspäivä & Joulun aika lähestyvät! Toivotan kaikille veteraaneille ja jokaiselle suomalaiselle hyvää itsenäisyyspäivää. Suomi on hieno maa! Toivotan myös Herran Jeesuksen armorikkaan syntymäjuhlan odotusta! Ensi vuonna enemmän…

PS. Voittaako Teflon-Pekka parlamentarismin?

Ulkoministeri Pekka Haavisto on nyt kovan paikan edessä.

Näyttää siltä, että hän on antanut julkisuudelle tietoisesti väärää tietoa ”Pekkagatessa” ( (https://www.verkkouutiset.fi/muunteliko-pekka-haavisto-totuutta-jaljet-ovat-paivanselvat/?fbclid=IwAR3gEndx5Rv6zySqVs9eSdfJnYjADoLYH3Vc0lj1l0gWJS2sDDWSJsJJGkI). Sen lisäksi hän näyttää painostaneen virkamiestä lainvastaisiin toimiin.

Olen usein ihmetellyt sitä miten ihmeessä Pekka Haavisto on selvinnyt monenlaisista epämiellyttävistä totuuksista kuin koira veräjästä.

Jokainen suomalainen maksaa Carunalle hänen tekemäänsä virhearviota.

Jostain kummallisesta syystä media kohtelee häntä kuitenkin silkkihansikkain ja nätisti. Olisiko niin, että median ja yleisön sympatia tätä kaksinkertaista presidenttiehdokasta kohtaan on yllyttänyt häntä ”taivuttamaan” laillisuuden käsitteitä?

Asia tullenee kuitenkin vielä eteen ja Pekan on annettava pitävä meriselitys tästäkin purjehdusretkestä.

Parlamentarismi rulaa!

artoluukkanen

Varakansanedustaja. Dosentti Arto Luukkanen. Vaalisivut: <a href="http://www.artoluukkanen.net" title="www.artoluukkanen.net">www.artoluukkanen.net</a>.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu